Mannen gillar inte att smaka på sin egen medicin

SAMMAMEDICIN

Annonser

19 thoughts on “Mannen gillar inte att smaka på sin egen medicin

 1. Sant, mannen gillar inte det men gudarna ska veta att mannen verkligen är i stort behov att få smaka på sin egen medicin

  • Andreas: Hahaha! Ja, det här är ju något som vi kvinnor inte behöver forskare till att ”bevisa” för oss. Män är generellt mycket duktiga på att skryta med sig själva och ofta gör de det, genom att försöka trycka ned kvinnor.

   Det ligger ju i hela mansrollen, dvs att om män inte är ”bättre än” kvinnor så är de inga ”riktiga män”. Därav detta behov hos män, att ständigt jämföra sig med kvinnor och att utmåla kvinnor som ”sämre” än män.

  • Andreas: Jodå, samma agenda här. https://alliansfritt.nu/nyheter/lonesankarhetsen-fortsatter

   Allt det vi ser nu, handlar om att världsekonomin håller på att kollapsa. Nu är frågan – skall kapitalisterna få fortsätta att roffa åt sig, eller skall vi ändra på systemet och försöka fördela det som finns kvar, lika?

   Kapitalisterna, högern, USA, väst blir alltmer aggressiva för de anser förstås att de redan förmögna måste få fortsätta att leva i lyx medan vanliga människor måste sänka sin standard till minimum och helst ännu lägre. Det handlar förstås även om att väst skall få fortsätta att exploatera öst.

 2. Hum hum hum, temabyte igen… Kommentarer?

  Jag faller nog mer i ”konstig”-kategorin. När en kvinna ler åt mig så tolkar jag det mer som att hon är vänlig, som i, för att man ska vara trevlig. Inte som i att, ”jag vill ligga med dig”. Och jo, till skillnad från dom andra i undersökningen, I crave intimacy.
  Dock, jag tolkar ”sexuella signaler” som ”vänlighet”, så där är jag mer normal. Det upptäckte jag tidigt. ”Ska vi inte gå en vända tillsammans längs sjön och prata lite”, tolkade jag som, ”ska vi inte bli lite bättre kända”, men det betydde tydligens, ”jag vill ligga med dig”. Varför dessa spel… *suck*

  • Andreas: Hahaha! Det behövs ingen forskning här heller – det här manliga fenomenet är redan välkänt bland kvinnor, skulle jag våga påstå. 😉

   Det finns väldigt gott om tex äldre män som på fullaste allvar tror att unga, jättevackra tjejer skulle vara sexuellt intresserade av dem. Det finns väldigt många män som uppfattar snälla, öppna och glada kvinnor som sexuellt intresserade av dem. Få äldre kvinnor skulle inbilla sig att unga killar i 20-årsålder skulle vara sexuellt intresserade av dem, trots att detta förmodligen är mer sannolikt.

   Jag har träffat män som har inbillat sig att jag har varit ”kåt” när jag egentligen bara har suttit och tänkt på att tex gå och bajsa eller att jag är sugen på ärtsoppa. Jag har alltid undrat varför de har haft behov av att berätta för mig, vad de tror om min uppsyn? Önsketänkande?

   Jag undrar också varför alla män alltid förutsätter att alla kvinnor är heterosexuella och tillgänliga för manliga ”inviter”?

   Ja, varför dessa spel i heterosexuella relationer? Det är ju inte konstigt att hetero-relationer sällan håller – de är ju främlingar för varandra och sällan har de ens några gemensamma intressen som individer. Gemensamma intressen måste därför skapas – barn och hem.

  • Andreas: Jag hörde detta på radion idag och tog upp det på fikat på jobbet:
   – ”Oj då, nu tjänar kvinnor i kommunstyrelserna mer än män. Shit vilket liv det kommer att bli på alla antifeministiska män när de får höra det.”

   • hahahaha 😀
    Jag tvivlar inte ett sekund på att du fick med dig det ja! 😉
    Det är det konstiga med moral nu för tiden, den ändrar sig baserat på vad folk tycker och tänker nu mera. Antifeministerna kommer plötsligt att mena att det är omoraliskt att ett kön ska tjäna mer än det andra, ja. Borta blir väl påståendet om att, ”den som förtjänar det ska faktiskt tjäna mer”.

   • Andreas: Jag kunde förstås inte låta bli att göra mig rolig över det här på fikat. 😉

    Antifeministerna kommer nu att skrika och gråta i förtvivlan över att alla kvinnor springer om dem, inte bara på högskolorna och universiteten utan också i löneligan. De här kvinnorna måste ha legat sig till sina löner? 😉

   • Andreas: Vad män inte vill erkänna, är att de historiskt har fått hjälp av staten för att ens kunna stå sig i konkurrensen mot kvinnor, genom att kvinnor inte tilläts vare sig studera eller arbeta.

