Män! Kom ihåg att kvinnor inte alltid säger vad de tänker

OPIONIO

Annonser

76 thoughts on “Män! Kom ihåg att kvinnor inte alltid säger vad de tänker

 1. Hahahaa! OM jag skulle säga rakt ut till män i mitt liv(min far, bror, kollegor, bekanta) vad jag tycker och tänker om de så skulle de nog börja lipa. Deras sköra ego skule inte klara av detta.

  NBT: har du skrivit om Snälla Killar någon gång? Jag sökte bland dina inlägg men hittade inga. 🙂

  • Marika: Exakt! Män skulle aldrig klara av att höra vad kvinnor tänker om dem. 🙂
   Nej, jag har inte skrivit om snälla killar för de existerar ej. 😉

 2. Hehe, exakt, därför skrev jag Snälla Killar, alltså de killar som själva anser sig vara snälla fast de inte är det. 🙂 ”Snälla killar”.
  PS. Ha du några goda råd hur en skall hantera sådana män?

  • Marika: De killar som påstår att de är ”snälla” är nog såna som bara är snälla mot andra män? Det finns inga killar som är ”snälla” mot tjejer eftersom det bor en liten kvinnohatare/föraktare i varje liten man. Vad män/killar uppfattar som ”snällt” är sällan vad kvinnor/tjejer uppfattar som ”snällt” och det beror sannolikt på könens olika uppfostran.

   Mitt snabba råd, i all hast, är att undvika elaka människor och framför allt att låta dem förstå, att det är därför man undviker dem. Tjejer/kvinnor tror ofta att det går att ändra på en man/kille och att de kan ”få” honom att förstå. Det går inte och ju fortare man inser det, desto bättre liv får kvinnor/tjejer själva. Se på män för vad de ÄR och inte för vad man VILL att de skall vara/kunna bli och inte för vad de själva UTGER sig för att vara.

 3. Vore jag inte så rädd för mäns oberäkneliga reaktioner skulle jag gärna säga ett och annat! Men det är ju det jag ofta är tyvärr..

  • Julia L: Det är vi nog alla, mer eller mindre? Rädda för att såra mäns gigantiska egon, deras ”känslor” och framför allt rädda för att de skall bli arga och ta till mer eller mindre våld. Män är, precis som du skriver, ofta fullständigt oberäkneliga. De tål sällan att höra om kvinnors verklighet eftersom den inte överensstämmer med mäns egen lilla ”verklighet”.

   Dock – män behöver höra sanningen. Vi hjälper dem inte genom att ljuga för dem, försöka efterleva mäns konstiga fantasier (om sig själva och kvinnor) eller genom att låtsas att vi lever i samma värld som män och delar alla deras udda fantasier, åsikter och tankar.

 4. Det är sant, de behöver höra det miljoner gånger ( inte sagt att det går in något för det 😉 Man får ta det när man vill/ orkar slåss och annars försöka undvika dem.

  • Julia L: Jag kör det senare. Undvikande. Ju äldre en blir, desto mer inser en att livet är för kort för att ägna en massa tid och energi åt att försöka lära män att bete sig som folk mot kvinnor (och barn). Män som dessutom inte är vare sig intresserade av att lyssna, lära eller försöka bete sig som folk. Meningslös syssla med andra ord och den enda som mår dåligt av ens ansträngningar, är en själv.

   När jag pratar med hetero-kvinnor, brukar jag undra varför de aldrig inser VEM som är problemet i deras liv. Det är nämligen alltid deras manlige partner som suger ur dem allt självförtroende, all självkänsla, all energi och kraft. Alltid. Många hetero-kvinnor gör sig av med sina män men problemet är, att de alltid tror att en ny man skall göra deras liv bättre/lyckligare. 😉

   Sanningen är att lycka kommer inifrån, från en själv, och män i allmänhet bidrar främst till mindre lycka och i många fall – till ren olycka.

  • Andreas: Alla flickor (och pojkar) önskar sig nog en sådan modig mamma. Jag förstår att dottern är mäkta stolt över sin mamma och jag känner själv stolthet över mitt kön när jag läser om sånt här. Många mammor och kvinnor visar hjältinne-mod varje dag men det uppmärksammas sällan. Underbart! Tack för länken!

