Heterosexuella kvinnor blir inte ”immuna” mot skador som sexuella övergrepp orsakar, bara för att de sker i ”kärleks”-relationer

http://www.etc.se/inrikes/kritiserade-sexologen-bra-att-tanka-why-not

”I en uppmärksammad krönika i tidningen Arbetaren skriver underläkaren Jona Elings om en konferens hon varit på, där blivande specialistläkare samlats. De får bland annat lyssna på Helena Cewers, sexolog, barnmorska och föreläsare.

Jona Elings text är en reaktion mot det hon tolkar som budskapet i föreläsningen – att kvinnor bör ställa upp på sex, även om de inte har lust. I krönikan skriver Jona Elings att Helena Cewers skämtsamt ska ha uttryckt att hon ville att orden ”Why not?” ska skrivas på hennes gravsten och då, enligt krönikören, syftat på att kvinnor bör ställa upp på sex.

”Sjuttonde året på det nya årtusendet går mot sitt slut och det är fortfarande inte självklart att sex är något som sker mellan kåta personer. Inte på den kongress där 1 200 personer lyssnade på föreläsningar om Framtiden.”

I krönikan skriver hon också att Helena Cewers menar att det även gäller den som är nyförlöst. Men Helena Cewers själv säger att hon har blivit missförstådd.

Helena Cewers har arbetat som barnmorska i över 40 år, är auktoriserad sexolog och startade i början av 80-talet en av landets första sexolog-mottagningar. Hon har också skrivit boken Lust att ha lust.”

Helena Cewers menar att hon har blivit ”missförstådd” men den här inställningen är inte alls ovanlig bland så kallade sexologer och sexrådgivare. Jag har visat flera exempel i min blogg genom årens lopp på hur sexologer, barnmorskor och sexrådgivare, ständigt uppmanar/uppmuntrar heterosexuella kvinnor till att låta sig utsättas för sexuella övergrepp av sina män.

Men vadå ”sexuella övergrepp” tänker nog både heteromän och heterokvinnor nu? Typiskt att feministsvin alltid skall överdriva allting, va? 😉 Det kan väl inte vara så jävla svårt för heterokvinnor, att bara sära på benen för att visa män sin ”kärlek”?

I hetero-”kärlekens” namn har de, mycket vanligt förekommande sexuella övergreppen i de heterosexuella relationerna, blivit något som vi skojar om. Vi kallar det ”tjat-sex” och ”husfrids-sex” men undviker noga att benämna fenomenet vid dess rätta namn.

Alla sexuella handlingar som görs mot någons vilja, utan dennes (sexuella) samtycke, är sexuella övergrepp.

Jag vänder mig till män:

En kvinna som ”ställer upp på”, eller ”går med på” att tillfredsställa en man sexuellt, i syfte att försöka undvika hans sura miner, gråt, ilska, besvikelse, tjat, uttalade eller outtalade hot om separation, hot om våld och liknande, har inte samtyckt.

En kvinna som måste mutas till att tillfredsställa en man sexuellt, med t.ex pengar, har inte heller samtyckt.

En kvinna som uppmanas, tvingas eller manipuleras, uttalat eller outtalat, att tillfredsställa en man sexuellt för att ”bevisa sin kärlek” till honom, har inte lämnat sitt samtycke.

En kvinna som ”ställer upp” på att tillfredsställa en man sexuellt, mot hennes egen sexuella vilja och enbart för att göra mannen nöjd och glad och bevara hans lugn, känner ingen ”kärlek” till mannen. Tvärtom. Kvinnan skulle förmodligen aldrig erkänna det, inte ens för sig själv, men hennes förakt för mannen växer, för varje gång det sker.

En vanlig fantasi bland heterosexuella män, är att de tror att bara för att en kvinna närvarar med sin kropp under tiden som mannen utför sina sexuella övningar med den, blir det hela någonting sexuellt ”gemensamt” mellan parterna. Det är så män legitimerar och rättfärdigar sina sexuella övergrepp. Sanningen är ofta, att mannen bara runkar av sig i kvinnans kropp och det har förstås ingenting med kvinnans sexualitet att göra. En kvinna har inte haft ”sex”, bara för att hon har närvarat och ”deltagit” med sin kropp, under tiden som mannen har tillfredsställt sig själv sexuellt med den.

