The Wolfpack, filmen om de sju inlåsta barnen och deras mor

Igår kväll såg jag, av en ren slump, reprisen av dokumentären The Wolfpack. Jag hade aldrig hört talas om filmen tidigare. Den handlar om sju barn och deras mor, som av den alkoholiserade, våldsamme och sannolikt psykiskt sjuke fadern i familjen, har hållits inlåsta och isolerade från omvärlden i en lägenhet i New York, i hela 14 års tid.

Jag brukar ju säga att det finns gott om kvinnor som blir knäppa i huvudet av att umgås för mycket med män och modern i den här familjen, är ett typexempel på det. Med långvarigt och upprepat fysiskt, psykiskt och troligen också sexuellt våld, tog den alkoholiserade fadern makten och bestämmanderätten över hela familjen och tvingade på så sätt den naturliga ledaren av familjen, Modern, till total underkastelse. Modern intog en passiv, handlingsförlamad och underordnad roll och ”lät” denne fullständigt irrationelle, gravt alkoholiserade och paranoide man, styra och ställa som han behagade. Det innebar att han förbjöd alla sina familjemedlemmar att vistas utomhus i 14 års tid.

Jag vågar hävda att alla kvinnor kan känna igen sig själva och andra kvinnor i Moderns agerande, eller snarare i hennes patetiska passivitet och sätt att underordna sig en fullständigt galen man och hans bisarra idéer, även om den manliga hjärntvätten av just den här kvinnan/mamman, är extrem.

Förändringen kom då de 6 sönerna i familjen bestämde sig för att göra uppror mot den galne fadern. Se filmen HÄR.

 

Annonser

5 thoughts on “The Wolfpack, filmen om de sju inlåsta barnen och deras mor

    • khamzin: Fruktansvärt. Självförsvar verkar dock sällan gå att hävda, när det är kvinnor och barn som försvarar sig mot mäns/pappors våld och våldtäkter. Myndigheter och andra ansvariga kan uppenbarligen inte få bukt med alla de här männen/papporna och när kvinnor och barn tar saken i egna händer, straffas de hårt. Dottern tröttnade på pappan, som liksom många andra pappor och män, gjorde livet till ett ”levande helvete” för hela familjen och sköt ihjäl honom. Förtjänar flickan livstid i fängelse? Nej, jag tycker inte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s