”Det ska vara en självklarhet för tjejer att få orgasm”

En jättebra artikel i Metro idag, skriven av Emelie Jonson:

”För egentligen är det inte så konstigt att många i dag anser ett samlag avslutat när killen har fått utlösning. Tjejen har, om vi fokuserar på heterosexuella relationer, aldrig fått lära sig att hennes sexualitet, hennes tillfredsställelse, är lika viktig.”

”Det är inte vanligt med orgasm genom enbart samlag. Nyckeln till den kvinnliga orgasmen är i stället, generellt sett, direkt stimulans på klitoris. Var är sexualkunskapen som borde lära unga tjejer just detta? Varför berövas vi kontrollen över vår egen sexualitet genom tystnaden kring den? Det är ju därför så många tjejer tror att de inte är kapabla till att komma och följaktligen nöjer sig när den manliga parten kommit.”

Men det är kvinnan som, en gång för alla, skall få äga sin egen sexualitet på riktigt.

När jag började tjata om det här för 5-6 år sedan i bloggen fanns det gott om män, kvinnor och till och med feminister (!) som på fullaste allvar trodde att de flesta heterosexuella kvinnor kan få orgasm bara genom penetration av penis, så kallat heterosexuellt samlag och vaginalt samlag – penis i slidan, så att säga.

Det är en lögn och förbannad mans-dikt eftersom de allra flesta kvinnor inte kan få orgasm alls, om inte klitoris stimuleras. Det är så kvinnor onanerar, det är så kvinnlig sexualitet fungerar och det är verkligen hög tid att alla kvinnor, även heterosexuella, får äga sin egen sexualitet.  

Till alla heterosexuella tjejer och kvinnor därute vill jag bara säga:

Ni kommer att träffa massor med heterosexuella män som tror att de vet bäst, hur ni skall njuta sexuellt, vad ni skall njuta av sexuellt och de kommer även att tala om för er, att ”alla” deras tidigare kvinnliga sexpartners har fått orgasm under penetrations-sex. Ta dem med en mycket stor nypa salt för män kan och vet i regel ingenting om kvinnlig sexualitet. Inte alltid, är de intresserade av att lära sig heller…

 

 

 

 

5 thoughts on “”Det ska vara en självklarhet för tjejer att få orgasm”

 1. Ha ha, ja jösses, verkligen inte så intresserade av att lära sig! T o m med den bästa killen kändes det lite pliktskyldigt från honom. Tur att man kan skratta åt saker såhär i efterhand;-)

  • Julia L: Män är generellt ovilliga att ge och har generellt inga problem med att skamlöst ta emot. Det är väldigt vanligt i heterorelationer. Den ”bäste” mannen i heterokvinnors sexliv är i bästa fall medioker och då är det en komplimang. 😀

 2. Men det är viktigt att komma ihåg att heterosex absolut inte är oproblematiskt eller jämställt bara för att kvinnan får orgasm minst lika ofta som mannen. Kvinnans orgasm är inget kvitto på att mannen är en ”bra” , feministisk man.
  Det är tillexempel fullt möjligt för många kvinnor att få orgasm vid tjatsex, som en ren biologisk reflex trots att hon egentligen inte alls var kåt och ville ha sex utan bara till slut gav efter för tjatet.
  Och att mannen då använder det mot henne och säger:
  – Du ville visst! Du tyckte det var skönt och fick orgasm.

  När man som jag jobbat med utsatta kvinnor får man en otäck inblick i manlighetens avgrundsmörker…

  Det finns till och med exempel på kvinnor som fått orgasm vid regelrätta övergrepp, som jag skrev som en ren biologisk reflex och självklart använder männen det mot dem. Men ett övergrepp är precis lika allvarligt även om kvinnan fick orgasm.

  Ju fler utsatta kvinnor jag mött, desto mer övertygad blir jag om att det inte finns några sunda heterosexuella relationer.

  Jag önskar att fler kvinnor valde att leva livet som du istället, autosexuellt. Vill man ha barn går det ju numera lätt att inseminera på egen hand.

  Även i de fall sexlivet med en man innebär orgasmer för kvinnan är det helt enkelt inte värt all skit som kommer på köpet.

  • Louise: Det sägs att vissa kvinnor kan få orgasm under en mans våldtäkt. Hur det skulle gå till, rent praktiskt, är en fråga som står obesvarad och det hela ter sig ganska osannolikt. Få heterokvinnor kan få orgasm av bara penetration, under frivilligt sex med män, så frågan är hur många kvinnor som, under en mans våldtäkt, får sin klitoris stimulerad av honom och/eller gör det själv?

