Ensam mamma talar

851711799-f2a2794f5aaee979226ea5892973bbd6

Annonser

19 thoughts on “Ensam mamma talar

 1. Ack, så sant men tyvärr påverkar en sådan fader barnen ibland ändå genom att hans agerande på något sätt rättfärdigas eller negligeras och barnen kan, genom att växa upp med en sådan man, ta efter det dåliga beteendet, inte minst gentemot mamman. Alla barn mår bättre utan en fader av det slaget.

  • Ann: Ja, det ser en tyvärr ganska ofta. Det finns ju en anledning till att samma dåliga beteende upprepas bland pojkar och män, i generation efter generation. Mycket kommer från fäderna och heteroföräldrars relation, ger både pojkar och flickor en bild av vad som skall vara ”normalt”. Sen påverkar förstås hela samhället också, plus att hetero-par ofta lever ganska isolerat, i en lite skyddad verkstad och interagerar nästan bara med varandra.

  • Andreas: Ha ha ha! Helt sjukt men vem blir förvånad? Som sagt, som kvinna i en heterorelation är en sällan en egen person. En ”hänger ihop” med mannen som hans lilla bihang.

 2. En annan sak, en kvinna blev utsatt för ett enormt hat och hets på nätet. Varför? Hon skrev om något. Det måste ha varit ett inlägg som stödde feminism? Nope. Ett inlägg som gav flyktingar stöd? Nix, inte det heller. Allt hon gjorde var att gå ut med ett inlägg där hon skrev, glädjefyllt att hon vunnit flera miljoner i lotto.
  Då kom sura kommentarer som tex, ”någon borde riva ut dina äggstockar”.
  Så i dag behöver en inte ens skriva om feminism för att bli hatad som kvinna. Du behöver bara vara lycklig och visa det…

  http://www.dagbladet.no/nyheter/nibarnsmora-var-apen-om-lottogevinsten-da-startet-hetsen/60364159

  • Andreas: Vi som är kvinnor och har levt som kvinnor i hela våra liv, är välbekanta med fenomenet. 🙂 Vi behöver inte kalla oss feminister för att bli hatade, föraktade, förringade, förminskade eller kontrollerade av män. Det sker hela tiden och överallt. Särskilt utsatta är vi lyckliga singelkvinnor, skulle jag säga. Heterokvinnor är ofta redan ”under kontroll”, om de lever i relationer med män och ses därför inte som ett lika stort hot bland män.

   Se bara på hatet mot den mycket begåvade, intelligenta, talangfulla och förmodligen ganska förmögna Zara Larsson. Det är manlig avund. Vagina-avund. 😉 Ungefär som hetero-föräldrar, som ofta tycker att det tar emot att ”ge” sina döttrar (beröm, uppmärksamhet, uppskattning, uppmuntran, saker) för då anser de att deras söner ”mister” något. Söner måste alltid få mest (uppmärksamhet), annars känner de sig förfördelade och blir avundsjuka på sina systrar. Det kan vara en av anledningarna till, att söner ofta får dyrare presenter än döttrar. Beteendet kan observeras även bland vuxna män.

   Det går också att jämföra med männen i den patriarkala mans-diktaturen (minns tyvärr inte vilket land det var) som ville förbjuda kvinnor att skratta ute på gatorna. Det verkar som om många män anser att kvinnor måste lida, plågas, hatas, skadas, offras och göras olyckliga. Manlig frustration och manligt mindervärdeskomplex tar män ofta ut på kvinnor och barn.

  • Andreas: Trump är rasist och kvinnohatare och hans retorik påminner, även om Trumps är mer ”direkt”, om Jimmie Åkessons.

   Äntligen några kloka män som får uttala sig i GP och som har insett skillnaden mellan reaktion och provokation. USA:s nästa krig, verkar de vilja bedriva i/över Europa och/eller Norden. Smart drag av USA att alltid bedriva alla sina krig på/från andras marker.

  • Andreas: Det är fantastiskt hur pigga män är på att kommentera och lägga sig i kvinnors klädsel. Vad vet män om damkläder, liksom? 😉

  • Andreas: Nästa gång jag går på möte eller om jag någon gång får medverka i någon tv-soffa så skall jag sitta likadant. Då kommer jag att anses vara en mycket snuskig kvinna. 😉

  • Andreas: Män, och framför allt religiösa män, har i alla tider fokuserat på att hämma kvinnlig sexualitet istället för den manliga. De borde ha gjort motsatsen, med facit i hand.

   Kvinnors ”sexuella aptit” kräver inga som helst regleringar. Kvinnor har sällan någon större ”sexuell aptit” på män, dvs inte ens de heterosexuella kvinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s