Eftersom det är män som vill komma åt, och komma in i, andra människors kroppar med sina snoppar för att tillfredsställa sig själva sexuellt, så är det också män som får lära sig att invänta en inbjudan. Vuxna personer som verkligen är kåta på mäns snoppar och vill ha dem i sina kroppar, kommer att komma med en inbjudan när de känner för det. Det är ingen manlig rättighet, att få stoppa in sin snopp i andra människor hur som helst. Tänk om homosexuella män skulle ha samma inställning?

Jag vänder mig till heterosexuella kvinnor:

Sexuella övergrepp, dvs att tillfredsställa sig själv sexuellt i/på/mot någon annan människas kropp, mot dennes vilja, SKADAR den utsatta personen, oavsett om personen är en kvinna, ett barn eller en man, fysiskt, sexuellt och framför allt psykiskt. Detta VET vi idag genom forskningen.

Upprepade sexuella övergrepp, som pågår under en längre tid, gör allra mest skada, oavsett om det är män, kvinnor eller barn som drabbas. Att ”ställa upp” på att delta med sin kropp, medan mannen tillfredsställer sig själv sexuellt, är inte att visa honom sin ”kärlek”. En heterosexuell relation blir inte lycklig(are) av att en kvinna gör våld på sig själv, genom att ”låta” mannen begå upprepade sexuella övergrepp mot henne och därmed skada hennes fysiska, psykiska och sexuella hälsa. Ingen hetero-relation blir lyckligare av det, eftersom kvinnans förakt för mannen (och sig själv) bara växer, för varje gång det sker.

Heterosexuella kvinnor och män, skulle förmodligen aldrig uppmana sina söner, om sönerna var homosexuella, att ”ställa upp”, mot sin vilja, på att upplåta sina stjärtar och munnar åt en manlig partner att penetrera, hur och när denne vill, i syfte att visa den manlige partnern ”kärlek” eller för att försöka undvika hans missnöje? Att uppmana/uppmuntra sin homosexuelle son, till att låta en annan man begå sexuella övergrepp mot honom, under ”kärlekens” flagg, hade varit fullständigt absurt.

Men heterosexuella kvinnor anses, av någon outgrundlig anledning, inte ta skada av sexuella övergrepp, så länge övergreppen sker i en så kallad ”kärleks”-relation med en man.

Tro mig – det gör de. Heterosexuella kvinnor blir inte per automatik ”immuna” mot de psykiska, fysiska och sexuella skador som sexuella övergrepp orsakar, bara för att mannen som begår dem, gör det i en ”kärleks”-relation eller för att kvinnan själv har ”valt” att, mot sin egentliga vilja, ”ställa upp”.

 

 

 

Annonser

18 thoughts on “Heterosexuella kvinnor blir inte ”immuna” mot skador som sexuella övergrepp orsakar, bara för att de sker i ”kärleks”-relationer

  • Ver: Åh, så förvånad jag blir, än en gång, över att den här typen av kvinnor, med den här typen av åsikter, släpps fram överallt i massmedia. Det finns alltid en karriär för kvinnor i patriarkatet, om de är såna här duktiga k*k-sugerskor. 😉

  • stina-pina: Ja precis? Varför skulle den inte vara det? Det är mycket, mycket sannolikt. Kanske har antifeministiska män varit hos barnmorskorna och ”föreläst” också, precis som de har gjort på socialkontoren? Intalat barnmorskorna, att det är viktigt att de nyförlösta heterokvinnorna lär sig att komma igång så snabbt som möjligt med sina mäns sexliv? 😉

 1. sexa mot sin vilja slutar me skiljsmässa
  göra våld på sig själv e vissa bättre på än andra men ingen blir lyckligare inte killar heller fast dem ser inte så långt fram

  • stina-pina: Exakt! Män och killar ser bara vilka vinster de gör för stunden men sällan vilka förluster alla tidigare upplevda ”vinster”, ger i slutändan. Skilsmässa och separation och inga tjejer vill ha dem. Då är det dags att ångra sig och gråta en skvätt..

