Då var det klart med insemination för singelkvinnor!

Nu får ensamstående kvinnor rätt att inseminera sig! 🙂

Jag skrev om fördelarna med insemination, för både mammor och barn här.

”Bara Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna var emot. I slutvoteringen röstade 218 ledamöter ja, 40 emot och 13 ledamöter avstod.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har varit personligt engagerad i frågan och menar att beslutet är viktigt.

– Det är ett av flera viktiga steg mot en modernare familjepolitik. Man gör det möjligt för alla barn att växa upp i trygga familjer och ser till lagstiftningen fungerar för så många familjer som möjligt och anpassas till hur samhället faktiskt ser ut, säger Kinberg Batra till TT.

SD och KD anser att barnets bästa innebär rätt till både en mamma och pappa. Samhället ska inte medverka till att skapa familjer med bara en förälder. (Metro)

Varför skall samhället medverka till att skapa familjer med just två föräldrar som är heterosexuella? Vad är det med det heterosexuella föräldraskapet, som Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna anser, skulle vara så särdeles positivt och livsviktigt för barns välmående?

Två personer, av olika kön som har sex med varandra, som ibland bor tillsammans men väldigt ofta separerar, inte sällan bråkar, slåss, begår sexuella övergrepp mot barnen, driver vårdnadstvister och tvingar barnen att flytta fram och tillbaka mellan två olika boenden, skulle göra dem båda till exceptionellt bra eller till och med bättre föräldrar, än ensamstående mammor…? Knappast. Jag skrev om familjer utan män här.

”The paper found that none of the 78 NLLFS adolescents reports having ever been physically or sexually abused by a parent or other caregiver. This contrasts with 26 percent of American adolescents who report parent or caregiver physical abuse and 8.3 percent who report sexual abuse. According to the authors, ”the absence of child abuse in lesbian mother families is particularly noteworthy, because victimization of children is pervasive and its consequences can be devastating.”

”Barn som vuxit upp med ensamstående mödrar, har 110 procent mindre risk att behöva en psykiater än studier visar adopterats av kärnfamiljer.”

”Även om detta kan vara tufft att vara ensamstående förälder, säger forskaren, kan det faktiskt finnas några fördelar med att vara singel, för ett adoptivbarn som kan ha blivit utsatt för trauma tidigt i hans liv. – Den ensamme kanske vill välja bort olika aktiviteter och koncentrera till barnen. Om man är två, måste det finnas tid för en annan i förhållandet och tid att vårda äktenskapet.”

”Där det fanns en skillnad mellan familjetyper, pekade denna mot mer positiva familjerelationer och större psykiskt välbefnnande hos de unga vuxna som växt upp med enbart en eller två mammor.”

Min åsikt är att rasister och kvinnohatare, vilket både SD och KD har visat sig vara, överhuvudtaget inte skall ha någonting att säga till om, när det gäller barnen i samhället. De är olämpliga förebilder för barn, helt enkelt. De politiska frågorna kring barnen bör även överlåtas till en majoritet av kvinnor, då kvinnor har överlägsen kompetens, vana och erfarenhet på området samt att kvinnor, betydligt oftare än män, också har gedigen utbildning i t.ex barnomsorg.

Lagen ändras den 1 april. Då får ensamstående kvinnor samma möjlighet som hittills getts gifta par, registrerade partners och sambor. Det är fortfarande en läkare, vilket gäller för kvinnor i parförhållanden, som avgör om assisterad befruktning är ett lämpligt alternativ. Sociala förhållanden ska bedömas och en medicinsk och psykologisk genomgång göras före beslut.”

Synd kanske, att sådana här ”utredningar” inte görs för alla människor som vill skaffa barn? Själv skulle jag i och för sig förespråka utbildning, hellre än utredning.

 

Annonser

12 thoughts on “Då var det klart med insemination för singelkvinnor!

