Mer om hur samhället hanterar barn som utsätts för sexuella övergrepp av sina pappor

Livsbloggen har skrivit två färska inlägg om hur svenska myndigheter överlåter vårdnaden om barn till pappor som våldtar och/eller misshandlar sina barn, eller helt enkelt bara är olämpliga föräldrar p.g.a drogmissbruk, kriminalitet, barnpornografi i sina datorer etc.

http://livsbloggen.blogg.se/2016/february/barn-utan-skydd.html

”Agnes berättade hon att hon från början hade trott att hennes son Adam hade haft en hjärnskada, eller att det var något annat fel på honom. Han var hyperaktiv mest hela tiden. Hon hade separerat från pappan när Adam var liten och de hade sedan träffats ganska ofta. Det var först när Adam hade börjat berätta vad pappa hade gjort som hon vaknade upp och insåg vad det var frågan om.

”När jag väl hade öppnat ögonen rasade hela min tillvaro. Adam har två syskon också. Att ta hand om tre barn samtidigt som jag själv krisade var mer än jag orkade med. Jag fick i alla fall snabbt igenom skyddat umgänge med hjälp av soc. Men sen, när de hade pratat med pappan kände jag att de hade blivit tveksamma.”

http://livsbloggen.blogg.se/2016/february/om-socialtjansten.html

”Att det brister hos socialtjänsten vet många, ja till och med socionomerna själva börjar bli medvetna om detta faktum.
Att mammor ofta inte blir trodda när de ska skydda sina barn händer för ofta i landet lagom. Mammor blir istället anklagade för att manipulera barnet, att de lagt ord i barnets mun och till och med att de själva skadat barnet för att undanhålla barnet från pappan.”
”Du har en överdriven rädsla och oro över ditt barn. Det är nästan som om man kan tro att du hittar på allt det här. Är det inte så att du har planterat blåmärkena på Lukas stjärt själv för att få vårdnaden? Många kvinnor kan verkligen göra vad som helst för att få ha barnen för sig själva. ”
Jag blev alldeles förtvivlad. Och äntligen riktigt, riktigt förbannad.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s