Svenska höger-män gick till våldsam attack mot kvinnor och barn i Stockholm

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article22177713.ab

Patrik Lundberg skriver:

”Fredag kväll. Männen har klätt sig i svart, med rånarluvor och armbindlar. De samlas på Stockholms centralstation, nästan som ett medborgargarde.

Så vill de åtminstone framställa sig själva. Texten i det flygblad de delar ut doftar 1930-tal.

På senare år har svenska högerextremister ofta nöjt sig med att skrämmas och markera närvaro. Nu går de bärsärkagång i centrala Stockholm.

Gruppen består av runt 100 män. Tillsammans attackerar de personer som ser ut att ha utländsk bakgrund. Flera vittnen berättar att en rad människor misshandlas.

Vad vi vet är att svenska högerextremister åter igen har organiserat sig och gått från ord till handling.

Och de har gjort det med en uppmaning: att politiker, media och rättsväsende har kapitulerat. Nu krävs det självutnämnda ariska hjältar för att återupprätta tryggheten.

Det är ingen ny företeelse, tvärtom. Högerextremister har alltid påstått sig företräda folket och handla med det mandatet i ryggen. Det är en klassisk retorisk lögn, som den absoluta majoriteten av svenskarna aldrig har gått på.

I alla fall fram tills nu. Strax efter att mobben har slagit oskyldiga människor blodiga kommer reaktionerna.

”Är det inbördeskrig mot det marockanska gatuslöddret på g?” skriver en användare på Twitter.

Det är inget anonymt näthatarkonto. Det är Katerina Janouch, en av landets mest kända och omtyckta författare och sexrådgivare. Hon skriver också att hon nu, för första gången, är på ”huliganernas” sida.

katerina

Katerina Janouch. Invandrade till Sverige 1974.

Katerina Janouchs uttalanden möts av hat och avsky – vilket så klart inte ska accepteras – men också av flertalet hejarop. Högerextremister älskar sånt här, när offentliga personer till synes tar deras parti.

På lördagen visar sig högerextremisterna igen. Ett hundratal personer demonstrerar på Norrmalmstorg. Efteråt går de till attack och misshandlar mörkhyade personer fram till att polisen griper in.

Givetvis vill inte Katerina Janouch att nazister skapar medborgargarden som ger sig på oskyldiga. Och troligen var tweetarna bara en tillfällighet. Men den detaljen lär högerextremisterna strunta i.

För dem är Janouchs utspel – och trollens hyllningskör som följt – ett bevis på deras tes. Att de inte agerar i samhällets utkanter, att de har folkets förtroende.

Nu har de hittat ytterligare ett sätt att rättfärdiga sina handlingar.

I ett längre perspektiv är det farligare än handlingarna i sig.

Katerina Janouch försvarar sig nu med att hon tog till orda, utan att ens att ha satt sig in i vad det hela handlade om:

– Jag förstod inte riktigt vad det handlade om, jag trodde att det handlade om att skydda kvinnor så att vi kan känna oss trygga.

Men när du nu får veta att den här gruppen gav sig på kvinnor och barn, vad säger du då?

– Jag ställer mig inte alls bakom huliganism. Jag hade fel fakta och var för snabb att twittra.

*Host…bimbo…host*

 

 

Annonser

16 thoughts on “Svenska höger-män gick till våldsam attack mot kvinnor och barn i Stockholm

 1. Katerina Janouch är en hycklare av stora mått. Så här skriver Rolf Johansson på Facebook;
  ”Känslan när man upptäcker att ens illa underbyggda rasistiska uttalande går ut över ens egen privatekonomi och man försöker pudla.
  Den känslan….
  (världens största pudelkennel räcker nog inte Katerina Jonouch)”

  Undrar om hon tyckte det var bra att få nazistföljet och SD-dårarna som glada anhängare?
  Skämmas bör hon göra samt läsa på om det där med källkritik. Det räcker inte att kalla sig författare.

  • Ann: Jag har aldrig fått kläm på Katerina. Jag har ofta uppfattat henne som väldigt inställsam till män och därmed ovillig till att tala klarspråk om tex kvinnlig sexualitet. Å andra sidan har jag uppskattat hennes ganska starka uppmaningar till kvinnor och unga tjejer att tacka nej till de homosexuella praktiker som många män vill utföra mot kvinnors kroppar, dvs anal”sex”.

   Men det här…? Ja, jag finner inga ord för hur korkat det här är. Hon är ju själv invandrare och de högerextrema, rasistiska män som hon nu vill ställa sig in hos vill kasta ut henne, invandraren, ur landet. De undrar förmodligen varför hon inte har åkt hem ännu. 😉

   ”Pudeln” är bara pinsam. Detta grundar sig i mer än ”missförstånd”, naturligtvis.

   Vem är KJ att döma när det gäller ”slödder” för den delen? Även tunga drogmissbrukare kallas ”slödder” i samhället och då KJ själv har levt tillsammans med, samt uppfostrat fyra-fem barn tillsammans med ett drogmissbrukande ”slödder” i ett alkoholisthem så bör hon välja sina ord jävligt noga. Vem tror hon att hon är? Varför tror hon att hon är bättre och ”finare” än andra invandrare eller andra människor öht?