 1. Ja, tänk om den möjligheten funnits och tänk om en hade den kunskap en har idag då hade jag aldrig i livet skaffat barn med en man. Jag hade gjort det på egen hand och sluppit en hel massa strul och bekymmer. Ensamstående med barn har jag alltid varit men i förhållandet med pappan. Skillnaden mellan det och att vara helt ensamstående är att jag sluppit det det stora, odrägliga, lata och egoistiska barn pappan var och därmed hade en massa tungt arbete försvunnit.Arbetet med barnen var ju redan mitt och endast mitt ansvar. Så heja och hurra till alla kvinnor som vet att livet med en man oftast ställer till det och särskilt när barnen kommer. Barnen kommer att må bättre, bli tryggare, gladare och slippa en massa besvärligheter.

  • Ann: Jag tror att många heterosexuella mammor känner igen sig i din situation. Det bevisas ju också i statistiken, dvs att det är hetero-mammor som har huvudansvaret för både barn och hem. Hetero-pappor presterar inte särskilt mycket på ”hemmafronten” så att säga.

   En man/pappa i mammors och barns hem skapar ofta mer problem, mer otrygghet, mer arbete, mer krav samt stress och frustration för både kvinnor och deras barn. Kvinnor som låter inseminera sig kan fokusera helt och hållet på sitt moderskap och barnen behöver aldrig riskera att behöva separeras från sina mammor för gott pga en man och inte heller, riskerar de att behöva vara med om uppslitande separationer från en pappa med allt som det medför med byte av hem, skola etc varannan vecka eller varannan helg.

   Om det här blir ett vanligt scenario, kommer även våldet och det sexuella våldet mot barnen i samhället att minska, eftersom det oftast begås av pappor och styvpappor i de heterosexuella familjerna.

   Det enda smolket i min bägare, är de här ”utredningarna” som påstås måste göras innan beslut tas. Det finns en överhängande risk, då den manliga skapelsen ”fadersrätten” fortfarande väger tungt bland den manliga befolkningen, att manliga läkare och psykologer kommer att sätta käppar i hjulen.

 2. Kan bara instämma Ann, det är exakt där jag varit,. Ensam i förhållande till pappan har jag alltid varit men inte för övrigt. Har vänner jag borde ha kunnat bilda familj med istället som nu är barnlösa och ledsna ör det. Jag är så tacksam för detta framsteg som vi vänta på så länge! 🙂

  Att ha en pappa som är en vän och du inte delar bostad med kan i många fall fungera mycket mer smidigt och konfliktfritt med än en kränkt och hämndlysten biologisk skilsmässopappa. Som lastar över allt ansvar och alla utgifter på dig medan han samtidigt kräver sin ”rätt” till de motsträviga barnen.

 3. Hurrade inombords när jag läste den glada nyheten!
  Håller också med Ann. Men en får vara glad och tacksam över de möjligheter som nu äntligen öppnats för kvinnor som insett fördelarna med att hålla männen på behörigt avstånd, dvs så långt borta som det bara är möjligt.

  • Calle: Det är tyvärr sant. Många kvinnor och deras barn, skulle må mycket bättre om de höll män på avstånd. Att ge en man total makt över ens hem, barn, ekonomi, sexualitet (hela ens liv) och därmed också ens psykiska och fysiska hälsa, leder sällan till något gott. Det finns gott om män som utnyttjar detta, nästan som om de njuter av att förstöra och skapa så mycket problem som möjligt för kvinnor och deras barn.

   De behöver inte anstränga sig heller för att åstadkomma problem, det räcker med att de finns till med all sin egoism, lathet, skapade ”dominans” och smått primitiva ”manliga” egenskaper. 😉

 4. Det var så dags det! Det har tagit sin tid, år (plural) faktiskt! Men bättre sent än aldrig. Norge, däremot, är inte ens i närheten… Dock, nu blir det kortare resväg för norrbaggarna. 🙂
  Och kanske detta påverkar dom norska politikerna?

  • Det lär nog ta sin här i Norge. Och resvägen är inte det värsta utan det är att kan bli problem med socialförsäkringar. Men ju fler länder som går före ju svårare blir det att bita sig kvar i det förgångna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s