Föräldrar och andra vuxna som pratar om sin sexualitet i barns närvaro

Kalla mig gärna pryd (tack för komplimangen) men jag ogillar verkligen när heteroföräldrar drar trista, heterosexuella så kallade ”sex-skämt” eller pratar om hetero-sex i sina barns närvaro. Jag upplever att detta beteende är ganska vanligt bland heteromän och särskilt när de har fått lite självförtroende-dricka i sig, på familjefester och liknande.

Det är inte ovanligt att heteromän vill tala om sin manliga sexualitet och heterosexualitet med random vuxna kvinnor som de möter i sin vardag och kanske beror det på, att mäns största intresse i livet verkar vara att runka av sig i kvinnor? Det stör mig dock otroligt mycket, att många män gör likadant i barns närvaro. Barn = under 18 år.

När jag själv var barn, upplevde jag detta som mycket obehagligt och genant. Min egen styvpappa betedde sig aldrig på det sättet men andra män i min närhet, t.ex min morfar, hade en förmåga att hänge sig åt manligt sexuellt beteende bland barn.

Han hade t.ex det dåliga omdömet att hela tiden springa runt och greppa tag i min mormors bröst samtidigt som han fällde kommentarer om dem och inbillade sig att han var ”rolig”. Både jag, min lillasyster och min bästa kompis, som ofta följde med hem till min mormor, upplevde detta som mycket obehagligt och pinsamt och vi tyckte synd om mormor. Vi tyckte verkligen illa om morfar när han betedde sig så men han verkade inte märka av, att vi for illa av hans beteende. Eller också sket han i det?

Som barn visste jag alltid när de vuxna pratade ”snusk”, även fast jag inte hade en aning om vad hetero-sex innebar men så liten och oskyldig som jag var, uppfattade jag ändå de vuxna som dumma och obehagliga.

Känner ni igen er i det här?

Än idag, kan jag fara illa av och känna mig obekväm på t.ex familjefester där spriten flödar och heteromännen får behov av att snacka hetero-sex, prata om sina penisar eller om vad de har gjort mot kvinnor sexuellt. Det har även hänt på firmafester och på mina olika arbetsplatser genom livet. Många män har en märklig förmåga, under samtal med kvinnor, att alltid komma in på ämnet ”sex”.

På en familjefest för några år sedan, där även barn närvarade, började de manliga deltagarna att prata om sina snoppar. De diskuterade storleken på dem, med sånt där typiskt manligt högljutt flams och trams och en utav heteromännen, skrek om sin far och flickvän (som också närvarade på festen):

-”Allt är farsans fel. Vi söner i släkten har fått ärva hans lille pitt men som tur är, spinner Charlotte ändå som en liten katt i sängen.”

Flickvännen Charlotte blev röd i ansiktet men skrattade med sin pojkvän. Undrar vad hon tänkte? Egentligen?

Själv brukar jag försöka byta samtalsämne lite snabbt, när män börjar tramsa och flamsa om manlig sexualitet och heterosexualitet och särskilt när barn hör. Jag tror att många barn (alla?) känner obehag inför den typen av vuxet snusk-prat.

 

Annonser

6 thoughts on “Föräldrar och andra vuxna som pratar om sin sexualitet i barns närvaro

 1. farsan sa saker när jag va tonåring om morsan som
  mamma är gla ida för ja gav na lite igår
  farsan sa när jag va tonåring till min kille
  va rödrosig o fin stina är i ansiktet va gjorde du med na inatt
  höhöhö
  sen snacka farsan med en polare om en annan polares dotter o va fin hon va o tänk om de va unga igen så skulle dom…

  • stina-pina: Det är exakt sånt som du beskriver som jag talar om i inlägget. Din farsa som har behov av att tala om för sina egna barn, att han har gjort mamma ”glad” med sin snopp. Många män verkar ha behov av att tala om för kvinnor, till och med barn, hur trevligt, underhållande och kul heterosex är för kvinnor? Tror män på sig själva?

   Samma sak med alla de här heteropapporna som inte ser på sig själva som fadersgestalter för unga flickor – de ser snarare på småflickor som sexuella objekt för dem. Som din farsa och hans polare som talar om en annan mans dotter på ett manligt sexuellt sätt.

   Det värsta tycker jag är, när heteroföräldrar snackar (eller insinuerar) om sina sexliv och sin egen sexualitet i sina egna och andra barns närvaro.