  • Andreas: Underbart! 🙂 Hoppas att hon inte låter sig knäckas av alla vuxna, SVENSKA OCH NORSKA män som tycker att tjej-stackarn får skylla sig själv om äldre män våldtar henne då hon är medvetslös och inte kan freda sig.

   • Nu firar inte jag jul, eller har julgran. Men hadde jag haft det kan du ge dig tusan på att jag hade beställt den där ja! Är det konstigt om jag faktiskt tycker den var vacker? Hmh.

   • Andreas: Jag orkar inte heller hålla på med julgran. Bara skräpar ju. 😉
    Nej, du är inte konstig, min vän. Du är fullt normal.

 5. Och över till ett lite annat tema. ”Skämt” om kvinnor som våldtas, eller ”skämt” som är nedlåtande mot kvinnor över huvud taget, är inte bara ett tecken på sexism, det bygger upp under och skapar sexistiska värderingar hos åskådaren (kvinnor så väl som män).
  Intressant tema. Bara apropås en helt annan debatt jag befinner mig i på facebook.

  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378216605001256

  https://uiowa.edu/crisp/sites/uiowa.edu.crisp/files/art9.26.13_1.pdf

  • Andreas: Tack för länkarna (har inte hunnit läsa allt ännu). Ja, det skapas normer och vissa saker jobbas det hårdare på, än andra, att försöka ”normalisera” hos befolkningen. Tyvärr är det få människor som ifrågasätter. Istället tar de till sig allt och fortsätter att sprida desinformation och använder sig av samma retorik som dyng-spridarna. Ett tydligt exempel på det, är alla fördomar och skitsnack om kvinnorörelsen och dess feminister som vi har sett genom årens lopp.

  • Andreas: Haha, jag har faktiskt varit lite inne på det här ämnet tidigare i bloggen. Då gällde det högt utbildade människor och jag hävdade, att hög utbildning aldrig garanterar smarthet. 😉 Av den enkla anledningen att ”utbildningen” kanske inte alltid ifrågasätts. ”Någon” har ju lagt upp utbildningen, presenterat en färdig ”idé”, ett färdigt arrangemang så att säga och medan många fakta är rena fakta så är också många saker som påstås vara ”fakta”, ingenting annat än ”någons” åsikter, tro, inlärt från ”någon” annan, egna tolkningar eller egen världsbild.

   Detsamma gäller förstås vissa böcker. Människor har väldigt lätt för att påverkas och färgas av andra och ifrågasättandet samt källkritiken lyser ofta, väldigt ofta, med sin frånvaro.

   Jag läser inte alls lika många böcker som jag skulle vilja. Dygnet har bara 24 timmar. 😦
   Istället för att lägga en massa tid på att ev. samla på mig mycket mer ”kunskap”, vill jag ägna tiden åt att dela med mig av den lilla kunskap jag har, t.ex här i bloggen. 😉 Jag ser ingen mening med att samla på mig en massa mer kunskap, om jag ändå bara skall ta med mig den i graven, hehe.

   De böcker som jag väljer att lägga ned tid på att läsa, är därför mycket noga utvalda. Tyvärr tvingas jag läsa en del tråkiga fakta-skitböcker i jobbet också, som stjäl tid från det jag tycker är roligare att läsa om.

   Jag har för mig att du har sagt, att du läser mycket böcker och att du började med ganska avancerad litteratur tidigt i livet och du är en person som jag uppfattar som smart ändå. 🙂 Jag tror absolut inte att man blir OSMART av att läsa böcker eller utbilda sig, vill jag bara förtydliga.

 6. Därför måste kvinnor fortfarande kvoteras in i jobb. Drömsituation är ju att folk faktiskt blev anställda baserat på deras kunskaper/egenskaper. Men tyvärr… Kvinnor och män bedöms inte lika.

  On two different occasions, Speak With a Geek presented the same 5,000 candidates to the same group of employers. The first time around, details like names, experience and background were provided. Five percent selected for interviews were women.

  You can guess what happened next, right? When identifying details were suppressed, that figure jumped to 54 percent.
  https://www.cnet.com/news/when-tech-firms-judge-on-skills-alone-women-land-more-job-interviews/

  • Andreas: Åh..? Surprise? 😉 Är det verkligen någon som år 2016 blir förvånad över att folk bemöter personer olika, beroende på vilket kön de har?

