SVT: Svenska män hotar kvinnor med våldsam snopp och död för att tysta dem

Såg ni Uppdrag Granskning igår kväll? Det är ganska vanligt förekommande i Sverige, att svenska män (ofta högerextrema, så kallade Sverige”demokrater”) hotar vänster-politiskt engagerade kvinnor, kvinnliga journalister och feministiska opinionsbildare i samhället, med att mörda dessa kvinnor, tortera dem samt att med våld, tvinga in sina snoppar i dessa kvinnors bajs-hål, munnar och vaginor och våldsrunka av sig däri.

”Hon får ett meddelande som lyder ”Jag skulle gärna knulla dig stenhårt bakifrån både i din härliga fitta och i köttrosen”.

Svenska män uttrycker ofta, att yttrandefrihet är viktigt för dem men uppenbarligen tycker svenska män inte, att yttrandefrihet skall gälla även för kvinnor.

För övrigt, vilket inte har med UG:s program att göra, så har vi ju debatten om det så kallade ”medborgargardet” i centrala Stockholm, dvs de svenska, högerextrema männen som gick till våldsam attack, mot alla människor som de tyckte såg utländska ut.

Från början hävdade dessa svenska höger-män, att de bara ville ”försvara” svenska kvinnor mot utländska män, som de påstår begår upprepat sexuellt våld mot svenska kvinnor. Denna version fick de sedan ändra, då det framkom att det i själva verket var kvinnor och barn, som dessa svenska män gick till våldsamt anfall mot.

Vad den egentliga anledningen då var, till att anfalla alla dessa kvinnor och barn, som de tyckte såg utländska ut, har vi väl inte riktigt fått något svar på ännu?

Värt att notera här, är att ingen kontroll mot t.ex brottsregistret kan ha utförts innan de bestämde sig för att misshandla folk på allmän plats. De här männen valde uppenbarligen ut människor, helt på måfå. OM de nu hade gått till attack mot män, som de tyckte såg utländska ut, istället för kvinnor och barn – hur hade detta medborgargarde av svenska höger-män, då kunnat veta att det verkligen var riktiga våldtäktsmän de gav sig på? De utländska männen skulle ju faktiskt kunna vara helt oskyldiga till anklagelserna?

Eller menar de här svenska, högerextrema männen att det är okej för dem, att utmåla alla män som ser utländska ut, som potentiella våldtäktsmän?

Vissa menar att de här svenska männens beteende ändå är ”förståeligt”. En menar, att när polisen inte ”gör något” så är det ”förståeligt” att svenska män tar över och skipar, vad de alltså först påstod, skulle vara ”rättvisa” för svenska kvinnor, som utsätts för sexuellt våld av utländska män. Problemet är ju som sagt, att detta medborgargarde inte kontrollerade alls, att det verkligen var våldtäktsmän de anföll och kvinnor och barn (åtminstone flicke-barn), oavsett var i världen de är födda, har ju inte för vana att våldta och sexuellt trakassera varandra, så att säga.

Diskussionen kring, och försvaret av de här svenska höger-männens agerande är dock intressant. Medborgargarden anses alltså, av ganska många människor och framför allt svenska män, vara försvarbart så länge det t.ex gäller att försöka skydda svenska kvinnor och barn från sexuellt våld.

Min fråga till er – nu när det anses ”förståeligt” och försvarbart att agera pöbel helt urskiljningslöst i det svenska samhället – när startar vi kvinnor vårt eget medborgargarde, i syfte att skydda kvinnor och barn från t.ex sexuellt våld/trakasserier? Inga som helst kontroller mot brottsregistret och liknande behöver göras innan attack – svenska män har full förståelse för detta sätt att utdela straff mot alla människor som en själv tycker, skall ha gjort sig skyldiga till brott. Det gäller alltså bara för oss kvinnor att välja ut, och urskiljningslöst straffa alla de människor, som vi tycker ser ut som män. Det är faktiskt fullt förståeligt, att vi gör det.

 

 

20 thoughts on “SVT: Svenska män hotar kvinnor med våldsam snopp och död för att tysta dem

 1. NoBoyToy,

  NoBoyToy:

  vill gärna dela med mig av Mari Wahlgrens inlägg från Fb-gruppen Inte rasist men . . .

  ”Kära vänner av manligt kön.

  Kul att ni äntligen börjar få upp ögonen för hur vi kvinnor har det! Ni har helt rätt, det som sker runtom i landet just nu (på badhus bland annat) är fruktansvärt. Otäckt, obehagligt, vidrigt.