    Vad män inte vill erkänna är att de alltid har presterat sämre i skolan än kvinnor, då kvinnor till slut gavs tillträde skolor och arbetsmarknad. Staten hjälpte till med att kvotera in män på lägre antagningspoäng än kvinnor, för att de högre läroverken inte skulle domineras totalt av de smartare kvinnorna.

    Först 2010 avskaffades könskvoteringen av män till högskolorna i Sverige till utbildningar som dominerades av kvinnor, tex läkarutbildningen. Män har alltså aldrig haft någonting emot könskvotering, så länge den har gällt män. 😉

     Män har fått hjälp av staten med mycket, tex med att ”fånga” kvinnor och att tilldela män en plats i kvinnors och barns hem – det historiska äktenskapstvånget. Fortfarande får män mycket hjälp av staten och kapitalet för att män skall framstå som attraktiva och till och med som ”nödvändiga” för kvinnor och deras barn.

     Män verkar alltså inte riktigt klara av att stå på egna ben, kunna attrahera kvinnor på egen hand eller att konkurrera med kvinnor på lika villkor. Puttinutt så hjälplösa män kan vara?

 3. Hej, NoBoyToy,

  Måste citera ur Maria Svelandskrönika i ETC i veckan där hon gör upp med ”mansplaining” dvs mäns självpåtagna rätt att ta verbal plats ofta med långtråkig och entonig stämma inför beundrande lyssnande kvinnor.Denna gång är det Leif GW Persson i tvprogrammet ”Veckans brott” och Horace Engdahl, nu aktuell i nya prorammet Liv och Horace i Europa som får var sin välförtjänt onådig granskning.

  Om Veckans Brott:

  ”Män som pratar och kvinnor som lyssnar, jag minns dem som i en fylledimma, långa oombedda monologer på temat Saker jag vet. Fester, middagar, dejter, resor, arbetsmöten, och andra oväntade situationer då de plötsligt dykt upp från ingenstans och satt igång sina haranger. De kommer i alla upplagor och åldrar. Kvinnors manstillvända lyssnande är så insocialiserat att vi knappt lägger märke till det. Så vanligt förekommande att det blivit ett koncept för teveprogram: äldre man förkunnar till yngre, lyssnande kvinna. I Veckans brott har vi en mumlande Leif GW Persson som borstas upp av Camilla Kvartoft. Hon får rollen som mamma, dotter, elev och sekreterare.”

  Och om” Liv och Horrace i Europa”:

  I SVTs nya program Liv och Horace i Europa används samma gamla beprövade koncept när kulturmannen Horace Engdahl och serietecknaren Liv Strömquist åker tåg genom Europa och pratar bildning och kultur.

  ”Horace Engdal intar genast obekymrat rollen som föreläsare för Liv Strömquist som snällt ställer intresserade följdfrågor utan att få några tillbaka. Hon tittar intresserat (upp) på honom, han tittar rakt fram. O.s.v.

  Inget nytt under solen med andra ord – förutom att alla tycks vara förvånade. Konstigt, alla som någonsin sett eller hört Horace Engdahl borde veta att långa föreläsningar är hans syre och levebröd”

  Sveland minns delvis självkritiskt sitt eget möte på tåg som lyssnande, med Horace Engdahl som självutsedd föredragshållare i tågkupén för ett antal år sedan:

  ”Jag satt redan på plats djupt försjunken i Birgitta Stenbergs Kärlek i Europa som var min ursäkt för att slippa prata, men Horace Engdahl hade andra planer. Efter att vi hälsat kort och tåget börjat rulla drog han igång en monolog på temat Saker jag vet.”
  ( . . .)
  ”Senare på hotellrummet kunde jag konstatera att jag varken avbrutit eller försökt dra igång en egen monolog. Istället hade jag som så många gånger förut, artigt nickat och lyssnat.”

  Läs hennes krönika i ETC, 2/3, 2016! Den är träffsäker och dessutom förlösande humoristisk!

  http://www.etc.se/kronika/en-gang-lange-sen-rakade-jag-hamna-bredvid-horace-pa-ett-tag-fran-berlin-till-leipzig

  • Jeanna: Det här har jag missat så tack för ett gott, gott skratt. 🙂 Pricken över i! Jag är helt säker på att många kvinnor känner igen detta. Sveland är helt överlägsen på att sätta ord på saker och ting, detta är något av det bästa jag har läst. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s