24 tankar om “Män är barnsliga

 1. Sade den store manlige tänkaren verkligen sådär på ett språk som inte var hans
  modersmål ? Det där med countable/uncountable nouns (googla gärna) är ändå
  lite knepigt.

  Drar mig till minnes grammatikexemplet ”Woman was created to be the companion
  of man” …

  • Ver: ”Woman was created…? Ha ha ha! Det måste vara en man som har kommit på detta? Woman was created by woman and man was also created by woman.

   Det är märkligt att mannen alltid förringar, förnekar och förminskar kvinnans totala överlägsenhet gentemot mannen, dvs själva skapelsen av människan. Män/hannar är inte naturliga ledare, ”fäder” – de är på sin höjd följeslagare i kvinnans flock men mest troligt ensamvargar, som i djurvärlden.

   Kanske borde kvinnan göra som många honor i djurvärlden gör? Sparka ut pojkarna/unghannarna/sönerna från hemmet när de blir könsmogna? Annars kan de göra för stor skada.

 2. En svensk sportstjärna har gripits för våldtäkt mot barn. Journalisten Henrik Brändh väljer då att sätta sig ner och skriva denna krönika.
  ”Jag kan ärligt säga att jag gillar Antonio. Det finns inget ont i honom, det törs jag påstå efter att ha träffat och pratat med honom så många gånger under 20 års tid.”
  Hur kan detta vara okej att publicera? Vad är det som har hänt när ens första reaktion efter att någon gripits för våldtäkt mot barn, är att börja skriva om hur snäll mannen är och hur taskigt det var att gripa honom offentligt? Hmh.

  http://na.se/sporten/speedway/1.3928999-kronika-en-sargad-sjal-som-kan-fa-svart-att-komma-tillbaka

  • Andreas: Ja, vad är det för fel på folk? Det har plötsligt blivit synd om barnvåldtäktsmän, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, köpe-runkare och andra män som begår brott mot kvinnor och barn i samhället?

   Kan det vara att folk har svårt att förstå att dessa kriminella män, faktiskt är helt ”vanliga” män? Män som är pappor, söner, bröder osv och som dessutom kan framstå som hur trevliga, framgångsrika och reko som helst samtidigt som de är tex våldtäktsmän?

   • Andreas: Ja, kanske? Vad beträffar Depp så blir nog många hetero-kvinnor besvikna över att få vetskap om att han är en kvinnomisshandlare. Många av dem, precis som hans dotter, vill nog fortsätta att leva i tron att Depp är underbar och att det är hans fru det är fel på.

    Detta ständiga försvar för män som gör illa kvinnor och barn och detta ständiga skuldbeläggande och misstänkliggörandet av kvinnor och barn som utsätts för våld och sexuella övergrepp av män. I patriarkatet är ofta heterokvinnor lika snabba som män på att skylla på kvinnor samt förlåta och försvara allt ont som män gör.

   • Andreas: All skit kommer från USA som sagt….
    Det finns tydligen inga gränser för vad domstolar i världen kan komma på för ursäkter för att skydda kriminella män som begår brott mot kvinnor och barn. Män verkar anse att mäns sexualbrott (mot kvinnor och barn) inte är ett brott – det är ”sex” För män och ingenting för kvinnor och barn att klaga över.

    Annat ljud i skällan är det, när män drabbas av mäns våldtäkter. Då har domstolarna oftast inga problem med att förstå det manliga offret.

  • Andreas: Det är nästan tragiskt att bevittna hur mäns hela liv kretsar kring f*tta? Mäns liv verkar främst gå ut på att få runka av sig i kvinnor, annars känns deras liv fullständigt meningslösa? Så tragiskt och patetiskt på samma gång. Ännu mer tragiskt hur de samtidigt försöker framställa sig själva som tuffa boys som kan behandla kvinnor som skit fastän de är såååå beroende av och så hjälplösa inför kvinnor. 😉

  • Andreas: Jag tror att det faktum att män inte kan fråga om vägen, beror på att de har behov av att framstå som om de redan kan och vet allt. 😉 Det ses som omanligt att behöva nedlåta sig till att fråga någon annan?

   • Hovmod står för fall. ”Ska bara titta lite, med händerna. Oj, går den inte? Ja men det kan jag fixa! Man tar bara den här och så här och… oj! Skit, här kommer personalen också, bäst att springa och gömma sig!”

   • Andreas: Det här tycker jag blir allt mer vanligt? Folk (oftast män) som inte visar någon som helst respekt för andras saker. Sen när de har förstört något för någon annan, är de så fega så att de inte vågar erkänna och till och med ljuger för att komma undan ansvaret.

    Jag har lärt mig läxan genom åren, bl.a via hantverkare som aldrig erkänner när de har gjort fel och struntar i att berätta om de har tagit sönder något.

 3. Det är solklart att män är barnsliga. De måste få sin sexualitet tillgodosedd av någon annan för att fungera, för att orka ta ett tag med dammsugaren eller fylla diskmaskinen. Ett väldigt infantilt beteende tycker jag.

  • Andreas: Haha! Tänkte du på mig…? Jag håller inte med om att pappor skulle vara ”smartare” än mammor eller vara ”som mammor”. 😉

  • Andreas: Du har helt rätt – me like! 🙂 Många sanningar men inte alla, sägs i den här artikeln. De flesta kvinnor vet att detta är sant och de vet också, att heterosexualitetens tvåsamhet inte bygger på sex och inte heller på kärlek.

   Kärlek är att vilja någon väl, som sagt. Kärlek är inte att utnyttja någon, någons godhet eller vänlighet enbart för sitt eget välmående, inte att fejka att man är någon annan än den man är för att ens kunna bli ”älskad” av den andre, inte att kämpa om makt, inte att skada sin partner, vare sig fysiskt eller psykiskt etc, etc. Det existerar ingen ”kärlek” i majoriteten av de heterosexuella relationerna.

   Det står var och fritt att säga emot här men jag tror att de flesta kvinnor vet detta innerst inne och att det är därför så många heterokvinnor i relationer med män, mår väldigt dåligt. Jag tror inte heller att det är bra för män, att tvingas till att skådespela något de inte är, tex att behöva låtsas vara lite ”finare” än de är. Många, många heteromän lever därför dubbelliv, som sagt. Och om de inte gör det, har de i alla fall alltid fantasier och tankar, som sällan skulle ge kvinnor en ”fin” bild av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s