 2. KJ är både sexistisk och uppenbarligen smygrasist. Har visat sig tidigare ta antifeministers parti.
  Att hon ska kallar sig sexualrådgivare är bedrövligt. Skulle vilja kalla henne sexualrådgivare till vita svenska män. Behöver jag säga att hon är sexualliberal med allt vad det tillhör…?

  • Anna G: Det förvånar mig inte alls att hon har tagit antifeministiska mäns parti. Som jag skrev tidigare så har KJ gett prov på en väldigt fjäskig attityd till män.

   Jag kan minnas fel nu men jag tror inte ens att hon har någon utbildning inom sexologi?

   Exakt – hon är sexualrådgivare åt svenska män för kvinnlig sexualitet talar hon sällan klarspråk om. Den kunskapen saknar hon uppenbarligen. Kanske är det därför hon har givits utrymme i media under alla år, som en ”expert” på heterosex? Det är ju bara kvinnor som är duktiga på att springa mäns ärenden som får synas och höras i de manliga propaganda-kanalerna.

   Sexualliberal på mäns villkor, ja.

  • Ja, fy fasen för mansfjäskerska! Hon är en av de där ”sexpositiva” som propagerar för att unga flickor ska t”träna” på sex de finner obehag i som oral och analsex mm. Allt det där som ju självklart ”ingår ” numera som att bli sprutas i ansiktet mm. Allt är ju så fräscht och coolt och normalt och tycker flickorna inte om det är de tråkiga och pryda, vi har hört det där i flera decennier till leda nu! Nu kommer hon att kramas ihjäl av ”rasistfeministerna” i SD…

   • Flora T: Jaså, har hon blivit positiv till analsex nu också? Jag har uppfattat att hon är ivrig med att uppmana kvinnor att försöka träna mer på att ligga med män, för att ”lära sig” mer om de manliga sexuella praktikerna och att träna på att försöka få ut nåt av dem för egen del 😉 men jag vet att jag har sett henne ta avstånd från just analsex tidigare. Vem vet, hon har kanske vänt kappan efter mansvinden på senare år där också?

    Ja, Katerina framstår som en mansfjäskerska eller som en sån där duktig k*k-sugerska som jag så elakt brukar kalla de där påstått ”sexpositiva” och ”sexualliberala” kvinnorna och feministerna. Ja, de kan gott få höra sanningen för de är fullständigt patetiska i sin iver att utmåla sig själva som ”sexuellt frigjorda”, ”coola” och ”utlevande” av sin ”egen” sexualitet. Ha ha ha!! Vilka idioter. Alla vet att det är manlig sexualitet de ställer upp på och ”lever ut”. De kallar penetrationssex för ”omslutande sex” för att det skall ”låta lite bättre”. I vems öron? 😉

    Sen har de mage, där de ligger med all äcklig spema i ansiktena och i alla hål efter att ha gjort män glada, nöjda och sexuellt tillfredsställda, att kalla andra kvinnor och unga tjejer som vägrar nedlåta sig till samma primitiva mans-nivå, för ”sexfientliga”, ”frigida” och ”pryda”. 🙂

   • Nä, nu var orättvis mot Janousch för det stämmer att hon skrivit mot krav på ofrivilligt analsex. Förövrigt står jag för inlägget men rätt ska vara rätt!

   • Flora T: Jag hade för mig att hon har varit ganska bra på att stå på kvinnors sida när det gäller just den heterosexuella manliga önskan om att utföra den homosexuella praktiken anal”sex” mot kvinnors kroppar. Där har jag som sagt uppskattat hennes argumentation men för övrigt – nej. Hon framstår som alltför behagsjuk inför män för att kunna tas på allvar i kvinnofrågor.

    För övrigt har hon nu visat sig vara en liten smyg-rasse, trots att hon själv är invandrare och detta märkliga resonemang gör det omöjligt att ta henne på allvar öht. Hon verkar inte ens kunna tänka ordentligt och det har hon ju gemensamt med de lågintelligenta män hon nu har ställt sig bakom.

 3. Jag har skrivit till SVT, Sverige” och klagat på valet av intervjuperson som igår lördag var just Katerina Janouch. Påtalade vad hon sagt på twitter och facebook så sent som samma vecka som anfallen på ensamkommande flyktingbarn/personer med ”utländskt utseende” skedde vid bl a Stockholms central efter flygblad med uppmaning till brott.
  Varför välja en person till sitt program som står för den typen av helt oacceptabla åsikter och dessutom med sina uttalanden hjälper nazister att verka normala?

  Uppmanar alla att höra av sig till SVT, ring eller mejla – mejladress: sverige.@svt.se

  • Jeanna: Underbart! Bra jobbat, Jeanna! 🙂

   Jag lyssnar på din uppmaning och hoppas att fler gör det här i bloggen.

   Detta är oacceptabla åsikter och ännu mer oacceptabelt är det, när det är en invandrare med judiskt påbrå som yttrar dem. Nazisterna jublar förstås över KJ:s hyllande av deras våldsamma attacker mot oskyldiga flyktingbarn och deras mammor.

   Men det var väl ingen som egentligen trodde att de här männen skulle ha vågat attackera andra, vuxna män? Män vågar ju bara ge sig på kvinnor och barn.

   • Jeanna: Det hoppas jag också. Måste passa på att rätta min förra kommentar också där jag skrev ”deras mammor”. Det var förstås ensamkommande barn och kvinnor, inte deras mammor, som våra svenska män gav sig på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s