Få människor är lika fega och hariga som män

Överallt i samhället stöter en på de där männen som inte har några problem med att göra saker som de vet är fel, olagligt, fegt, elakt mot andra eller odemokratiskt.

Jag vet inte om det beror på att pojkar uppfostras på ett annat sätt än flickor?

Jag talar om alla de där männen som ofta agerar i ”hemlighet” och som tycker att allt är okej att göra för dem, åtminstone så länge de inte blir påkomna.

Det kan handla om män som vet, att det är fegt och odemokratiskt att lura andra, t.ex sina kompanjoner eller närstående på pengar men gör det ändå. Det kan handla om män som är otrogna mot sina fruar och flickvänner. Det kan handla om män som bryter mot lagen och kör för fort, parkerar fel, köper ”sex”, våldtar kvinnor och barn, misshandlar kvinnor och barn eller som fuskar med skatten. Det kan handla om politiker som använder sig av odemokratiska metoder för att ”vinna” i debatter eller till och med i val.

När många av de här männen blir påkomna och deras hemlighetsmakeri är över, blir de ofta rasande och vill/vågar inte stå för vad de har gjort. De nekar, de skyller ifrån sig på andra (ofta sina offer), de flyr (kallas ofta ”avgår”) eller också utmålar de sig själva som offer för sina egna val. De verkar inte vare sig kunna, vilja eller våga ta ansvar för sig själva, vilka de är eller vad de har gjort.

Jag har stött på den här typen av män många gånger i mitt liv och jag vågar till och med påstå att det här beteendet bland män, är jättevanligt. Jag minns t.ex när jag blev vittne till en händelse med en man på stan som hade felparkerat sin bil.

Mannen kom utrusande från samma affär som jag och sprang fram till sin bil, vilken han hade parkerat precis utanför affären där det är förbjudet att parkera. Vid hans bil stod en parkeringsvakt som höll på att lappa hans bil. Mannen rusade fram till parkeringsvakten, började gapa och skrika högt på honom, vifta med fingret i ansiktet på honom och agerade överhuvudtaget extremt hotfullt mot honom. 

En undrar hur den här mannen tänkte?

Han var medveten om att han, troligen pga ren lathet, hade parkerat sin bil på förbjuden plats. Ingen annan än han själv, valde att parkera hans bil där och som alla andra människor vet han, att det kan generera böter att parkera fel. Vilken rätt hade han då att uppträda hotfullt mot parkeringsvakten som i sin tur bara gjorde sitt jobb, gjorde rätt, medan mannen själv hade gjort fel? Var mannen oförmögen att kunna se konsekvenserna av sitt eget handlande? Klarade han inte av, psykiskt, att erkänna att han hade gjort fel? Tyckte han att allt var p-vaktens fel, för att p-vakten hade kommit på honom?

Samma typ av manliga fenomen ser vi alltså hos t.ex våldtäktsmän, kvinnomisshandlare och pedofiler. Nästan alla de här männen nekar till sina brott och fasansfulla handlingar, när sanningen uppdagas. Få våldtäktsmän vågar/vill inse och erkänna vad de faktiskt är, när sanningen kommer fram om dem. Få kvinnomisshandlare vågar/vill erkänna och inse, att de faktiskt är kvinnomisshandlare, när sanningen kommer fram om dem.

Så länge ingen annan ser eller hör, tycker de här männen att de kan bete sig hur som helst. När sanningen kommer fram och det är dags för domedagen, nekar de som fega harar till vad de själva är och vad de har gjort. Alternativt skyller de sina handlingar på andra och ofta på sina offer. Alternativt försöker de framställa sina offer som ”lika dåliga” eller till och med, som sämre än de själva. Alternativt anser de här männen, att det är de personer som har avslöjat dem, som har ”kommit på” dem, som är de riktiga bovarna i dramat. En får väl inte avslöja, och därmed offentligt förnedra en MAN, ostraffat?

När jag var barn påpekade min mamma alltid hur viktigt det är att ”ha ryggen fri”. Hon sade till mig:

-”Gör alltid ditt bästa och gör ingenting som du inte kan stå för inför andra människor. Sanningen kommer nämligen alltid fram.”