   Nja, jag har väldigt, väldigt svårt att tro på dessa sexuella mans-myter om att heterokvinnor skulle kunna få orgasm under mäns sexuella övergrepp. Det är helt enkelt alltför osannolikt och troligen bara ännu ett manligt önsketänkande. 😉 Därmed inte sagt att de, mycket få, heterosexuella kvinnor som påstår sig kunna få orgasm, helt utan klitorisstimulans, KAN bli våldtagna av män. Det måste dock vara extremt, extremt ovanligt med heterosexuella kvinnors orgasm under våldtäkt.

   Under ”tjat-sex” däremot kan det kanske hända att mannen stimulerar hetero-kvinnans klitoris på olika sätt så det verkar något mer sannolikt i dessa fall. Dock inte mycket sannolikt, eftersom få kvinnor (inte ens heterosexuella) känner sexuell upphetsning under en mans sexuella tvång, hot och/eller våld.

   Sanningen är att hetero-sex sällan innebär sexuell njutning, orgasm, för kvinnor. Av den anledningen kan en verkligen fråga sig, hur så många heterokvinnor kan tycka att det är värt det att ligga med män öht? Det hade varit lättare att förstå, OM heterokvinnor hade haft en stark sexuell drift/åtrå gentemot män och själva alltid fick ut något sexuellt av att ha samlag med män.

   Utöver detta, kommer en massa annan skit med på köpet, som du skriver. Risk för oönskad graviditet, risker med p-piller/hormon-behandlingar, livmoderhalscancer, muncancer, anala och vaginala skador, könssjukdomar, hiv/aids och övrig sexuell ”ohälsa” hos kvinnor tex vestibulit, dålig lukt, svamp mm.

   Det krävs inga män för att heterosexuella kvinnor skall kunna få orgasm. Tvärtom – en mans närvaro bidrar istället till det motsatta, dvs svårigheter för heterokvinnor att få orgasm. Själv är jag övertygad om att kvinnlig orgasm är hälsosam för kvinnor så alla kvinnor, även heterosexuella, borde ”orgasmera mera”. 🙂

   Jag tror att det är väldigt viktigt också, att heterosexuella kvinnor tar tydligt avstånd från alla manliga myter/påhitt/fantasier om kvinnor och kvinnlig sexualitet. Män är idioter och sexuella analfabeter, vilket gör att många män på fullaste allvar tror på vilket dravel som helst som låter positivt för män och manlig sexualitet. Särskilt när det kommer från heterosexuella kvinnor. Om EN enda heterokvinna hävdar att hon kan få orgasm under en mans våldtäkt så tar många män detta till sig och använder det i syfte att förringa och förminska sitt sexuella våld mot kvinnor (och barn), precis som du beskriver. Samma sak med heterokvinnor som felaktigt påstår att penetrations/vaginal-orgasmer existerar och till och med är vanligt/ast bland kvinnor. Det är ingenting annat än en gigantisk mans-myt, en sexuell mans-bluff som tyvärr många hetero-kvinnor har gått på.

   Mäns snoppar är inga orgasm-framkallare för vare sig kvinnor eller barn men många män vill inbilla sig det och de använder det mot kvinnor och barn. Det skadar kvinnor och barn när vissa heterosexuella kvinnor vill fortsätta lura män att tro detta om sig själva och sina penisar.

 3. Gå till Tjejjouren.se , en feministisk sida och läs under rubriken sexuella övergrepp om du tror att jag tagit det jag skriver om ur luften.

  Oavsett om du vill tro på det eller inte så förekommer det och man hjälper inga utsatta kvinnor av att påstå motsatsen. Jag kanske ska förtydliga att orgasm under tjatsex eller övergrepp är absolut ingen trevlig upplevelse och ingenting någon VILL ha. De som råkat ut för det mår ofta minst lika dåligt som andra offer för tjatsex eller övergrepp och skuldbelägger sig själva enormt. Jag inser också att det kan vara problematiskt att prata om eftersom förövare tolkar det till sin egen fördel men det är verkligen inte bättre eller feministiskt på något sätt att sticka huvudet att låtsas att det är någonting ingen någonsin varit med om.

  Tjejjouren möter tusentals utsatta tjejer varje år, tror du verkligen att de har hittat på informationen jag hänvisar till bara för skojs skull?

  Sedan omfattar begreppet våldtäkt och sexuella övergrepp enligt lagen väldigt mycket mer än penetration av penis i vagina eller anus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s