   Män har lägre utbildning än kvinnor men sällan några större problem med att få jobb och dessutom mer välbetalda jobb. Män kvoterar in män. Inget nytt.

 7. Hmmm… Ännu en sådan sak. Han hörde att hon sa nej, ”nej, jag vill inte bli våldtagen”, men rätten kom fra till att det hon EGENTLIGEN menade var, ”ja ja, våldta mig gärna!”. Att han har erkänt att han använde våld för att få av henne kläderna och pressa sig på henne spelar ingen roll: det är fortfarande inte en våldtäkt, enligt rätten. Att han har erkänt att han visste att hon inte ville men struntade helt i vad hon ville, spelar ingen roll, det är ändå ingen våldtäkt, enligt rätten.

  http://www.aftenposten.no/norge/Gutten-horte-at-jenta-sa-nei-Na-er-han-frifunnet-for-voldtekt-607747b.html

  • Andreas: Samma sak i Norge som i alla andra västländer just nu. Rättsväsendet har avkriminaliserat mäns sexualbrott mot kvinnor och barn. Lagarna kan lika gärna tas bort men det ser ju illa ut så istället tillämpar man dem inte.

   Frågan vi skall ställa oss är – varför denna agenda överallt, världen över, mot kvinnor och barn? Avkriminalisering av mäns sexualbrott, vårdnaden om barnen till papporna, mäns ”debatt” om att inskränka/förbjuda kvinnors aborträtt etc, etc – samma agenda oavsett om vi tittar i Norge, Sverige, Spanien, USA, Australien osv…… Vad går allt detta ut på och vad är målet?

   • Andreas: Det är otäckt hur snabbt det har gått? Högerextremismen har spridit sig som en löpeld över nästan hela världen, verkar det som? Det går snabbt för lobbyister att få ut sina budskap idag eftersom vi har internet och hela världen på så sätt är sammanlänkad. Det blir som en hisnande snabb ”mun mot mun”-metod fast via tangentbordet. Det är anledningen till att vi ser samma retorik i USA som i Sverige, som i Spanien, som i Australien osv. Det kallas propaganda och vad beror det på att folk faller så lätt för den? Jag vet inte?

    ”Tilsvarende udgør højrepopulismens, højreradikalismens og neofascismens masse af tilhængere og vælgere ikke nogen autonom folkelig bevægelse i kamp for et mere demokratisk og solidarisk samfund, men en desperat masse, der søger lederskab og beskyttelse.”

    Kan det här vara en del av förklaringen? Jag tror inte att det är så enkelt.

  • Andreas: De sitter där för att likasinnade män (främst) har röstat fram dem.
   Tyvärr frodas kvinnohatet som aldrig förr, i ett av ”världens mest jämställda länder”.

   • Andreas:
    ”Och inte nog med att man först i åtta år tvingats leva med en svart man som president – är Obama ens amerikan? – nu ska man dessutom lida förödmjukelsen att regeras av ett fruntimmer. Denna ”nasty woman”, som Trump försökte tysta Clinton med. Samma man som vet hur man handskas med kvinnor. Det är ju bara att grabba tag i deras fittor.

    Det är inte lätt det där. Att vara man.”

    Att ”vara man” ja. Det verkar vara viktigt för många män? Som om män hela tiden går omkring och tänker på att de måste vara ”män” och inte bara vanliga människor? 😉

   • Ja, om du bara visste hur jobbigt vi män har det… 😦
    Du har tur som är kvinna, du kan vara människa så mycket du vill.
    Feministerna har inte förstått det, det är egentligen oss män det är synd om.
    Det är därför MRA-grupperna startades, för att det inte fans någon feministisk rörelse som förstog hur synd det är om oss män. Där kan vi män i alla fall sitta och gråta tillsammans och berätta om hur hemskt vi har det.
    Sorry, kan inte låta bli. Sarkasm ❤

   • Andreas: 🙂 🙂 Män som tycker synd om sig själva får göra något åt sin situation. Problemet är att de alltid blandar in kvinnor i sina egna problem. ALLA mansproblem som de påtalar, är ”problem” som egentligen bara handlar om att de inte får bestämma över kvinnor.