   Ja, vissa heterokvinnor är ”bättre” på att göra våld på sig själva än andra, tyvärr. Det har alltid med dålig självkänsla att göra och den uppstår oftast i relationer med män.

 2. heterokillar ska göra homokillar lite gladare och ställa upp på mer sex tycker jag det är homokillars rätt att ha sex med alla killar dom vill. annars, stackars dom buhuuu.

  • stina-pina: Ja, varför skall bara heteromän ha ”rätt” att stoppa snoppen i folk när de själva vill? Det bör väl gälla för gaymän också då? 😉 De har ju också ”behov”.

   Men heteromän kan inte tänka sig att bli tvingade till att motta andra mäns snoppar i sina kroppar, inte ens för brödraskapets kärleks skull. Heteromän är ju människor nämligen, dvs inga jäkla sexleksaker (objekt) för män. 😉 Sådana vidrigheter vill de inte bli utsatta för. 🙂

   Skämt åsido det är fantastiskt att heteromän tror att de har rätt att runka av snoppen i (sina) kvinnor, när de själva känner för det. Om kvinnorna inte vill ha deras snoppar i sig, tänker de att det måste vara något ”fel” på kvinnorna (LOL) och försöker istället tvinga sig in i dem, på de mest vidriga sätt. Kallar det att kvinnorna ”måste” visa dem sin ”kärlek” och liknande trams. Ha ha ha!! Vilken underbar förförelseteknik heteromän har, va? EGON. Det är tragiskt hur lurade och hjärntvättade heteromän är, av sitt eget patriarkat. 🙂

 3. Åh heja, huvudet på spiken här och igenkänningsfaktorn är hög. För nog har vi alla läst i diverse sk tjejtidningar och även i kvällspressen hur kvinnor upppmanas att ”ställa upp” för den sk kärlekens skull, hur kvinnor uppmanas att ställa upp på analsex och tipsen har haglat om hur man får det att fungera och hur man gör för att det inte ska göra så ont? Hallå där, sex ska aldrig göra ont.

  Det är ett jäkla hyckleri från alla håll och kanter och bara för att någon innehar titeln sexolog eller barnmorska så kan du aldrig lita på att hen vet vad hen talar om. Kunskapsbristerna är stora. Allt som en snoppbärare gillar ska kvinnor ställa upp på oavsett vad de själva tycker. De flesta sexologer behöver en ny utbildning precis som de flesta socialassistenter behöver för bland dessa damer ( de är oftast kvinnor) så råder den skruvade uppfattningen att en våldtäkt inte kan ha ägt rum om kvinnan de gäller är så att säga större än mannen. Suck, så korkat

  • Ann: Javisst är det så, det kan ingen neka till. Heterokvinnor måste ”uppmuntras” till att vilja ha sex med män och redan där, borde ju folk förstå att någonting är väldigt fel? Varför är det kvinnor som alltid måste ”uppmuntras”, på alla möjliga och omöjliga sätt, till att ha mer sex med män, dvs varför manipulera kvinnor till att låta sig utsättas för ”sex” med män, mot sin vilja = övergrepp?

   Det är fan inte klokt att till och med staten och andra myndigheter inkl diverse vårdinrättningar, verkar för detta och uppmuntrar mäns sexuella övergrepp mot kvinnor men kallar det ”kärlek” så länge det sker i en relation. Och barnmorskorna – vad fan är det för fel på dem, som uppmuntrar nyförlösta heterokvinnor till att komma igång med männens penetrationssex, så fort som möjligt efter förlossningen och att de måste gå sina män ”till mötes” sexuellt?

   Det borde vara bättre för heterorelationer, barnen och samhället/världen i stort, om män istället uppmuntrades till att, på olika sätt, försöka minska sin mycket höga och mycket onormala sexlust? Vilket jag häromdagen skrev på en kändisblogg som jag råkade trilla in på, där heterokvinnor på fullaste allvar diskuterade att de skulle börja äta nån slags piller, för att försöka bli lite mer ”pilska” på sina män. WTF…?

