Danskarna har tappat förståndet

”På tisdagen röstade ledamöterna i Folketinget, alltså Danmarks riksdag, om en politiskt brännhet laglunta med 34 nya regler som begränsar asylsökandes och flyktingars villkor.

Bland de 34 punkterna finns bland annat att myndigheter ska ha rätt att konfiskera kontanter och värdesaker från asylansökande för att betala för deras kost, logi och andra omkostnader, och att personer som fått uppehållstillstånd måste ha bott i Danmark i minst tre år innan deras makar och barn kan få komma till landet.

– Jag blev chockad över förslaget om att flyktingarnas smycken ska säljas på auktion: det ger omedelbart associationer till mörka dagar i Europas historia, som när man sålde judars värdesaker under andra världskriget, sade EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) efter utfrågningen.” (SVD)

Erik och Livsbloggen tar upp detta i sina respektive bloggar.

Danskarna, simpla tjuvar som inte ens drar sig för att stjäla från människor i nöd, har mist all respekt. Vad i helvete håller Danmark på med? Danskarna måste ha tappat förståndet?

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, kallar Danmark för ”ett föredöme”.

”I en debatt i SVT:s Aktuellt diskuterade SD-ledaren Jimmie Åkesson och Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm förslaget.

– Danmark har under många år varit ett föredöme när det handlar om att anpassa politiken efter hur verkligheten ser ut, säger Sverigedemokraternas partiledare i SVT-debatten.” (metro)

Jag finner inga andra ord för all denna ondska så jag refererar till ett gammalt inlägg – LÄS HÄR. Har vi inte lärt oss någonting av historien?

 

 

 

 

Annonser

2 thoughts on “Danskarna har tappat förståndet

 1. Det Danmark nu gör är så skrämmande och vidrigt att en blir stum av förfäran. Men det värsta är ändå folk i allmänhets flathet, tystnaden som följer och hur människor låter det hända. Propagandan mot flyktingar och inte minst mot muslimer fungerar (tyvärr) precis som det gjorde en gång i Tyskland och resultatet har vi sett i det senaste händelserna i Stockholm där svenska män går man ur huse för att slå och misshandla personer de tror är ensamkommande barn. Logiken hos dessa män brister rejält och de tror sig verkligen ha rätten att dels bedöma vem som är ensamkommande och att denne på ett märkligt sätt förtjänar att bli misshandlad. Jag är rädd att detta bara är början på en mycket mörk tid i vår historia. Hur kan människor undvika att se likheterna mellan judeförföljelsen och det som nu sker mot flyktingar, tiggare mm? Det märkliga är att när en frågar personer i ens närhet om flyktingarnas ankomst har förstört något för dem så är ju svaret alltid nej men sedan kommer förklaringarna som att det finns ingen plats, det finns inga skolor och det finns inga arbeten mm. Ändå är det så att Sverige är ett rikt land, det går bättre än någonsin och det finns pengar till, resten är skitsaker vi får lösa. Arbetslösheten har minskat, fler och fler får arbeten men det handlar egentlige inte om pengar, det handlar om att hjälpa människor i nöd, det handlar om att inte låta barn och vuxna drunkna för att vi väljer att stillasittande titta på och sedan byta kanal på dumburken när sanningen blir lite jobbig att ta in. En anhörig klagade på det sätt jag nyss radade upp men när jag frågade om hen tyckte att vi skulle låta människorna dö av rädsla för att vi stackars svenskar riskerar att få lite mindre, eller om vi bara ska blunda, titta bort och låtsas som det regnar då finns inget svar. Det finns pengar, som bara behöver omfördelas, det finns till och med god vilja i vårt land. Men med rätt propaganda/reklam kan man få människor att tro på allt eller köpa konserverad gröt på burk. Jag är äcklad över händelserna i landet och jag är lika äcklad över att se våra politiker vända kappan efter vinden. Det är, som jag ser det, bara en tidsfråga innan flyktingarna tvingas bära ett märke på sina kläder för att vi ska se att det är en flykting/muslim. Och det värsta är att svensken kommer att låta det ske.

  • Ann: Det är fullständigt vidrigt när en inser att vuxna, förhållandevis välutbildade människor i Norden, kan samlas i grupp på det här sättet och framkalla lynchstämning mot medmänniskor som flyr för sina liv och söker beskydd. Hur i helvete står det till i huvudet på folk (läs: främst män)?

   Nyligen har vi lyssnat på horder av svenska män som påstått att de ”aldrig” skulle kunna attackera kvinnor och barn i grupp, som det påstods att ”afrikaner” hade gjort i Köln men vad hände nu i Stockholm? Vad gjorde SVENSKA MÄN?

   Ja, tyvärr tror jag att du har rätt, Ann. Framtiden ser mörk, mycket mörk ut. Jag vet inte om du känner det men det luktar manligt krigs-testosteron lång väg…

   Det enda rätta för människan i det här extrema läget som män har försatt världen i, är att samarbeta men tyvärr är samarbete sällan något som män prioriterar. Det gäller maktmän och det gäller ”vanliga” män ute på arbetsplatserna och i heterohemmen. Manlig girighet, diktatur, korruption, egoism och enögdhet styr alla manssamhällen i världen, dvs hela världen.

   Jag är lika äcklad som du, över våra politiker. Det finns ju inte ett enda sunt tänkande parti kvar att rösta på, förutom Feministiskt Initiativ. Till och med sossarna vänder kappan efter den rasistiska propagandan. 😦

   Vi vet hur det här kommer att sluta. Män som får lillfingret, sliter åt sig hela handen. De hetsar varandra och minsta lilla positiv feedback, minsta lilla ”normalisering” gör att de tar sig rätten att spränga alla normala gränser. Vi ser det och har sett det, överallt i världen. Inom den manliga porren, inom de hemska manliga diktaturerna i världen där kvinnor stenas till döds och barn lagligt får våldtas av vuxna män, inom politiken och näringslivet med all dess manliga korruption, girighet och egoism, inom rättsväsendet där män kan bli hur absurda som helst i sina resonemang, manliga hemska ”uppfinningar” som tex kärnvapen, i Sydafrika mot svarta människor, Hitler-styret etc, etc. Det finns inga gränser för vansinnet som män kan hitta på, helt enkelt.

   De amerikanska männen vägrade att lyssna på sin kvinnliga befolknings protester mot Irak-kriget som USA startade mot allt sunt förnuft och se vart det ledde? Bush och Blair borde ställas inför rätta.

   Jag ser och hör den här vardagsrasismen som du är inne på, nästan varje dag. Vi måste alla ta vårt ansvar och motverka detta i vår egen vardag. Vi måste bli obekväma, jobbiga, ifrågasättande och ta debatten med alla rasister vi stöter på i vår vardag. Det får aldrig bli okej att anamma rasisternas människosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s