  Men, ni verkar vara av uppfattningen att det här är nåt slags nytt fenomen? Att ”era kvinnor och barn” inte längre kan gå trygga. Tillåt mig att skratta.

  Jag har under mina 31 år blivit ofredad (fysiskt och verbalt) på badhus. På stranden. På krogen. I skolan (låg, mellan, högstadiet och gymnasiet). På väg till krogen. På väg hem från krogen. På pizzerian. På nätet. På Facebook. Ute på stan. När jag som VÄLDIGT ung delade ut reklam.

  När vi kvinnor försökt belysa det här så har vi blivit kallade ”feminazis som fått för lite ***” (ofredande, igen). Härligt att vi äntligen blir tagna på allvar!

  Nej, det här är inget nytt fenomen. Det har hänt mig och andra så länge jag kan minnas. Av unga män, av gamla gubbar. Av korta, av långa. Av svenskar, av invandrare. Av allt möjligt folk. Den enda gemensamma nämnaren – alla har varit män.

  Nej, det här är inget invandringsproblem. Det här handlar om pissig kvinnosyn, har alltid handlat om pissig kvinnosyn. Punkt. Slut.”

  • Jeanna: Tack för att du delar med dig av detta. Mycket bra skrivet och framför allt – mycket sant. Det är som sagt inget nytt fenomen – i alla tider har kvinnor över hela världen, inklusive svenska, blivit utsatta för påstridiga och ovälkomna manliga sexuella fantasier som yttrar sig på det sätt som Mari beskriver.

   Det är förstås mäns dåliga kvinnosyn som skapar det här beteendet och det är ett sätt för män att kontrollera kvinnor och flickebarn i samhället. Den gemensamma nämnaren är förstås män för utan män, hade det här problemet inte funnits och kvinnor och flickor hade kunnat trampa omkring fritt på vårt jordklot.

 2. Jag är med….:) kan ju alltid börja med de dårarna en själv råkat ut för och det är ju tillräckligt för att en ska bli trött

  • Ann: Ja, om vi började med alla de manliga dårar som vi själva, våra kvinnliga vänner och döttrar har råkat ut för så har vi att göra en stund. 😉

   Jag kan komma på, så här i farten bara, fyra stycken män som skulle förtjäna att få smaka på sin egen medicin. Men det får de ju aldrig? Allt ont som män gör mot kvinnor och barn får aldrig några konsekvenser för dem.

   • Och det är själva orsaken till att kvinnor är tvungna att kämpa denna kampen ensamma: män är privilegierade och ser därför inte hur det är att inte vara det – och bryr sig heller inte om det.
    För några dagar sedan diskuterade jag sexköpslagen med någon, som självklart var för (”personlig frihet om kvinnor vill sälja sin kropp borde dom få lov utan att staten lägger sig i”, etc – du känner till refränget). Då svarar jag alltid på ett sätt som tvingar den privilegierade att se det från den icke-privilegierades sida: om du hade en dotter på 18 som prostituerade sig, som hade sugit av 27 personer under loppet av en helg, hade du berättat det för dina kamrater och kollegor då? hade du skrutit av henne och berättat hur stolt du var över att hon sugit av 27 kunder på en helg, ”en ny pers!”?
    Som regel blir det tyst en bra lång stund innan nästa svar kommer. Och då är det plötsligt inte så kul längre. För då tvingas den privilegierade att se hur det är att inte vara det. Har fortfarande till godo att höra någon snubbe svara att han hade berättat med stolthet och glädje om sin prostituerade dotter i så fall.
    Män är dårar för att män är privilegierade. Som säger, ”let them eat cake”, för dom förstår inte…

    Så detta är en kamp där kvinnor står ensamma och alltid kommer att stå ensamma.

   • Andreas: Javisst – män driver energiskt frågan om att unga kvinnor skall prostituera sig för män. Jag vill mena att detta inte är en argumentationsfråga för män öht. Vi kvinnor anser att våra unga tjejer inte skall prostituera sig för män eftersom det är skadligt för dem. Punkt. Det är kvinnor som skall fatta detta beslut och ha fullständigt veto i denna fråga och inte män.

    Vi feminister är medvetna om att det inte är ovanligt att män köperunkar i andra män, ofta unga killar. Om män vill legalisera att den manliga befolkningen får köpa och sälja sex av varandra så är det upp till dem men män skall inte få köperunka i våra unga tjejer då det skadar dem och synen på det kvinnliga släktet.