   Patriarkatet verkar överallt och nej, kvinnor kan aldrig lita på patriarkatets myndigheter, ”experter” och annat pack, som bara verkar i mäns intresse. Polisen, socialtjänsten, familjerådgivningen, familjerätten, domstolarna, psyk-vården, vården, förlossningen… Vi feminister VET vad som pågår.

   Allt skall normaliseras för kvinnor nu. Mäns sexualitet skall aldrig ifrågasättas och om man bara kan få heterokvinnor att acceptera, att ”sex” i andras kroppar är en ”rättighet” för män så har man öppnat dörren till mycket mer fasansfulla saker. Barnen. Vi är redan där…

 4. Så viktigt skrivet. Jag blir illa berörd när jag själv tänker ” nej fy absolut inte” om att en kille ska ställa upp om hans kille vill ha sex men att jag inte reagerar lika stark om en tjej skulle göra det. Eller jag vill säga att NU göra jag det, men usch vad vi tjejer lärt oss att inte självklart känna efter vad VI vill och absolut inte göra något annat. För jag tror det är precis som du skriver, det är inte alls ok att ” ställa upp” någon gång, vi tar skada av det, hur omedvetna vi än kan råka vara om det för tillfället.

  • Julia L: Det är så de flesta människor tänker. Om din lillebror eller son vore bög så skulle du aldrig ”uppmuntra” honom till att låta sig bli t.ex analt penetrerad mot sin vilja eller slagen och förnedrad under ”sex”, bara för att hans manlige partner skulle känna sig mer ”älskad” då. Inte ens män skulle uppmuntra sina söner eller bröder till detta.

   Det handlar om kvinnosyn. Kvinnor är inga egna individer utan endast mäns ”tjänare” (sexslavar, hushållsslavar och till för att underlätta mäns liv) och både män och vissa kvinnor, ser på kvinnor på det sättet. Kvinnor som vägrar att ”tjäna” eller väljer singellivet istället, föraktas, hånas, förlöjligas och kallas ”egoister”, ”jävla rödstrumpor” eller ”lådvinspimplande skadat gods” ha ha ha!

   Vissa heterokvinnor blir till och med arga på oss feminister, för att vi har mage att belysa hur underordnade de är i sina relationer med män. 😉 Det är nämligen deras uppgift också, att hjälpa männen att dölja under/överordningen i relationen. Inte minst den sexuella underordningen.

   Ja, heterokvinnor tar skada av att ha sex med män, mot sin vilja, precis som män och barn. Varför skulle just heterokvinnor vara förskonade från dessa skador, de som dessutom ofta utsätts för de mest långvariga övergreppen (under lång tid), kan en fråga sig?

   Att många heterokvinnor i relationer med män inte mår särskilt bra, är ingen hemlighet. De är ofta sjukskrivna, förtidspensionärer, låginkomsttagare, utbrända, käkar lyckopiller, är deprimerade eller lider av diverse andra psykiska, fysiska och sexuella sjukdomar/ohälsa/diagnoser.

   Det är lika LITE okej för män, att utsätta kvinnor för sexuella övergrepp, som det är att utsätta andra män och barn för dem. Mannen måste lära sig att ta ansvar för sin egen sexualitet. Mannen har ingen ”rätt” att stoppa in snoppen i andra människor och det kan mannen respektera och förstå, när det gäller andra män. Därmed bör det inte vara särskilt svårt för män att lära sig att respektera kvinnor och barn på samma sätt.

 5. M-mm, detta är ett problem jag har observerat mååånga gånger. Kvinnor råder också varandra att ”göra det även om du inte har lust”, för att, ”styrka förhållandet”. Jag har tagit upp det dom gånger jag har sett det diskuteras på nätet. Men som man ska jag tydeligens hålla käft för jag förstår inte att även om en kvinna inte vill där och då så får hon lust efter hand.
  Jag känner precis som du, är det inte frivilligt, är det våldtäkt.

