Dålig uppdatering för närvarande men här kommer lite läs-tips

Jag hoppas att ni förlåter mig för den dåliga uppdateringen i bloggen. Dygnets timmar räcker inte till riktigt men jag vill i alla fall höra av mig och tala om att jag lever. 🙂

Jag skulle vilja skriva om flera intressanta artiklar i ETC men jag tipsar er istället. Simon Häggström, polisen som jobbar mot människohandel och könshandel, har förekommit tidigare här i bloggen.

”Simon Häggström är en av ett fåtal poliser som jobbar mot sexköp och människohandel – brott som skapar stort lidande, men är lågprioriterade inom polisen.”

– Sexköparna kan inte ha en aning om vilka kvinnor som är utsatta för människohandel eller inte. Ungefär 90 procent av kvinnorna vi träffar är utsatta för människohandel.”

Sanningen är att de här männen inte bryr sig heller.

Och så en artikel om det förestående värdlandsavtalet med Nato. Här finns en mall som ni kan använda för att själva protestera mot avtalet – det är inte försent ännu…

De absurda abort-lagarna från USA, sprider sig runt om i världen verkar det som? I Argentina har en kvinna blivit dömd till 8 års fängelse för överlagt mord, efter att ha fått missfall.

”Fortfarande saknas bevis för att fostret faktiskt var Beléns. Men hon har trots det suttit häktad i drygt två år, under hela processen genom förundersökning via åtal till rättegång. Domen kom slutligen 19 april 2016. Hon ska avtjäna åtta år i fängelse – för överlagt mord.”

För inte alltför länge sedan, kunde vi läsa om El Salvadors efterapning av de horribla amerikanska abortlagarna:

”Minst 19 kvinnor sitter i dag fängslade i El Salvador efter landets kriminalisering av aborter. De är dömda för bland annat mord och illegala aborter till mycket långa fängelsestraff – något som drabbar deras barn och familjer mycket hårt, eftersom det oftast är kvinnorna som är familjeförsörjare..”

”I rapporten berättas bland annat om 32-åriga Maria Teresa Riveras fall.

Hon fick missfall men dömdes till 40 års fängelse för mord, eftersom ”man i El Salvador när det gäller aborter anses skyldig till motsatsen bevisats”…”

Om jag inte minns fel, har kvinnors abortgräns redan sänkts i Norge och även här i Sverige finns det, som bekant, höger-politiker och andra organisationer som vill göra inskränkningar i abortlagstiftningen. De konservativa högerpartierna Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är exempel på politiska partier som vill inskränka svenska kvinnors rätt till abort.

Det manliga världskriget mot Kvinnan verkar bara bli bara värre och värre.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Dålig uppdatering för närvarande men här kommer lite läs-tips

 1. I Norge är gränsen för självbestämd abort 12 veckor. Men det har varit en debatt om den, ja. Som i att högern som nu styr Norge har försökt att få på plats en större reservationsrätt för läkare. Som i att, en kvinna skulle kunna komma till en läkare och be om hjälp med hänvisning till abort och få besked av läkaren att nej, det vägrar läkaren göra, är det något annat hon vill?
  Minns inte vad mer, men dom har försökt några gånger med några snuskiga knep (som dom kallar ”större frihet för individet”, men som ingen, utom dom mest blåaste, låter sig luras av).
  Dock, fortfarande 12 veckor självbestämd. Tyvärr är inte det att utvidga det till 18 veckor något som feminister i Norge är upptagna med.
  Men jag börjar få lite nog av den feministiska rörelsen. Det handlar alldeles för mycket om den vita medelklasskvinnan och för lite om andra. Den vita medelklasskvinnan har råd att åka utomlands om hon upptäcker först senare att hon är gravid och vill göra något åt det. Hon har råd att åka flere gånger till Danmark för att bli gravid.
  Den kvinna som inte hör till medelklassen är inte lika privilegierad. Men det skiter många feminister i, det är inte något som upptar dom – med mindre det kan användas som ett argument för deras (dom vita medelklasskvinnorna) sak på något sätt.

  • Andreas: Då hade jag fel i att abortgränsen har sänkts i Norge? Jag tolkar dig som att den alltid (under någorlunda modern tid iaf) har legat på 12 veckor?

   Jag känner inte riktigt igen din bild av feminister idag. Jag håller däremot med om att vissa kvinnor är svårare att nå för oss feminister, än andra. Det verkar dock inte ha så mycket med klasstillhörighet att göra. Jag skulle nog säga att vi kämpar mer än någonsin för både invandrarkvinnor och kvinnor från arbetarklassen med låga inkomster, usla pensioner (som även drabbar medelklasskvinnorna), sexuell ohälsa, förlossningsskador, aborträtt, sexism etc, etc.

   Självklart har alla kvinnor olika förutsättningar i livet precis som män men kvinnor har alltid förtrycket gemensamt även om vissa vill inbilla sig att de inte blir förtryckta, av vare sig samhällsmakten, män i allmänhet eller av män som är familjemedlemmar.

   Jag tycker ändå inte att feminister i allmänhet skiter i alla kvinnor som inte är medelklass och över, tvärtom. För övrigt avskyr jag ordet ”klass”. Kan någon ens svara på vad ”klass” och tex ”medelklass” egenligen är? Det är ju fler faktorer än ekonomi som anses skall vägas in i begreppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s