    Det är ungefär att likna med att svarta människor tvingas ”argumentera” mot vita, om varför vita inte skall få slavhandla med dem. Eller att judar tvingas ”argumentera” mot att nazister vill gasa ihjäl dem.

    Många män lider av föreställningen att det är deras ”rättighet” att stoppa in snoppen i kvinnor och barn för att runka av sig däri.

    Tillägg: Det är för övrigt fullt lagligt för vem som helst att prostituera sig i Sverige. Frågan vi skall ställa oss är hur det kommer sig att frågan är så aktuell nu för svenska män och makthavare och till och med stöds av organisationer som Amnesty? Är det för att Nato-medlemskapet är på gång i Sverige och alla soldater som förväntas komma hit, måste få tillgång till f*tta och sedan inte kunna straffas för brotten? Eller är det bara så enkelt som att man anser att vi måste anpassa vår lagstiftning efter EU?

   • Nja, hela historian här är att 8-mars-komiteen hade ett möte för att diskutera och rösta fram paroler för den 8 mars (något dom har varje år, alltså, möte för dom parolerna). Dessa är öppna möten som vem som helst kan komma på och säga sin mening på (men det är bara kvinnor som har rösträtt – det är trotts allt kvinnodagen). Och varje år ställer högern upp med några personer, som regel tjejer, men har också varit killar som gnällt i tidningen över att inte fått tjatat till sig rösträtt på detta möte, som endast kommer för att sabba. Så också i år. En av tjejerna var 17, tilsammans med två andra ungdommar i tidiga 20-åren. Dom ville att ”legalisera sexköp nu!”, skulle vara en paroll. Då fick dom passet påskrivet av en av dom äldre feministerna som berättade vad det att vara prostituerad faktiskt är för något. Det lyckades dessa tjejerna mjölka för allt det var värt i media. Det var en av dom 20-åriga ungdommarna som fick passet påskrivet, men den som stog fram och lipade över hur hemskt det var att hon fick ett nej var 17-åringen.
    http://www.dagbladet.no/2016/02/12/nyheter/innenriks/kari_jaquesson/feminisme/8_mars/43129017/

    Detta är något dom gör varje år som ett PR-stunt. För att visa hur ”hemska” och ”extrema” feminister är. Samtidigt hävdar dom att dom själva är feminister… *suck*

   • Andreas: OMG…
    Det är inte ovanligt att den här typen av ”feminister” jobbar åt sexindustrin. Det finns förstås lobbygrupper där också, precis som det finns amerikanska lobby-grupper som har som jobb att påverka våra politiker, inte minst inom EU.

    Det var helt rätt att ge en åthutning åt 17-åringen. Om en frivilligt deltar i debatt så får en naturligtvis lära sig att få mothugg utan att börja lipa. Det måste vi kunna kräva av både män och kvinnor, oavsett ålder.

    Herregud, alltså? Hur tänker en sån här ung tjej egentligen? Fattar hon ens vad hon gör för illa mot sitt eget kön?

    Var hon själv villig att suga pick på främmande gubbar och män, dygnet runt i ett års tid? Svarade hon på det? 😉

   • Den uppmaningen var självklart ”traumatisk”! Och nej, hon vill bara att ”dom kvinnor som önskar frivilligt ska få lov”.
    Det konstiga är att dessa kapitalister förstår detta med ”supply & demand”, men inte när det gäller prostitution. Att det inte blir någon storindustri om det inte finns några kunder går rakt över huvudet på enstaka. Eller så gör dom sig dumma.

   • Andreas: De gör sig dumma. Inte ens män kan vara så dumma på riktigt. Det är samma sak som när män hävdar att de inte vet hur man använder en tvättmaskin eller de påstår sig inte kunna läsa en recept-bok. 😉

    Det finns inget som är ”frivilligt” så länge pengar är inblandat. Prostituerade kvinnor tycker att det är så vidrigt att ligga med män, att de måste ta betalt för det. Om de var ”frivilliga” och bara ville ha ”sex” så skulle de naturligtvis ställa upp gratis, som heterokvinnor gör för män.

   • Andreas: Det enda ”argumentet” som sexindustrin lägger fram mot sexköpslagen, är att den skulle innebära mer våld för de prostituerade. Det är förstås inte sant och så länge de inte kan visa några belägg för sitt påstående, kan deras ”argument” också avfärdas.

    Många kallar sig tyvärr ”feminister” men är egentligen infiltratörer. En feminist är någon som arbetar FÖR kvinnors och barns säkerhet, hälsa, lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter, dvs FÖR jämställdhet. Det är INTE att verka för jämställdhet, att vurma för att tillåta män att köperunka i unga kvinnor eller till och med barn (män kan uppenbarligen inte skilja barn från vuxna kvinnor).

