Olika perspektiv

kvinnorsminklögnare

12 thoughts on “Olika perspektiv

  • Andreas: Beröring, inget ”tafs” på det sätt som män brukar tafsa på kvinnor. Intressant att se hur arga män blir över en hand-smekning men de tycker att kvinnor skall tåla den behandlingen från främmande män. Män gillar inte att smaka på sin egen medicin som sagt.

 1. Apropås perspektiv, detta blev sagt av en klädsdesignare en gång.

  Hur uppfattar du det som feminist?

  – Hans tanke var… hör och häpna, att tjejer/kvinnor ska gå som om dom har tre män bakom sig som dom vill ska lägga märke till dom, som i, vricka på rumpan för, vara sexy för, osv.

  Min första tanke var att gå som om man var rädd för att bli överfallen när som helst…
  Perspektiv. Ah, att vara privilegierad med ovetande…

  • Andreas: Det är detta som är så förödande – det manliga perspektivet och tolkningsföreträdet över kvinnor som försöker tvinga kvinnor till att alltid behöva förhålla sig till män. Kvinnor måste hela tiden göras ”medvetna” om att de finns till enbart för den manliga blicken, läs: den manliga sexualiteten.

   Män är inte blyga för att säga vad de vill ha ut av kvinnor. Män kräver och önskar och det finns inga gränser för de manliga kraven. Män vill ha någonting som inte finns och många kvinnor försöker skapa det åt män, till och med genom att lägga sig på operationsborden.

   Denna manliga hjärntvätt pågår överallt i manssamhället (reklam, porr, filmer etc) och det är inte konstigt att det finns så många kvinnor som mår dåligt. Att försöka leva ett helt liv som någon annan än den man egentligen är, att anpassa sig efter ”ideal” för hur en skall vara, att aldrig bli älskad och omtyckt för den en är, att reduceras till blott ett runk-objekt för män, är förödande för många kvinnors psyken och självkänsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s