Hur hantera manliga sexistiska släktingar?

Det är tyvärr inte alls ovanligt att män i kvinnors och barns familjer, ägnar sig åt sexism, utseende- och viktmobbing av sina kvinnliga familjemedlemmar. Särskilt kanske nu, under så kallade ”familje-högtider”, blir många kvinnor, tjejer och till och med små flickor, utsatta för manliga släktingars åsikter om deras kroppar och utseenden.

Om en manlig släkting, t.ex din far, din bror, din farfar eller någon annan manlig släkting visar sig ha ett påtagligt ”behov” av att ständigt kommentera din kropp och utseende (positivt eller negativt spelar ingen roll) så kan du svara mans-grisen i fråga:

– ”Tycker du inte själv att du framstår som sjukt pervers när du kommenterar din egen (dotters, systers, barnbarns) kropp på det där sättet….?

Notera att bäst effekt uppnås, om detta sägs högt och tydligt i andra människors närvaro. Ja, detta är bara ett litet tips. Har ni fler på lager, kanske…?

 

male_chauvinist_pig

 

Annonser

6 thoughts on “Hur hantera manliga sexistiska släktingar?

  • Tatiana: Så glad att höra från dig också, sys! ❤ Hoppas att du har det bra? Skönt att höra att du har lite nytta av min blogg iaf. 😉
   Kramar tillbaka! PS – Du är väl rädd om dig?

 1. Vill du ha ett tankeförbud också ?

  Satt f ö uppe alltför sent i natt och såg ett märkligt program på
  kanalen TLC : ”Whitney Thore – my fabulous Life” hette den.
  Och hon vägde alltså 170 kg och verkade inte skämmas för
  det. Själv är jag ännu inte uppe i 100.

  Detta sagt apropå kroppar och kommentarer om desamma.
  Så länge man har någon form av iakttagelse- och tankeförmåga
  är det svårt att helt undgå saker och ting …

  • Ver: Tankeförbud blir nog lite svårt att införa. Det en bör tänka på, om en verkligen anser sig kunna tänka, är att många av ens tankar är ”inplanterade” och när en inser det, bör en ifrågasätta hur ”rätt” de är och hur de har uppstått. En bör absolut hålla sina smutsiga tankar om andra människor för sig själv, så länge personerna inte skadar andra på något sätt.

   Jag har inte sett programmet men jag vet vilket du menar för jag har zappat förbi det nån gång. Det är ju underbart att tjejen inte skäms över sin kropp, varför skulle hon göra det? Hur är folk funtade, som ens orkar bli provocerade över överviktiga människor? Vad i hela friden har de med andras kroppar att göra? Shut the fuck up och sköt era egna, patetiska små inskränkta liv, liksom?

   • Ver: Hon är vuxen, kan fatta egna beslut och det är hennes business. Främmande människor behöver inte låtsas att de bryr sig om henne och hur länge hon kommer att leva. Det är patetiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s