Det verkar som om många föräldrar inte fostrar sina pojk-barn på samma sätt? Många, många män verkar leva i tron att de är ”hemliga agenter” ute på uppdrag. Det verkar som om det är en sport för många män att begå felaktigheter och till och med lagbrott men försöka undkomma konsekvenser och straff. När de har blivit avslöjade och sanningen om dem har uppdagats, har de ”förlorat”?

Män har nästan alltid hemligheter, t.ex kan de vara otrogna eller köpa, vad de kallar ”sex”, men när de skall stå för sina handlingar inför andra och i synnerhet inför sina mammor, fruar eller döttrar, nekar de, skyller ifrån sig, förminskar sina handlingar och/eller utmålar sig som offer för sina egna val.

Många män verkar anse att det värsta som andra människor kan göra mot dem, är att avslöja alla deras hemligheter. Det kanske blir för jobbigt för det manliga psyket att inse och erkänna, att män är något helt annat än vad de själva vill inbilla sig och vad de utger sig för att vara inför andra människor? Jag säger det igen:

Få människor är lika hariga och fega som män.

 

 

 

 

 

 

Annonser

22 thoughts on “Få människor är lika fega och hariga som män

  • Anna: Ja, så är det. Jag undrar bara hur män blir sådana? Eftersom det är män som styr världen, påverkar de världen med detta märkliga manliga fenomen. Det skapar korruption, lagbrott, mänskligt lidande, icke-demokrati etc etc. Om alla män gjorde vad de vet är rätt, istället för vad de vet är fel, skulle världen se annorlunda ut.

   Om alla män vore lika modiga och ansvarsfulla som kvinnor så skulle världen se annorlunda ut. Varför behöver vi fängelser? Jo för att många män inte kan följa lagar och regler – de tror sig stå över dem. Varför behöver vi lagar och regler? Jo för att många män väljer att göra fel istället för rätt.

  • Ver: Åh? Nämen, se där kom det redan. ”Kvinnor också”.

   Antingen ”inte alla män” eller: ”kvinnor också”. Vad är det för fel på er män? Varför vänder ni hela tiden fokus mot kvinnor när ni inte vill diskutera era egna problem? Annars älskar ju män att tala om sig själva, gärna länge och jäääääätte-länge om hur bra ni tycker att ni är och hur mycket ni tycker er kunna och veta?

   Alla dåliga egenskaper och handlingar (män har och utför jättemycket av den varan) försöker ni hela tiden att lasta över på kvinnor. ”Kvinnor också” som om det skulle få män att framstå som lite bättre, trots allt? Tips – det gör det inte. Tvärtom.

   • Jag tror jag kan förlåta dig för att du inte är fullt insatt i mitt oblida öde,
    NBT.

    Men visst regerar patriarkatet även i trafiken för det mesta …

   • F ö uppträder ”aldrig” Pvakterna ensamma häromkring.
    2 och 2, ibland t o m 3 och 3. Mycket att prata om …

   • Ver: P-vakter utsätts nog för en hel del hot och trakasserier, skulle jag tro. Män har, som sagt, i regel svårt för att ta konsekvenserna av sitt handlande, i det här fallet att felparkera. De skyller på p-vakterna.

  • Tatiana: Ja, män är generellt mycket fega och rädda om sina egna skinn. De gillar inte att behöva stå för, eller ta ansvar för all skit de ställer till eller för allt ont som de gör mot andra människor. Det är därför mans-världen ser ut som den gör. Om inga män fanns, skulle vi förmodligen inte ens behöva fängelser, domstolar, poliser etc. Lagar och regler verkar bara behövas FÖR män och pga män.

   Tråkigt att du har ledsamma erfarenheter av män Tatiana, men tyvärr är du inte ensam. Jag tror faktiskt inte att jag känner EN enda kvinna, som inte har det. Sen finns det barn och andra män som också har hemska minnen och erfarenheter av män. Män som grupp är ett GIGANTISKT världsproblem – det är fakta.