  • Andreas: Det är märkligt hur många, oftast män, tror att vi kan skapa fred genom att producera MER vapen. Det är ren dårskap. I egenskap av kvinna, är det ungefär att likna med att betrakta ett upphetsat gräl mellan småpojkar – en vet att det slutar med fullt slagsmål, gråt och katastrof. 😉 De här småpojkarna har dock vapen i sina ägor som kan förstöra hela planeten.

  • Andreas: Skummade igenom texten lite snabbt. Den här ”predikanten” är alltså en f.d kriminell som har tagit emot gåvor från vanligt folk på miljontals kronor?

   Jag kan säga att jag gick ur svenska kyrkan, bl.a pga såna här skumma grejer. Svenska kyrkan har alltid suttit på stora tillgångar, varit väldigt förmögna men de har oförskämdheten att gå runt i kyrkan med en slags tiggarpåse och samla in ”kollekt” från fattigare människor och skapar dessutom skuld, hos de som inte kan ge så mycket eller inget alls. Förvisso påstår de att pengarna skall gå till välgörenhet men vem kollar det…? Det har ju hänt mer än EN gång att prästen har stoppat på sig pengarna själv.

   Religion har ingenting med godhet eller med någon ”gud” att göra – det är bara ännu ett sätt för kriminella män att, genom bl.a skuldbeläggning, manipulera folk till att ge dem pengar. Ofta är olika typer av religiösa samfund väldigt förmögna. Många framstår dessutom snarare som rena rama satanister.

  • Andreas: Fogelhjärna vill inte stå för vad han själv gör och säger. När han blir kritiserad, anser han sig bli utsatt för ”förtal”. Fogelhjärna förtalar sig själv. Säger han saker som får honom att framstå som en idiot, så får han utgå ifrån att folk ser honom som en idiot. Lätt som en plätt.

  • Andreas: Det är inte klokt, alltså? Svenska och norska domstolar menar väl att det är de som skall sätta normen nu, för vad som skall vara okej för män att göra mot kvinnor och barn? Även om män själva förstår att de har våldtagit, skall domstolarna lära dem att våldtäkt är okej. Ha ha ha, en upphör aldrig att förvånas.

   ”Folk flest har vanskelig for å dømme noen for voldtekt hvis gjerningsmann og offer kjenner hverandre. Da er det alltid tvil om han forsto hva han gjorde – til og med hvis offeret sov,”

   Män som ”känner” kvinnor, får våldta dem enligt lagen. För när män ”känner” kvinnor så förstår män inte riktigt längre vad de själva gör. Har en man EN gång fått tillåtelse att stoppa in snoppen i en kvinna så tror domstolar och män, att han har fritt inträde i hennes kropp för resten av livet.

   Det hänger ihop med mitt förra inlägg, dvs många tror att män som våldtar och sexuellt förgriper sig på kvinnor som de ”känner”, inte skadar kvinnorna ”lika mycket” som om kvinnorna hade varit okända för dem. Män döljer alltså sina sexuella övergrepp mot kvinnor under ”kärlekens” flagg, så att säga. Kvinnor gör detsamma, för de vill sällan anmäla män som de känner som sina manliga ”vänner”, kollegor, ex-män/pojkvänner osv. Kvinnorna tar på sig skulden och förlåter män som de ”känner” eftersom de inte vill männen något illa. Problemet är att männen i fråga, HAR gjort sina kvinnliga ”vänner”, kollegor, ex-flickvänner/fruar kvinnorna illa när de har våldtagit dem men de slipper undan ansvaret, pga vad man menar är ”bristande förstånd” hos männen. ”Ooops, förlåt det var inte meningen att stoppa in min snopp i dig när du sov/var medvetslös”, etc.

   Själva grundproblemet tror jag ligger i att män vill få det till att, när de tvingar in sin snopp i kvinnor, barn, djur och lik så kallar de det ”sex”. Män hävdar att deras ”sex” mot/på/i andra levande och döda varelser blir något ”gemensamt”, bara för att de stoppar in snoppen i folk, dvs ”gemensamt” sex (skönt för alla inblandade) istället för egoistiskt runkande i andras kroppar.

   Här har heterosexuella kvinnor och den manliga porren, genom allt fejkande av orgasmer vid manligt penetrationssex, tyvärr hjälpt till med att stötta dessa manliga sexuella fantasier.

