Norska Amnestys pinsamma ”rapport” om sexköpslagen bygger på uppgifter som de fått från hallickar

Jag är övertygad om att många människor reagerade med avsky på att Amnesty, organisationen som påstår sig jobba för mänskliga rättigheter och inte minst för kvinnors och barns mänskliga rättigheter, visade sig vara en organisation som skall verka för könshandel, prostitution och för att legalisera så kallade ”sex”-köp. Jag skrev om det i inlägget ”Nej till köpe-runk Amnesty!”

Så här skriver Amnesty på sin hemsida under rubriken:

”Kvinnors rättigheter = mänskliga rättigheter”

”Våld mot kvinnor förekommer över hela världen. I och utanför hemmet, i krig och fredstid blir kvinnor misshandlade, våldtagna, könsstympade och dödade. I vissa länder är diskriminering av kvinnor inskriven i lagen. Varje år kränks miljontals kvinnors grundläggande rättigheter – rätten till hälsa, personlig säkerhet, lika skydd inför lagen och rätten till jämlikhet inom familjen. Ändå tillåts kränkningarna fortsätta och på de flesta håll i världen erkänns inte kvinnors rättigheter som mänskliga rättigheter. Det kan vi inte acceptera.”

Norska Amnesty har nu lämnat någonting som de själva kallar en ”rapport”. Kajsa Ekis Ekman skriver i ETC:

”Frågan är om norska Amnestys text överhuvudtaget förtjänar att kallas rapport. Så undermålig är den.”

Hon fortsätter:

”Detta med Amnesty och prostitutionen börjar mer och mer likna en ond dröm.

”Inte bara har det visat sig att de låtit sig influerats av människohandlare. Ja, just människohandlare. En av de grupper Amnesty International stödde sig på då de beslutade om sin nya prostitutionspolicy var NSWP, Network of Sex Work Projects. Vars vicepresident Alejandra Gil är dömd till 15 års fängelse för trafficking av 200 kvinnor. Alejandra Gil var en känd hallick i Mexico City, men dömdes inte förrän i mars förra året. Fortfarande har Amnesty inte tagit avstånd från NSWP, trots att NSWP stödjer Alejandra Gil helhjärtat.”

Minns här, att köns-handeln i världen, det som vissa benämner som ”sex”-industrin i dagligt tal, är en av världens största, om inte den största ”industrin” i världen. Den omsätter gigantiska summor pengar. Med pengar, kan vem som helst komma långt. Man kan köpa människor, människors åsikter, eget inflytande, makt och skapa en hel hord med lobbyister omkring sig som jobbar på heltid med att bedriva den förutbestämda agendan. Vi ser samma sak inom EU som kryllar av lobbyister, ofta amerikanska och som finns på plats för att påverka våra politiker på olika sätt. Vi ser lobbyister verka, även på internet. Ekis Ekman skriver vidare:

”Föga överraskande för den som följt Amnestys kapitulation för sexindustrins lobbyister, sågades den norska sexköpslagen totalt.

Förra veckan presenterades en granskning av rapporten i brittiska House of Commons, gjord av Agnete Strøm, som arbetat med prostitutionsfrågor i 30 år på norska Kvinnefronten.

Hon gick igenom den punkt för punkt och frågan är om skriften överhuvudtaget förtjänar att kallas rapport. Så undermålig är den.

”Till att börja med är titeln helt fel. Titeln ”Criminalization of sex work” antyder att det är att sälja sex som förbjudits i Norge, när det är precis tvärtom: det är sexköpandet som förbjudits medan säljande av sex är avkriminaliserat.”

Precis som RFSU, vet norska Amnesty alltså inte ens vad sexköpslagen innebär. De tror, precis som RFSU, att sexköpslagen innebär att prostitution, det Amnesty kallar ”sex-arbete”, är olagligt. Till och med vi vanliga människor vet, att sexköpslagen istället innebär att det är förbjudet att köpa ”sex” – inte att sälja det. Det är med andra ord fullt lagligt för vem som helst att prostituera sig, eller ”sex”-arbeta som Amnesty väljer att kalla det. Fransmännen begrep inte heller det här riktigt, då man övervägde att införa sexköpslagen i Frankrike. Med denna pinsamma okunskap i bagaget, anser sig norska Amnesty ändå kunna avge ”rapport”. 🙂

Ekis Ekman:

”Det enda material i norska Amnestys rapport som inte är ett collage av andras texter, är intervjuer med 30 kvinnor. Men bara 12 stycken citeras. Agnete Strøm frågar: Vad hände med de andra 18? Försvann de i tomma luften? Tyckte de inte som Amnesty ville?

En av de intervjuade, en kvinna som kom till Norge utsatt för människohandel, har senare gått ut i media och sagt att Amnesty inte presenterat hennes åsikter på rätt sätt. Emedan de skrivit ner hennes livshistoria, har de utelämnat det faktum att hon absolut inte vill legalisera sexköp.

