Över 60 år senare lyser den ”farlige ryssen” fortfarande med sin frånvaro

Jag framstår kanske som Vladimir Putins bästa vän eller spion här, men så är det absolut inte. 🙂

Min åsikt är att maktmän i världen, är ungefär lika maktgalna och vansinniga allihop och om de inte är det, kommer de att bli det förr eller senare. Om t.ex både Ryssland och Sverige, hade haft turen att ha kvinnor vid makten så skulle de förmodligen åka över till varandra i all vänskaplighet, ta en fika och debattera viktiga frågor, lugnt och sansat. Det är så kvinnor gör – vi gillar inte aggressivitet, krig, hets, instabilitet, egoism, hysteri, irrationalitet eller våld. Inte heller har vi behov av att mäta vem av oss, som har störst klitoris.

Vad jag vänder mig skarpt emot är att våra makthavare, som t.ex massmedia, sprider propaganda, desinformation och till och med ljuger. I princip sedan andra världskriget tog slut, har makthavarna försökt att ingjuta en rädsla hos oss svenskar – en rädsla för att ”ryssen skall komma och ta oss”.

Och 60 år senare….

…. har den där ”livsfarlige ryssen” fortfarande inte dykt upp. 😉

Den här typen av svartmålning och propaganda i Sverige mot f.d Sovjet och nu Ryssland, började alltså redan under 1950-talet eller kanske ännu tidigare, vad vet jag? I flera ”svenska” tidningar pågår denna smutskastning och demonisering av Ryssland, än idag.

Aftonbladet säger sig t.ex ha kallat in en ”Rysslands-expert” som uppenbarligen vill ge sken av att hon känner Vladimir Putin privat, för hon kallar honom ”långsint”…? 

-”Han är en väldigt långsint person, säger Vera Efron.”

Därefter påstår hon att Putin ”har kommit i konflikt med Nato”:

– ”Allt var klart och nu händer det här. Nu har Putin kommit i konflikt med Nato…”

Fast nu var det ju i själva verket så, att Nato och Turkiet kom i konflikt med Putin.

Som kvinna, yrkesarbetande och feminist, känner jag mycket väl igen den här ful-retoriken. En anklagar personer, som en inte ens känner, för att ha egenskaper som generellt uppfattas som dåliga – i det här fallet långsint”. Det ställs inte ens en fråga – ”är Putin långsint?” – utan det påstås att han ”är” det. På så sätt skapar man bilden av att Putin ”är” långsint. 

Genom att vända på steken och hela händelseförloppet, gör en också den skyldige till offer och offret till den skyldige, genom att påstå att offret ”har skapat konflikten”. Ni känner säkert igen detta?

Sedan har vi ju den här fullständigt hysteriskt roliga artikeln med rubriken – Putin manipulerar med statlig media”.

”Som journalist drivs man av viljan att berätta båda sidor av en historia, hur gör man då om den ena sidan systematiskt ljuger?

– Vi ignorerar det, är Nataliya Gumenyuks korta svar.

Det bästa sättet att bemöta rysk propaganda är helt enkelt att själv ta reda på sanningen och berätta om den.

Dessa nyheter kommer från Kreml. De syftar inte till att berätta sanningen utan vill påverka dig som läsare politiskt. Den insikten är informationskrigets första försvarslinje.”

-”Och så är det ofta, Ryssland sprider tvivel och spelar på människors misstänksamhet mot media.”

Och jag skrattade så mycket när jag läste detta, att jag nästan satte kaffet i halsen! Maken till fräckhet, alltså…?

Jag nöjer mig så här långt, med att publicera några av reaktionerna i kommentarsfältet under artikeln. För en gångs skull, håller jag nämligen med alla gubbar som vill tycka och tänka i kommentarsfältet:

-”Ha ha ha vilket skämt, ska Anders Lindberg säga att man ska rapportera från båda sidorna av myntet, då skulle det vara bra om han hade gjort det själv någon gång i sitt liv, utan att konstant sprida lögner och propaganda…”

-”Man kan undra vad som är värre. Putin som säkerligen reglerar en del av den ryska median eller Aftonbladet som också manipulerar politiker och svenska folket.”

-”Hahaha jo där sa du nåt. AB är full av ”sanning”.”

-”Västs massmedia är inte ett dugg bättre på den fronten, ni hjärntvättar och för befolkningen bakom ljuset minst lika mycket.”

Ni kanske inte inser det roliga, eller fräckheten i Aftonbladets artikel än…? Det kommer ni i så fall snart att göra – i nästa inlägg.

 

 

Annonser

6 thoughts on “Över 60 år senare lyser den ”farlige ryssen” fortfarande med sin frånvaro

 1. Jag tror att det är de mer eller mindre avklädda bilderna på Putin som fått dig
  att förlora åtminstone en del av omdömet, NBT …

  • Ver: Ja, det låter ju väldigt sannolikt att kvinnor skulle tappa omdömet av titta på mäns bara överkroppar? Dvs – not at all. Inte ens heterosexuella kvinnor gör det.

   Ni män måste någon gång börja inse att kvinnor inte ser på män, på samma sätt som män ser på kvinnor samt att kvinnor inte ser på män på alls samma sätt som män ser på sig själva. Men vi kvinnor vet ju också, att män lever i sin egen lilla fantasifulla verklighet. Inget nytt där, sas..

 2. Har du inte förstått att det är bra med ”ryssen” för att rättfärdiga att Sverige ska ha ett försvar? Hur ska de annars ha rätt till att få springa runt i skogarna med kpistar eller spänna sig med diverse muskelplåtvidunder överallt?
  Finns inget som gör livet så osäkert som militärer dvs män i grupp med tillgång till dödliga vapen som hittar på en yttre fiende.

  • Anna G: Det är säkert en anledning. Män måste ju få ”känna sig som män” (leka) och världens galnaste människor skall vi förse med vapen att vifta med, flygplan att flyga, båtar att köra runt i och bomber och kärnvapen att spränga jordklotet i luften med. Jesus, alltså?

   Män i grupp har en tendens att hetsa varandra till fullständigt vansinne – jag instämmer helt och hållet.

 3. Apropå detta med ”ryssen” (som egentligen bara är de ryska männen) – har du sett det här programmet?
  http://www.svt.se/svenska-hemligheter/jakten-pa-det-hemliga-bergrummet

  Det är serie som har gått om hemliga utrymmen och den sista delen handlade om alla dessa militära ENORMA bergrum som finns överallt och är JÄTTEHEMLIGA fortfarande som blev till i rysskräckens spår under kalla kriget. Hur mycket får mäns lek kosta? Nu dom plomberats (alla?) så ingen ska kunna se vad dem höll på med.

  • Anna G: Nej jag har inte sett detta så tack snälla för info! Män med makt, funkar precis som många män gör i heterofamiljerna. Det smusslas, mörkas och ljugs för fullt. Är det något en kan lita på när det gäller män så är det att de alltid har baktankar och något fuffens för sig.

   Tack igen! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s