   • Jag -tror- att det är så enkelt som att det är lättare att frikänna än att döma. För många gånger tänker dom som ska döma att, ”han begick bara ett litet misstag, ska han verkligen straffas för resten av livet för det”. Dom tänker, ”tänk om det var min son?”.
    Jag misstänker att det är så enkelt som att det är lättare att frikänna än att döma.

   • Andreas: Ja, det är nog ytterligare en aspekt i det hela. Ofta går sönerna före döttrarna och som sagt – hur illa kan det vara att få lite snopp i sin kropp för en kvinna (eller ett flickebarn)? För en man är det väldigt illa (män vill inte bli påtvingade snoppar i sina kroppar) men för kvinnor och flickor anses det inte vara alls illa, bara lite ”sex” och nåt ”naturligt” för dem att drabbas av. Återigen – kvinnor är inte ”immuna” mot skadorna som mäns sexuella övergrepp orsakar.

 8. Det är kvinnornas fel!
  Om du någonsin undrat på varför svenska män utnyttjar kvinnor i utlandet, resurssvaga kvinnor, så är det för att svenska kvinnor är för starka. Enligt påven.

  ”Därför”, fortsätter påven, ”finns det en och annan man som söker kvinnor från andra länder” i Sverige.
  Det är de svenska kvinnornas fel! Så lyder mysfarbror Franciskus omdöme om svenska mäns sexturism och äktenskapsliknande utnyttjande av utsatta kvinnor i andra länder.
  https://feministisktperspektiv.se/2016/11/02/det-ar-kvinnornas-fel/

  • Andreas: Haha, ja jag läste om detta uttalande från den så kallade ”påven”. Män och deras onödiga och fantasifulla titlar. 😉

   Men jag får ändå ge honom rätt i detta. Det finns väldigt, väldigt många män som inte klarar av starka/re kvinnor. Många män kan bara attraheras av kvinnor som låtsas vara underordnade/underlägsna/svaga/re än män. Notera mitt ordval ”låtsas” för det finns inga sådana kvinnor på riktigt.

   Vissa heterokvinnor är bara hårt fostrade till att spela med i dessa manliga fantasier, då de vet att män gillar det. Det är ofta fattiga heterokvinnor som tvingas välja män för ekonomins och/eller för diverse manliga, sociala normers skull. Män i sin tur är medvetna om sina problem men återigen blir mäns sexuella problem, något som de skyller på kvinnor. 😉

   Den feministiska forskningen har alltså rätt i att många män inte tänder på kvinnor, utan snarare på personer som kan få dem att känna sig som ”män”, dvs som överordnade, dominanta, överlägsna och starkare, fysiskt och psykiskt.

   Det är anledningen till att män inte gillar kvinnor som tjänar mer pengar än de själva gör, inte gillar kvinnor som är intelligentare, inte gillar kvinnor som står upp för sig själva och sina åsikter, inte gillar kvinnor som ”lägger sig i”, vad män anser är mansuppgifter, tex politik eller religion, inte gillar kvinnor som inte anspelar på manlig sexualitet (är ”osexiga”) etc, etc.

   Påve-snubben förstår detta, då han själv har blivit utsedd till en manlig ”auktoritet” som tror att han är förmer än kvinnor (och andra män). Påven är förstås bara en helt vanlig människa med penis. Inget att skryta med, alltså. 😉 Den här lille högfärdige påve-gubben är skapad i, född ur och närd av en kvinnas kropp, han också. Visa stor tacksamhet och vördnad inför alla mäns skapare, dvs MODERN/KVINNAN, religiösa gubb-jävel.

 9. Varför heter det om dom som är svaga, inte kan slåss ordentligt, inte ger allt, att dom ”slår som en kvinna”? När kvinnor slåss, verkligen slåss, så är dom samlade, starka, ger allt, skickliga och duktiga. Om så är, villiga att offra sina liv.
  Faktiskt är dom så pass tuffa att världens värsta terrorister är rädda för dom. Detta är terrorister som gjort och sett fruktansvärda saker. Ändå bävar dom in för dessa kvinnor.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/da-bombene-falt-sang-jentene-og-skjt-tilbake/3423279749.html

  • Andreas: Det beror sannolikt på att män värderar fysisk styrka och också förmågan, att utan samvete använda våld mot andra människor, väldigt högt. Detta anses ”manligt” bland många män och det får dem att känna sig som ”män”, dvs de är inte som ”kvinnor” som de upplever vara ”svaga/re”, ”mjukare” och mer empatiska än män (enligt män: ”sämre”).

