I patriarkatet är det förbehållet män, att komma undan med det mest absurda trams

Jag var tidigare inne på ämnet med det, i manssamhället (patriarkatet), ofta allena rådande, manliga perspektivet. Ett mycket bra exempel på detta manliga perspektiv, är de så kallade torskarna, köpe-runkarna eller som de själva väljer att kalla sig – ”sexköparna”.

Exempel:

En köpe-runkare beställer en prostituerad kvinna, som mot betalning förväntas upplåta sin kropp åt honom, att runka av sig i. Kvinnan är traffickerad och därmed tvingad, av en eller flera manliga slav-ägare, så kallade ”hallickar”, in i prostitution. Denna nutida manliga, mycket omfattande slavhandel med kvinnors och barns kroppar, benämns i modern tid som ”människo-handel” men förr i tiden kallades det rätt och slätt – slaveri.

Vad är det som händer i det här fallet, vad är det kvinnliga perspektivet på händelsen?

Jo, den tvångsprostituerade kvinnan blir naturligtvis våldtagen av köpe-runkaren. Hon har inte prostituerat sig ”frivilligt” – hon är tvingad ut på gatorna för att låta x antal främmande män, köpe-runkare, våldta henne.

Vad är köpe-runkarens och det manliga perspektivet på samma händelse?

Jo, köpe-runkaren menar att han betalar för en ”sexuell tjänst”, att den tvångsprostituerade kvinnan utför ett ”sexarbete” åt honom och inte sällan kallar köpe-runkare sitt handlande, att prostituerade kvinnor har haft ”sex”, ”frivilligt sex” med dem.

För att rättfärdiga sina vidriga handlingar mot kvinnor, inför sig själva, andra män och inom rättsväsendet (de vågar ju sällan berätta för sina fruar, flickvänner, döttrar, mammor eller systrar vad de har gjort) menar vissa köpe-runkare att de inte ”visste”, att kvinnorna som de våldtog mot betalning, var tvångsprostituerade. De menar att de inte våldtog, att det inte var våldtäkt mot kvinnan, eftersom de inte ”visste” att de våldtog.

Som om köpe-runkares, torskars, ”sex-köpares” och ”vanliga” mäns eget fantasifulla och mycket verklighetsfrämmande manliga perspektiv, skulle göra att de våldtog kvinnorna ”mindre” eller kanske inte alls…? Kvinnorna har ju fortfarande blivit våldtagna, oavsett hur männen vill rättfärdiga sig själva och sitt handlande.

Tyvärr är det så i manssamhället, mansvärlden, patriarkatet som även kvinnor och barn tvingas leva i, att det enbart manliga perspektivet tillåts råda. Det manliga perspektivet på sexualbrott och andra brott som män begår mot kvinnor och barn, råder inom i princip alla staters rättsväsende, i alla länders polismyndigheter och i alla länders domstolar.

När en man påstår att han inte ”förstod” vad han själv gjorde, är det hans manliga perspektiv som får företräde i manssamhället – manliga förövare ges alltså tillåtelse att själva avgöra, vad som var okej för dem att göra mot sina offer, i de fall deras offer är kvinnor. En kvinnas vilja och vad hon påstår var okej och inte för mannen att göra mot henne, har ingen betydelse i manssamhället eller i rättsväsendet – det är mannens ord, mannens perspektiv som gäller.

Sexualbrott som män begår mot kvinnor har inte begåtts, menar man i rättsväsendet, om våldtäktsmän själva hävdar att de inte ”förstod” att de begick ett brott – de hade ”inget uppsåt”. Våldtäktsmän tillåts på så sätt själva avgöra, deras ”förstånd” avgör, om något brott överhuvudtaget har begåtts mot kvinnor.

Det borde vara så i ett sunt rättssamhälle, i en demokrati, att en våldtäkt är en våldtäkt är en våldtäkt, oavsett vad manliga förövare påstår att de förstod och inte förstod av sitt eget handlande mot sina kvinnliga offer. Det är offrens perspektiv som skall gälla. Det är offren och inte förövarna naturligtvis, som skall avgöra vad som var okej och inte, för förövarna att göra mot sina offer. Det är själva händelsen som skall avgöra om brott har begåtts – inte gärningsmäns och rättsväsendets manliga, mycket verklighetsfrämmande och fantasifulla perspektiv på händelsen.

En kvinna blir ju inte ”mindre våldtagen” av en man, det blir ju inte ”mindre våldtäkt” eller ”ingen våldtäkt alls” för kvinnan bara för att mannen, förövaren, påstår att han inte ”förstod” att han våldtog henne. Våldtäkten har fortfarande begåtts, offret existerar och har drabbats men gärningsmannen går fri p.g.a vad han själv och rättsväsendet menar, är hans bristande förstånd.

Vi kvinnor kan ju t.ex inte sätta i system att misshandla mängder av män grovt och komma undan straff, bara genom att påstå att vi inte ”visste riktigt vad vi gjorde”, att vi inte ”förstod” att männen skulle komma att skadas eller att vi trodde att männen njöt väldigt mycket, av vår misshandel. Ingen i manssamhället skulle ta oss kvinnor på allvar, om vi hävdade något så absurt löjligt.

Det är förbehållet män att komma undan med liknande trams i patriarkatet, manssamhället/mansvärlden.

 

Annonser

4 thoughts on “I patriarkatet är det förbehållet män, att komma undan med det mest absurda trams

  1. Ännu en gång, tack för att du tydliggör det kvinnliga perspektivet! I stort och smått är ens hjärna så indoktrinerad av patriarkatet & det manliga synsättet att polletten trillar ner gång på gång när man läser dina inlägg. Just det här kändes kanske klart men det är så otroligt mycket händelser runt oss som påverkar negativt och gör en diffust ledsen. Insikter och kunskaper om hur sjukt mycket är i samhället gör mig iof galet upprörd och arg men det känns ändå så otroligt mycket bättre! Så tack igen som sagt:-)

    • Julia L: Det är väldigt lätt att missa väsentliga saker när ens hjärna har blivit utsatt för lång tids patriarkal hjärntvätt och manlig propaganda. Vi ser liksom inte skogen för alla träd längre..

      Jag gör så gott jag kan, i syfte att försöka motverka och bringa klarhet för jag är minst lika arg och upprörd som du, Julia L. Stort tack till dig för att du stöttar, bara genom att läsa och kommentera här i bloggen. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s