Vad är ”barnsex”, Svenska Dagbladet?

Och när jag ändå är inne på ämnet manligt (förövar-) perspektiv och hur det sprids genom patriarkala kanaler, som t.ex tidningar…

Svenska Dagbladet:

http://www.svd.se/svart-fa-ut-uppgifter-i-barnsexfall/om/sverige

”Svårt få ut uppgifter i barnsexfall”

Vad betyder ”barnsex”, kan en undra? Jo, enligt Svenska Dagbladet och Tidningarnas Telegrambyrå (TT), är ”barnsex” samma sak som våldtäkt mot barn och sexuella övergrepp mot barn. Pedofiler brukar kalla sina våldtäkter mot barn för ”barnsex” så det är väl troligt då, att det i själva verket sitter pedofiler på Svenska Dagbladet och TT som sätter den här typen av rubriker med pedofil-perspektiv?

”Vid utredningar av sexuella övergrepp som begåtts via nätet kan en viktig del vara att få ut information om misstänkta personer (läs: män /NBT) från de kommunikationskanaler de använt. Ett exempel är den kanadensiska chatt-appen Kik, som i flera fall använts av (manliga /NBT) förövare för att ta (sexuell (NBT) kontakt med barn. Efter ett domstolsbeslut i Kanada krävs en ansökan om internationell rättshjälp för att få ut information om misstänkta gärningsmän, vilket ibland dröjer så pass länge att polisen inte hinner få ut uppgifterna innan matchande information hos de svenska teleoperatörerna raderas.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s