   Kvinnor som visar sig vara något annat än vad män önskar att de skall vara, skrämmer män, oavsett om det är kvinnliga soldater, kvinnliga tekniker, professorer, präster, kvinnor som är lesbiska, kvinnor som väljer bort att skaffa barn, eller kvinnor som skiter i att göra sig ”fina” för män. Män jobbar hårt för att utmåla sig som ”icke-kvinnor” för de vill vara ”speciella” människor och för att lyckas med sina fantasier (den inbillade överordningen) gäller det ju att kvinnor också spelar med (ser på män som överordnade och sig själva som underordnade).

   Grunden i det hela är förmodligen att alla män innerst inne VET, att de inte alls är ”speciella” i förhållande till kvinnor. Män är bara människor, en gång var de tom kvinnliga foster, de är födda ur kvinnors kroppar och alltså helt vanliga människor utan någon särskilt uppgift på jorden, förutom till avel. Det enda ”övertaget” män någonsin kan få över kvinnor, är i vissa fall fysisk styrka men med den, krävs också att män kan/får använda den. Annars har inte heller det ev. fysiska övertaget någon verkan och hur skall män då kunna särskilja sig från kvinnor? Många män måste därför hela tiden bevisa för sig själva och framför allt för kvinnor, att de är ”män”/icke-kvinnor och det görs ofta genom att visa musklerna och de tar till våld.

   Nu vet ju alla, att den fysiska styrkan (eller för all del empatibristen) som män ofta tror att de ensamma besitter, finns även hos kvinnor men män gör allt för att försöka dölja sådant som inte överensstämmer med deras egen världsbild.

   Så hur kommer det sig att vi kvinnor, som i ett nafs skulle kunna utrota hela den manliga befolkningen, inte gör det för att rädda oss själva, våra döttrar och kanske hela jordklotet? Svar: kvinnor skapar liv av båda kön, vilket (oftast) ger oss empati för alla människor i världen. Vi ser båda kön som våra barn och män som våra söner och bröder. Det unika Moderskapet.

   • Jag trodde först att det var ett eller annat försök på att vara rolig. Men tror nog hellre det handlar om just att provocera, trampa på alla oliktänkande, alla som har andra meningar än SDs.
    Men, som sagt, just att sådana öppnar käften lämnar all tvivel…

   • Andreas: Jag är inte pojke eller man så jag förstår inte vad det skulle gå ut på? Jag tänker att pojkars dåliga skolresultat har gett utdelning – de verkar ju inte bli mer intelligenta, direkt. 😉

   • Samtidigt som det är lite skämtsamt så är det också skrämmande. Dessa ”vuxna” pojkar som inte precis uppnått så väldans mycket skriker efter att styrka patriarkatet igen. Dom har ju förlorat en del makt. Det är till dels det som gjorde att Trump vann. Hillary kunde upprepa allt hon ville att han var en sexist, men det var ju just det som gjorde att många av dessa småpojkarna röstade på honom. Så för dom var det bara positivt.
    Jag tror dessa ”vuxna” pojkar i längden kan visa sig att vara farligare än dom framstår som.

   • Andreas: Ja, makten över kvinnan är något som både manssamhället och enskilda män krampaktigt håller fast vid. Det är inte så konstigt då män värderar sin ”manlighet” väldigt högt och hur är de ”manliga” om de inte har något de kan kalla ”kvinnlighet” att jämföra sig med? Ja, jag har skrivit detta förut men det tål att upprepas.

    Män skiter fullständigt i kvinnor och barn. De bryr sig helt enkelt inte om hur kvinnor och barn har det, vare sig i heterohemmen eller i samhället. Mannens inbillade ”rätt” till kvinnan och allt som hon kan göra för honom, går före allt annat.

    Ja, pojkar och män kan bli farliga men det är ingen nyhet för kvinnor. Det finns knappast något mer ”farligt” som de kan göra mer än att möjligen spränga jorden i luften. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s