”Efter Agnete Strøms granskning och en massiv kritik av berörda instanser, har norska Dagbladet i en serie artiklar visat att rapporten inte håller. 

Det hela är mycket pinsamt.

Tyvärr verkar det inte ha nått svenska Amnesty.

För efter att den norska rapporten publicerats gick svenska Amnestys kvinnorättsexpert Katarina Bergehed ut och krävde att den svenska lagen utreds igen. Trots att en utredning redan gjorts för inte så länge sedan. Katarina Bergeheds uttalande lämnar inga tvivel om vad hon själv står: ”Prostitution mellan samtyckande vuxna behöver i sig inte utgöra våld. Alla människor som säljer sex är inte utsatta för tvång.” Ett uttalande som är totalt oacceptabelt för någon med titeln kvinnorättsexpert.”

Katarina Bergehed på svenska Amnesty är nog i själva verket en mans-rättsexpert? Hon borde verkligen börja jobba i branschen. De söker duktiga kuk-sugerskor där, har jag hört.

 

Katarina Bergehed Mansrätts-expert på Amnesty

Katarina Bergehed
Mansrätts-expert, Amnesty Sverige

 

 

2 thoughts on “Norska Amnestys pinsamma ”rapport” om sexköpslagen bygger på uppgifter som de fått från hallickar

 1. Norska eller svenska Amnesty har en vidrig kvinnosyn! Hur kan media fortfarande låtsas som ingenting har hänt och fortsätta att skriva/nämna att ”nu har Amnesty kommit med en rapport” om hur MÄNniskor har det?? Den här hycklande organisationen kan härmed lägga ner sig själv eller kalla sig för sexköpslobbyister och sluta låtsas som de bryr sig om kvinnor!

  Undrar vilka som umgås på klubbar med vilka? Under ytan? Detta skulle någon gräva i. Någon/några skyddas – det är jag övertygad om.

  Och i dag höjer media Fälldin till skyarna okritiskt. Han som var allt annat än hederlig.
  Samma hyckleri som finns i Amnesty.

  • Anna G: Massmedia, den så kallade ”tredje statsmakten” efter regering och riksdag, har inte längre som uppgift att granska makten. Massmedias uppgift har blivit att springa maktens ärenden. De finns inte längre till för att berätta några sanningar för medborgarna – massmedia är en propagandamaskin. Folk skulle förmodligen bli förvånade om de visste att världens all massmedia, styrs av typ 6 st bolag. En liten grupp med så mycket makt, presenterar vad de vill för befolkningen.

   Hederlighet är ett begrepp som knappt inte existerar längre bland män – allt är bluff och båg. Bra resultat på högskoleprovet kan köpas för pengar eller genom fusk – inte konstigt att många antifeminister alltid påpekar att män presterar bättre än kvinnor på högskoleprovet. 😉 ”Utbildningar” eller rättare sagt papper på att man har fullföljt en utbildning, kan också köpas för pengar, liksom diverse ”rapporter”. Det finns en anledning till att alla ”studier” som antifeminister alltid refererar till, kommer från USA. Där sitter små-pojkar på universiteten och skriver ”rapporter” på papper med universitetens logga så att det skall se seriöst ut.

   Amnesty ingår numera i den så kallade ”sex-industrin” och skriver lögnaktiga ”rapporter” om de prostituerades vardag, som baseras på hallickars uppgifter. De har inte ens orkat sätta sig in i, vad sexköpslagen innebär och betyder. Ha ha ha!! Vilka pajaser. En vet inte om en skall skratta eller gråta åt eländet.

   Självklart bryr de sig inte de kvinnor, unga flickor och flicke/gossebarn som hamnar i torsk-handeln. Poängen är att de måste låtsas det, för att det inte skall framgå, att det endast är mäns ”rätt” att köpa ”sex”, de värnar om. Så går det när män får sätta agendan och bara det manliga perspektivet får råda. Återigen – jag förstår inte varför någon man öht skall få uttala sig i frågan om kvinnlig prostitution? De är jäviga, naturligtvis. Män inser nog själva att det ser lite konstigt ut, att män propagerar för att kvinnor skall prostituera sig för män och därför skickar de alltid fram de här duktiga kuk-sugerskorna för att föra mäns talan åt dem. I patriarkatet finns det fortfarande gott om de här patriarkalt hjärntvättade kvinnorna, tyvärr. Kvinnorätts-expert? Tillåt mig att kräkas.

   Javisst pågår det ”saker” under ytan i mäns bastuklubbar i världen. Bara en jävla massa fiffel och båg, manipulation och bedrägeri. Demokrati är ett minne blott. De som skriker och gapar mest om demokrati är de som förstår minst av ordets innebörd, t.ex USA. Världsmakten är koncentrerad till ett fåtal personer och de flesta sitter i USA. Den konservativa högern ser en marknad i allt och vilken vara är mest efterfrågad på jorden av män? Kvinnor.

   Orkar inte ens gå in på Fälldin. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s