Det är inte säkert för heterokvinnor eller deras barn att sova tillsammans med män

En före detta kollega till mig, gift kvinna och heterosexuell, sade en gång:

– ”Det borde vara varje hetero-kvinnas rättighet att få ett eget sovrum.”

Jag kan bara instämma. Många heterokvinnor sover dåligt tillsammans med sina män pga manliga störningar. Det kan handla om att mannen snarkar högt, att mannen vänder och vrider på sig så att hela sängen gungar av hans kroppstyngd, att det blir för varmt, att mannen ligger och tafsar på kvinnan, eller att heteroparet helt enkelt har olika dygnsrytmer, där den ene t.ex går upp tidigare än den andra.

Nytt på fronten och något som alla heterokvinnor bör tänka på, är ett fenomen som verkar vara en uteslutande manlig, sexuell åkomma:

Sexsomni

”Sexomni är namnet på det som flera misstänka våldtäktsmän påstått sig lida av. Det innebär att man i sömnen utför sexuella handlingar.”

Det senaste fallet i Sverige, som vi har kunnat läsa om i tidningarna i veckan, handlar om styvpappan som begick sexuellt övergrepp mot sin 8-åriga lilla styvdotter men friades i Tingsrätten, då han hävdade att han led av sexsomni. Tingsrätten menade, att styvpappan inte kunde hjälpa att han sexuellt förgrep sig på barnet, eftersom han påstod sig ha sovit under tiden. Brottet har begåtts, brottsoffret existerar men styvpappan kunde inte hållas ansvarig för övergreppet mot barnet, då han påstod att han sov under tiden, menade alltså Tingsrätten. Men hör och häpna (!): i HOVRÄTTEN blev styvpappan senare dömd för att ha förgripit sig sexuellt mot dottern men han fick bara villkorlig dom och samhällstjänst som straff.

– Det finns sju likartade våldtäktsrättegångar som har avgjorts i svenska domstolar sedan år 2010, där den misstänkte hävdar att han gått i sömnen. Tre fall har lett till frikännande domar, berättar Elisabeth Massi Fritz, advokat och juridisk expert till SVT Nyheter. 

I flera fall har även olika domstolar dömt fallen olika. År 2014 friade hovrätten en man som tidigare hade dömts för våldtäkt eftersom att han menade att han hade gjort det medan han sov. 

Ännu har jag inte hört talas om någon kvinna som lider av denna sexuella ”åkomma” som tydligen gör, att en kan förgripa sig sexuellt på barn och vuxna, ”i sömnen”. Denna sexuella åkomma verkar drabba uteslutande män, världen över. Varje heterosexuell kvinna, alla mammor, flickvänner och fruar bör tänka sig noga för, innan de lägger sig själva, och framför allt sina barn (!), i samma säng som en man. Om mannen lider av sexsomni kan han ”råka” våldta er och/eller era barn ”i sömnen” och dessutom slippa straff för våldtäkterna/de sexuella övergreppen, i både svenska och utländska domstolar.

Det är inte säkert, för vare sig kvinnor eller barn, att sova i samma säng som en man. Tänk på detta och vidta nödvändiga åtgärder därute i hetero-hemmen! Att heterokvinnor som bor ihop med män, världen över, skaffar egna sovrum med egna sängar, kan kanske vara en bra lösning? För säkerhets skull – håll era husdjur borta från männens sängar också!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s