   Det kan handla om att heteropappor kläcker ur sig saker för att framställa barnens mammor som ypperligt kåta och sexuellt villiga, inför barnen. Har inga exempel just nu som jag kan komma på men jag tror att många känner igen sig i det här.

   JO min lillebrors pappa hade en förmåga att ibland kläcka ur sig saker om min mamma för att vi barn skulle få en bild av henne som sexuellt frigjord och ypperligt kåt (på honom). Jag kan inte förklara hur han gjorde det riktigt men ofta framställdes det som ”skämt” eller ”skoj” och oftast på fyllan. Det var i alla fall liknande såna kommentarer som din farsa drog till med, tex att mamma blev ”glad” när hon ”fick” pappas snopp. Ibland talade han om vår mamma på ett manligt sexuellt sätt, tex hur ”sexig” han tyckte att hon var i vissa poser och liknande.

   Många heterokvinnor/mammor skrattar med de här männen/papporna. De verkar sällan tycka att det är olämpligt beteende inför barn. Jag gillar det inte alls.

 2. Herregud TACK!!! För det här inlägget. Jag växte upp i en miljö där det här var mycket vanligt. Det handlade om allt från att vuxna tafsade på varandra i barns närvaro (jag menar då vuxna som borde veta bättre, självklart inte typ kära tonåringar, för det är mer förståeligt) Vuxna män som helt sonika klämde på kvinnors bröst och skrattade gott åt det och kvinnor som inte vågade säga något om detta. Jag mådde så illa när jag såg det, det har också gett mig en helt fuckad syn på sexualitet och min egen kropp. Att min kropp på något sätt är ”rolig” för att jag har bröst eller stor rumpa eller breda höfter.

  När jag kom in i puberteten fick jag ganska stor rumpa och många män i min närhet brukade daska till den när jag gick upp för trappor eller gick förbi dem, alltså HUR kan man tycka det är okej att göra så mot en 12-årig flicka när man själv är typ 40?!?!?!

  Och sen var det också de här jävla ”fräckisarna” som kom fram så fort de vuxna ens såg alkohol, alltså de var vidriga då och de är vidriga nu. Och det var också alltid SAMMA JÄVLA SKÄMT! Som att alla hade övat in fem fräckisar var och sen drog de fram dem varenda jävla gång de blev fulla. När jag nu försöker säga till mina föräldrar att deras fräckisar är skittråkiga så får jag ofta höra ”gud vilken torrboll du är” eller ”du är så pryd” när jag själv var tonåring fick jag dessutom höra att botemedlet mot den här prydheten borde vara att skaffa en pojkvän, min mamma har tjatat hela mitt liv om att jag borde skaffa pojkvän! Mina föräldrar sa alltså typ att en 15-årig flickas problem berodde på att hon hade fått ”för lite kuk” (inte i de orden men det var rätt självklart det det handlade om)

  Jag blir så glad av att läsa andra vettiga människors erfarenheter av det här och veta att nej, jag är inte bara pryd eller tråkig, det är faktiskt obehagligt och kränkande! Tack igen! 🙂

  • Bello: Tack själv för att du berättar så att stina-pina och jag inte behöver känna oss ensamma om att ha upplevt detta. ❤

   Jag kan bara säga att jag känner igen allt du skriver om. Manliga släktingar som tafsar på kvinnors kroppar på familjefester. Män och kvinnor som "dansar" på fyllan och kladdar på varandras fruar/gubbar inför barnen.

   Alla trista heterosexuella så kallade "fräckisar" och sexskämt framför barnen. Blä, jag tycker det är så jävla vidrigt. Jag brukar studera barnen när deras heteroföräldrar beter sig så (oftast på fyllan som sagt) och ofta syns det tydligt på dem att de blir obekväma, tittar ner i bordet eller rent handgripligen försöker slita kladdande fylle-pappa ur en annan kvinnas famn.

   Ja? Hur fan kan gamla gubbar, som ofta själva är pappor, se på små flickor som sexuella objekt för dem? Det måste ju vara något manligt, för inte ser en 40-50-åriga kvinnor som beter sig så mot 12-åriga små pojkar. Fullständigt vidrigt!

