Internationella Kvinnodagen

Jag skulle nog kunna komma på något riktigt klokt att säga idag på självaste internationella kvinnodagen 😉 men jag har tyvärr ganska ont om tid för tillfället. Ha överseende med, att jag kommer att vara ganska frånvarande under resten av dagen och veckan.

Jag vill i alla fall önska världens alla kvinnor GRATTIS på den stora dagen ❤ och så hoppas jag på att världens alla män, lyckas visa kvinnor och deras barn respekt, åtminstone för en dag.

Tyvärr vet vi att detta blir en dag som alla andra, för många män. De kommer att misshandla, slavhandla med, mörda, förtrycka, trakassera, våldta, könsstympa och köpe-runka i kvinnor och barn, även denna dag.

Vad kan en som kvinna tänka på, inte bara idag utan även alla andra dagar på året?

Jo, en kan tänka på, först och främst, hur en själv behandlar människor olika utefter kön, utseende, etnicitet och/eller sexualitet. En kan tänka på att vara lite extra snäll, vänlig och hjälpsam framför allt mot kvinnor i ens omgivning och försöka låta bli att döma kvinnor hårdare, än vad en skulle ha dömt en man i samma situation.

För det andra, kan en förändra sin vardag genom att försöka sluta upp med att anpassa sig utefter diverse mans-fantasier om hur män tycker att kvinnor skall vara, se ut och agera.

Det kostar ingenting att bjuda på lite vänlighet gentemot andra kvinnor. Le t.ex vänligt mot alla kvinnor och barn som du möter, visa dem lite extra omtanke och ge dem en hjälpande hand, om de ser ut att behöva det.

Omtanke, hjälp, uppmuntran, tillit, uppskattning och vänlighet är nämligen något som alla kvinnor saknar i sina liv, i jämförelse med män, och då skulle vi ju åtminstone kunna göra detta lilla för varandra? Det kostar mindre och ger mer för kvinnor, att vara vänliga och goda mot varandra, än att vara det mot män.

Om alla kvinnor bara vore lika snälla, förlåtande, uppskattande, vänliga, uppmuntrande och omtänksamma mot varandra, som de är mot män, skulle världen se mycket bättre ut för kvinnor och barn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

22 thoughts on “Internationella Kvinnodagen

 1. Funderar på att hjälpa några gamla tanter över gatan just idag. Man vill ju
  gärna visa sig från sin bästa sida denna speciella dag.

  Du kan väl höra av dig om du kommer på någonting jag kan göra bara för dig, NBT …

  • Ver: Du skall visa vänlighet, vördnad och respekt för kvinnor ALLA dagar på året, förstås. Du har eller har haft, en mor som har riskerat livet för att klämma fram dig till världen samt sett till så att du har överlevt öht. Alla män har en mor som har gjort det, många män har kvinnor i sina liv som har stöttat dem i hela sina liv (systrar, mammor, mormödrar, mostrar, döttrar) och därför skall män vara enbart tacksamma, vänliga, glada och mindre kåta.

   • Efter pjäsen delades det ut ett manifest på 2 A4sidor :

    ”Det är förmågan att skapa berättelser som gjort att vi människor tagit herraväldet
    på jorden. De ger oss ett gemensamt mål och skapar tillit. Utan berättelser hade vi
    vare sig byggt pyramider eller spekulerat på börsen.”

    ”Berättelserna vi orienterar oss efter tycks ofta så sanna att vi glömmer att det är
    vi själva som skapat och upprätthåller dem.”

    ” Åhörare, deltagare.
    För hundra år sedan samlades Sveriges kvinnor i en manifestation för fred.
    89 000 kvinnor under-tecknade ett manifest som lästes upp på 343 platser.”

   • Ver: ”Människor” har inte ”tagit herravälde” på jorden. Män har tagit och bibehållit herreväldet på jorden genom våld och odemokratiska metoder, dvs feghet.

    Detta har skapat ALLT annat än tillit och gemensamma mål bland jordens medborgare. Män har skapat och skapar ett helvete på jorden.

    Dåligt MANiFest

   • Ver: Du verkar missta mig för en ryss-älskare och till viss del har du rätt. Hellre Ryssland än USA. All skit kommer från USA och de har tillskanskat sig alldeles, alldeles för mycket makt för deras eget och andras bästa.

  • Anna: Mycket bra idé! Vi kvinnor behöver höja våra röster överallt, inte minst på forum som Wikipedia där flest män engagerar sig och skriver. Resultatet blir att tex historiska kvinnor/hjältinnor/forskare etc blir osynliggjorda eftersom män sällan är intresserade av kvinnor. På annat sätt än det vanliga, menar jag då. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s