  • Ann: Det gör de inte. Men ibland när de har gjort bort sig vill de gärna ”prata” för att försöka ”förklara”, dvs för att försöka få kvinnors förlåtelse och förståelse. Många kvinnor låter sig luras av det manliga offer-tugget.

 1. Manlig logik va? Skapa lagar, bryta mot dem och ljuga omgivning rakt upp i ansiktet känner alla till. Slå blå dunster, fippla bort korten, kan jag lura någon? så-gör-jag-det-driften är stark speciellt om belöningen är att bli ett med kollektivet män, parallellt drivandes parollen -män är ärliga- Snacka om att spela spel!

  Då ska vi inte tala om mäns oförmåga att svara rakt på en fråga. Nej, det är inte bara politiker det är mans-strategi.

  Annars vill jag tipsa om kvinnohats instagram konto förra veckan tror jag det var om asexuella och att det finns flera andra intilliggande grupper som jag inte visste om, finns ett begrepp Ace går nog att googla. Hen skrev helt fantastiskt om ämnet och jag lärde mig mycket. Rekommenderas varmt.

  • j: Väldigt bra inlägg av dig. Exakt!!!
   Hela mäns värld verkar gå ut på att lura, bedra och ljuga. Hela deras liv verkar vara ett spel, som om de lever i filmens värld där de duperar, lever hemliga liv, döljer, ruinerar, förstör (för andra), mörkar och ljuger. När de har lyckats lura, förstöra och bedra, mår män som bäst och särskilt om deras offer är kvinnor. Då känner de sig som riktiga ”män”.

   Tack för kommentaren och tack för tipset! ❤

 2. Så sant! Pinsamt att se på hur mannen försöker förklara eller rättfärdiga ngt oärligt han gjort och blivit påkommen. Herregud!!

  PS. Läste på politism.se om ”juridisk abort”, rekommenderar! 🙂

  • Marika: Ja, det är pinsamt och män är generellt otroligt dåliga på att ljuga. Men – vad män säger tas ofta på stort allvar, både bland kvinnor och män. 😉

   Tack för tipset, läste lite snabbt om män som önskar ”juridisk abort”. Det finns ett mycket enklare sätt för män att slippa oönskade barn – kondom.

  • Andreas: Det är förfärligt hur illa pojkbarn kan bete sig mot sina kamrater. Och det är ofta bara kvinnor som visar på den här typen av civilkurage. Mycket bra gjort av bruden.

   Kommentaren från snubben längst ned är rolig. Han vill ha ”bevis”. 🙂 Du vet, alla antifeminister skriker om ”källa” och ”bevis” men varför anser de sig behöva det, när de saknar läsförståelse?

   • Lite lustigt att om en feminist försvarar ett kvinnligt offer är feministen en ”manshatare”, om feministen försvarar ett manligt offer är feministen en ”lögnhals”. Det har väl att göre med den här bilden av kvinnor som små, handlingsförlamade, inte kapabla att göra något utan en man. Män har ”civilkurage”, kvinnor ska vara avhängiga av män. Så i hans huvud så stämmer inte denna historien, för hon är ju en kvinna.
    Så är frågan, hade han gjort något? Tja, på sig själv känner man andra. Jag misstänker att han är den sorten som hade sagt, ”nä, låt dom va, låt pojkar vara pojkar”, och skrattat åt kommentarerna från ”brorsan”.

   • Andreas: Ibland skrattar jag åt hetero-par för de behandlar ofta varandra som små barn. Vissa tilltalar till och med varandra med barnröst. 😉

    Många män är inte vuxna/mogna men som Solanas skrev, projicerar de alla sina egenskaper på kvinnor (kvinnor görs till män och män görs till kvinnor) och ser på kvinnor som små barn som inte kan tycka och tänka själva. Mannens ord och åsikter är de rätta, enligt mannen och kvinnor som sätter sig emot, kallas ”manshatare”. 😉 Alla kvinnor som opponerar sig eller kritiserar män, kallas ”manshatare”.

    Antingen: ”Pojkar är pojkar” eller ”det är bara på skoj” och ”lite skoj får man tåla”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s