   Min lillebrors farsa (bodde bara med honom under en kort tid som tur var) brukade vissla "uppskattande" på mig, när jag som tonåring hade gjort mig i ordning för att gå på fest. När lillsyrran och jag någon kväll fick för oss, att tex göra varma mackor och ha mys-stund för oss själva, kommenterade han med orden: "Ska ni äta nu IGEN, akta figuren flickor". När jag flyttade hemifrån rasade min lillasyster rekordsnabbt i vikt så jag fick nästan en chock när jag kom och hälsade på.

   Heterosexuella föräldrar tycker ofta att det är viktigt att deras barn blir heterosexuella och de börjar pränta in detta i huvudet på sina barn i väldigt tidig ålder, ofta redan på dagis. Flickor och pojkar i 3-4 årsåldern får frågor om de är "kära" i något barn av motsatt kön. Fullständigt absurt när en tänker på det? Feministiska föräldrar är generellt mer medvetna.

   Nej, en är inte "pryd" eller "tråkig" när en reagerar på sånt här vuxentrams. Tvärtom.

   Tack igen för att du delar med dig av dina erfarenheter, Bello!

 3. Berättelser som de ovan var väldigt vanliga när jag växte upp. Manliga släktingar som ville prata sex och förhöra sig om en hade pojkvän och helst skulle en berätta om sexet mm. Manliga släktingar som körde med allehanda korkade skämt som hela tiden skulle visa på hur bra snoppen var och hur viktig den var för kvinnan.

  Det dummaste manliga skämt jag hört, vilket endast visar hur korkade många män är, det är skämtet om fingret och örat. Mannen säger; Om det kliar i örat och åtgärda klådan med ditt finger, var gör det mest gott? I fingret eller i örat? Alltså, ett så urbota skämt kan inte en tonåring bemöta och knappast heller inte någon kvinna utan att såga mannen jäms med fotknölarna. Fast å andra sidan, det hade kanske varit bra.

  Jag har sett släktingar lätt berusade tråna efter väninnans man, sett hur de tafsar på varandra, sett klämmande på bröst och rumpor lite när som helst oavsett vem som tittar på. Jag har också sett kvinnor skämmas men utan att veta hur de ska hantera situationen och jag har sett kvinnor le lycksaligt för att mannen behagar ge dom lite uppmärksamhet en stund.

  Värst är ändå när vuxna prackar på barn och unga sin sexualitet och förutsätter att det är något alla är intresserade av precis som de förutsätter att alla delar deras syn på sex. Minns när jag var femton år och diverse släktingar ville veta om jag blivit ”av med oskulden” som om det var något jag absolut önskade diskutera med dom. Faktum är att jag har svårt att se ett homosexuellt par med barn, agera lika idiotiskt men där kan jag så klart ha fel.

  • Ann: Hahaha! Det manliga skämtet om fingret och örat har en ju hört några gånger i sitt liv. Det är ju verkligen ett skämt men inte på det sätt som män menar. 🙂

   Jag känner igen allt som du beskriver, tex hur vuxna män förhörde sig om ens eventuella sexliv men hur det aldrig problematiserades utan framställdes som något väldigt, väldigt positivt och som något som en som ung tjej, hade att längta efter och se fram emot. Jävla bluff.

   Än idag händer det att jag råkar ut för män som gärna vill prata om heterosex med mig och de framställer sig alltid som experter på området, till och med som experter på hur vi kvinnor ”vill ha det”. För att inte tala om alla skrönor om kvinnor som de påstår sig ha legat med och givetvis har de varit mästare på att tillfredsställa dem alla. 😉 När män berättar om sina påstådda sexuella bedrifter, kan en tro att det inte finns en enda kvinna som inte kan få orgasm, mer eller mindre bara av att komma i närheten av penis.

   Ja, det värsta är, som sagt, när heteroföräldrar prackar sina sexliv på barn på olika sätt. Vi har ett gay-par i släkten men jag har aldrig varken hört eller sett dem bete sig på det sättet, med eller utan barn närvarande. De pratar inte ”sex” vid familjefester och liknande, dvs inte ens under berusning. Inte heller måste de pussas och tafsa på varandra i tid och otid, för att låtsas vara det lyckligaste paret på festen. Trots att de med all sannolikhet ÄR det. Bäst sexliv, kan jag nästan garantera att de har, iaf. 😉

   Tack för att du delar med dig, Ann. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s