  • Andreas: Ibland tänker jag faktiskt att många heterokvinnor kanske önskar att alla andra kvinnor skall lida lika mycket som de själva gör. 😉 Bortsett från män, är det nämligen alltid heterokvinnor som ”uppmuntrar” andra kvinnor, och lär sina egna döttrar, att man måste ”ställa upp” på sex med män för att få relationen att funka. Heteroföräldrar tycker alltid att det är viktigt att deras döttrar får en ”positiv” bild av sex (med män). Heteroföräldrar har ofta en väldigt slapp inställning till sin egen sexualitet, kollar på porr, snackar om hetero-sex inför barnen och vissa kn*llar till och med i samma säng som barnen (!). Det är alltså folk som en annars tycker verkar normala, som gör detta.

   Förutom män, är det också alltid heterokvinnor som snackar skit om andra kvinnor, är elaka mot andra kvinnor och i synnerhet singelkvinnor. Jag, som singel, har tex blivit kallad ”egoist” för att jag har vägrat att ägna mitt liv åt man och barn. 🙂

   Vi feminister förstår de bakomliggande orsakerna, naturligtvis och egentligen är det väldigt synd om många heterokvinnor. Det påverkar dem negativt, att leva i underordning och att alltid tvingas underkasta sig en man, sexuellt, ekonomiskt och i föräldraskapet (bland annat). Feminister vet att heterokvinnor är svårast att nå för oss – det står alltid en liten penis i vägen som tutar i sina heterokvinnor en massa skit om kvinnorörelsen. 🙂

   Ja, att ha sex mot någon annans (sexuella) vilja är alltid ett övergrepp. Att tjata, lura, muta, hota, manipulera eller stressa någon till något, innebär inte att personen har gjort något ”frivilligt” men det är en vanlig syn bland män i samhället. På fler områden är sexualitetens.

   • Jag har garanterat visat den förut, men jag gillar denna sketchen.
    (”Pule” är norsk slang för knulla)

   • Andreas: Aha hahahahahahaah!!! 🙂 Kåta vuxenbebisar. Få män skulle våga bete sig så men det är nog vad de egentligen skulle göra, om det inte hade inneburit socialt självmord. 😉

 6. Tyvärr ligger mäns agerande mycket nära det som filmen visar. Män som tjurar, blir arga,sura och menar att de skulle må så mycket bättre om de bara fick mer sex dvs. Män som gladeligen skulle i det närmaste tvinga fram ett ja från kvinnan och inte skulle ägna en tanke åt hur hon skulle må av det. Eller tjuriga män som kör med byteshandel, dvs om han får sex så lovar han att dammsuga eller vara med barnen….

  • Ann: Det är nog tur att kvinnor inte kan läsa mäns tankar. 😉
   Tänk att det faller sig så naturligt för män att om de inte FÅR ”sex” av en kvinna så känner de sig orättvist behandlade? Det är så självklart för män att tycka att de skall få men aldrig behöva ge. Till kvinnor då. En kan aldrig KRÄVA ”kärlek” eller ”sexuella tjänster” av andra människor. En kan inte kräva att andra människor skall GE en saker, bara sådär. Men män har alltid gjort så i patriarkatet. Tvingat till sig kvinnors hela liv, barn, sexualitet, pengar. Det går lika bra för män med tvång/tjat/manipulation/bedrägeri om de inte får det de vill HA, frivilligt av kvinnor. I många delar av världen är det fortfarande väldigt tydligt.

   Det är uppenbart att kvinnor och män är olika uppfostrade. Utnyttjande av andra människor, har män sällan problem med och de bryr sig helt enkelt inte om, hur andra människor drabbas av deras framfart. Empatibristen och egoismen är nästan sanslös. JAG, JAG, JAG SKALL HA, HA, HA OCH FÅ, FÅ, FÅ!

   Byteshandeln är patetiskt. För att mannen skall vilja ta hand om sina barn och sitt hushåll, anser han sig måste FÅ något i utbyte av kvinnan, dvs tillgång till hennes kropp att runka av sig i. Det beror på att mannen ser barn och hushåll som kvinnans arbetsuppgift och han vill inte ”hjälpa till” gratis med, vad han uppfattar som hennes jobb. Hon måste betala honom (med ”sex”) för att få ”hjälp” av honom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s