Att barnsäkra

Jag kom att tänka på den här bilden när jag läste Calles hisnande inlägg. 😉

XL1428

Annonser

10 thoughts on “Att barnsäkra

 1. Kul bild!

  Helt Off topic – ett helt annat ämne – som jag inte kan låt bli att skicka är
  en kul krönika om k*k-kulturen och hysterin när den inte stämmer med de accepterade, bryter mot normerna, speciellt utmärkande för våra större städer. Detta handlar om Göteborg och vad som hände när skaparen inte var riktigt etablissemangsfäig – tvärtom övertydlig, och följaktligen orsakade moralpanik: Någon ritade en jättelik snöpenis på isen i Vallgraven i centrala Göteborg. Denna snök*k försvann på nolltid men någon snabbtänkt var framme med sin egen utrustning och hann ta en bild som var med i Rapport på kvällen.

  Ur ”Stadsplanering sett från skrevet” Internationalen, 26/1, 2016:

  ”Frågan är ju vem som – eller om någon – anser en klumpigt ritad kuk i snön provocerande nog att anmäla det till den kommunala parkförvaltningen. Installationens beständighet är dessutom kortvarig; snö som estetiskt medium är till sin natur högst förgängligt. Att kommendera ut saneringsfirma för att ta hand om problemet framstår inte bara som överdrivet, utan nästan militant – kanske en ren ryggmärgsreaktion från en kommun som är van vid att snabbt slå ner på allt i stadsbilden som inte passar in i varumärket Go:teburg.

  Det absurda här är hur det – samtidigt med etablissemangets krig mot den folkliga vulgariteten – byggs nya fallossymboler med samma etablissemangs välsignelse. Skyskrapor, gallerior och multiarenor som hämtar sin potens direkt från det libida; en aggressiv, maskulin attack mot stadsrummet. De syns, sticker ut och rymmer en mystisk potential till ”återfödelse”, en utväg ur den stagnation som svenska industristäder har upplevt sedan de kastrerades under sjuttiotalskrisen.”

  http://www.internationalen.se/2016/01/stadsplanering-sett-fran-skrevet/

  • Jeanna: Haha, det här med snösnoppen är ju en fantastiskt rolig historia men ännu roligare hade det varit om kommunen hade fått åka ut och sudda bort en jättelik snippa. 😉

   Men visst är det så att fallossymboler finns överallt – ännu ett tydligt tecken på att vi lever i ett patriarkat. Ingen älskar ju snoppar mer än den manliga befolkningen. Eller som jag brukar säga – män är penisfixerade.

 2. NBT, visst – men när jag var liten, alltså under 10, minns jag att det målades snippor både här och där. Men inte av protesterande tjejer utan av ”elaka” killar; så’na en var rädd för att möta, i grupp och särskilt när det blivit mörkt, t ex på väg hem från en kompis eller någon aktivitet. Idag däremot skulle kanske vi feminister slå oss ihop i ligor ut och måla snippor 😉 – vad sägs om på Rotaryklubbarnas fasader eller som i min hemstad, Frimurarlogens och/ eller andra Pom-pom- bröders bastanta, järnbeslagna ekport! Sällskap med stadgar där kvinnor exkluderas från medlemskap.

  Men till en betydligt allvarligare fråga – högaktuell: Sverige står nu inför den värsta ödesfrågan sedan det kalla kriget. Det handlar om att säga nej till att få in krigsalliansen Nato i vårt land; det s k Värdlandsavtalet, vilket nu håller på att utarbetas för fullt på sossarnas initiativ och med stöd av de borgerliga kommer att innebära att Sverige blir en Natobas i praktiken, även skyldigt att ha kärnvapen inom gränserna. Det är dessutom ett avgörande steg mot fullt Natomedlemskap, vad sossarna än säger.

  Snacka om farlig k*k – organisation!

  Nedan en en länk till en mycket upplysande genomgång-debatt på ABF med bl a den kunniga Nato-motståndaren Maj Britt Theorin och Svenska Freds Anna Ek. Lägg märke till Theorins uppmaning att skriva till riksdagsledamöterna i Försvarsutskottet! Det behöver inte vara så märkvärdigt – en hel del idéer får en genom filmen och framför allt är det viktigt att säga att en inte vill ha det och uppmana till att rösta mot det.

  http://www.lindelof.nu/abf-mote-om-vardlandsavtalet-med-nato/

  • Jeanna: Vilken bra idé! Vi målar snippor överallt? Jag hänger på! 😉

   Jag tror dessvärre att det redan är försent, Jeanna? Natomedlemskap har vi väl redan, förutom kanske på det officiella pappret? Värdlandsavtalet är ju dessutom redan undertecknat och klart, vilket den förra Alliansregeringen såg till att ordna med, strax innan valet.
   https://noboytoy.wordpress.com/2015/11/22/alliansregeringens-hogerns-alltid-lika-fula-och-odemokratiska-ansikte/

   Arbetet för ett nära samarbete med Nato har dessutom pågått under en längre tid, främst inofficiellt. Nu kom jag på att jag har lovat att skriva mer om detta med hur ryss-skräcken har skapats i svenskens medvetande och hur det inofficiella arbetet för ett nära samarbete med Nato, har bedrivits i landet sedan lång tid tillbaka. :O

   Tack för länken – alltid uppskattat! Nu skall jag kolla in den.

  • Jeanna: Jag får nog instämma med Theorin (det var väl hon som sade det?) – att det, pga den f.d Alliansregeringen, förmodligen inte går att backa från det redan undertecknade avtalet men att det kanske fortfarande kan skrivas om till viss del, tex att det går att undvika att kärnvapen placeras i Sverige. Låt oss hålla tummarna för det. Jag måste sätta ihop en skrivelse till de ansvariga och kräva svar på frågor, precis som Theorin föreslår. Något måste göras.

   Det intressanta här, är hur det kommer sig att det verkar råda panik, bla hos det svenska försvaret och hos många av våra politiker (förutom Vänsterpartiet) att avtalet skall drivas igenom till varje pris. Det finns inget militärt hot mot Sverige men det verkar som om det finns någon annan typ av hot. Frågan ställdes av Theorin – VEM hotar oss? Svar: USA. Jag är nästan helt övertygad om det.

   • Kanon (!) NBT, visa ditt missnöje och skriv till politikerna i Försvarsutskottet – så många du orkar. Ju fler vi är om hör av oss, desto större tryck på beslutsfattarna. Jag skriver denna vecka. Inte första gången svenska folket, idag med en majoritet mot svensk Natoanslutning, vet bättre än de folkvalda politikerna som ska företräda oss. Samma gällde i t ex EMU-euroomröstningen.

    OBS! Samma mejl till alla fungerar inte – servrarna kommer att upptäcka detta och mejlen
    behandlas som spam enligt tillgänglig dataexpertis. Snigelpost är det bästa; i andra hand – försök variera mejlens innehåll.

    Tack för att du stödjer denna sak med din blogg! ❤

   • Jeanna: Efter kl 19.00 ikväll ligger det ett mail och väntar hos dig, från mig. Jag skulle vilja byta några ord med dig utanför offentligheten.

    Tack för dina värdefulla tips. Det blir snigelpost från mig – jag älskar snigelpost. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s