    Köperunket skadar unga kvinnor och barn svårt och det finns tusentals belägg för det. En riktig feminist verkar naturligtvis inte för något som skadar kvinnor, barn och hela kvinnosläktet enkom för att tillfredsställa ett manligt, så kallat ”nöje”.

    Sällan är det de få kvinnor som vill tillåta köperunk/sex-köp, som själva vill lägga sig på bordellerna och låta x antal främmande män och gubbar runka av sig i dem mot betalning. De förväntar sig istället att andra unga kvinnor skall tillfredsställa detta manliga ”nöje” åt män.

    Som vi också vet är det så att allt som drabbar kvinnor, drabbar även barnen, dvs män är bevisligen mycket sexuellt intresserade av unga flickor (och pojkar), ju yngre desto bättre och många män drar sig tyvärr inte för att köperunka i små, mycket små barn. Både pojkar och flickor.

    Dessutom vet alla att när konkurrensen ökar, sänks priserna så hur skulle detta vara till fördel för de prostituerade? Jag har svårt att tro att prostituerade skulle ha intresse av det.

   • Oh ja, detta är personer som inte har något som helst intresse av att verka för varken kvinnor eller barn. Dessa ”feminister” kämpar bara för att idkas maktindustrin. Joihn Lockes ”liberalist-tanke” föddes som mer eller mindre ett beställningsverk från makteliten. Nu hade dom en ursäkt för att sitta med sin makt och trampa på dom hårt arbetande på botten. Dom som jobbade hårt hela sina liv och fick tji från eliten hade ju själva valt att leva så usla liv, så egentligen var det inte elitens fel att dom led, det var deras egna fel, från och med nu.
    På samma sätt ser inte liberalister det som att prostituerade egentligen lider – dom har ju själva valt att vara runk-objekt för män – som liberalisterna ser det. Med ett behöver dom inte bry sig om, visa omtanke, ha medkänsla.

    Dom är som dom som håller med mobbaren i skolgården – för att själva inte mobbas, för att kyssa mobbaren långt upp efter ryggen och med det få lite status i mobbarens ögon. Hellre än att ha medkänsla och göra något åt den orätt som försiggår.

   • Andreas: Ja, det finns många beställningsjobb som presenteras av män med makt. Vi feminister ser dem ju hela tiden, tex amerikanska manliga ”forskare” som påstår att det är ”nyttigt” eller ”cancerhämmande” att äta sperma (men bara för kvinnor då förstås). Ha ha ha! Det är svårt att hålla sig för skratt.

    Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man vill gå in i debatt med män som vill argumentera för att de lagligen skall få köperunka i unga kvinnor. Det är olagligt att köperunka men det är fortfarande lagligt att prostituera sig. Det finns ingen anledning för samhället att legalisera något som avser att tillfredsställa ett manligt nöje, på bekostnad av kvinnors och barns liv och hälsa.

    Och som sagt – det gynnar inte prostituerade ekonomiskt, att legalisera mäns köperunk.

    Jag tror att alla kvinnor förstår att prostituerade kvinnor och barn lider svårt men de väljer att sälja ut sina systrar, bröder och barn åt män för egen vinning. Män däremot, verkar ha svårare med det logiska tänkandet och tänker ofta irrationellt och verklighetsfrånvänt.

    Många män verkar tro att deras köperunk handlar om ”sex”, även för de prostituerade, men många andra män är bara illvilliga och resonerar som så, att mäns nöje/njutning är så pass viktigt för dem att det, i sig, legitimerar andras lidande.

    Ja, folk och framför allt män, är väldigt fega, odemokratiska och egoistiska. Precis som mobbaren och alla de som stöttar mobbaren. Se bara på politiker runt om i världen? Ingen vågar sätta sig upp mot USA eller ens ifrågasätta all makt som USA de facto har i världen. Ingen vågar ta den lilla i försvar mot den stora.

   • Andreas: Mycket välformulerat. Kärnan i det hela är, precis som hon skriver, att manssamhället lider av det ensidiga manliga perspektivet. Mäns ”behov” kommer alltid först. Män anser sig ”behöva” människor för att runka av sig i och kvinnor och barn förväntas tillgodose detta ”behov” hos män, på bekostnad av sina egna liv och hälsa.

    Jag tycker som sagt inte att män har något att säga till om i frågan. Det är kvinnors beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s