Det måste vara ytterst genant att vara man i Saudiarabien?

Som ni kanske vet skall statsminister Stefan ”Lövet” Löfven, fara till den antifeministiska mans-diktaturen Saudiarabien och hälsa på. Han kanske redan är där förresten?

Saudiarabien är, förvånande nog, en bundsförvant (lite kompis) med USA och landet är en monarki. Kungen i denna mans-diktatur heter, sedan 2015, Salman bin Abdul Aziz och han är 81 år gammal (född 1935). En får väl säga, att den gamle geten ser rätt så fräsch ut för sin ålder ändå…? Jag sätter 10 kameler på att han färgar sina ögonbryn, sin mustasch och sitt skägg. Håret också, ser det ut som…?

salman_bin_abdull_aziz_december_9_2013

Med anledning av att Lövet och Salman skall ha kill-fest ihop och snacka lite om typiska mans-grejer som vapen, olja och sånt där skit, kom jag att tänka på hur de stackars saudiarabiska männen har det i landet. 😉 Kvinnorna i landet, tycker nämligen att de saudiarabiska männen är så fruktansvärt motbjudande, att kung Salman har sett sig nödgad att stifta lagar för att, bokstavligen, TVINGA kvinnorna i lag med männen.

Det måste vara ytterst genant och mycket förnedrande att vara man i Saudiarabien, med tanke på att hela världen känner till, att de saudiarabiska männen inte har förmåga att attrahera kvinnorna (sexuellt eller intellektuellt) för egen maskin, på egna meriter, utan anser sig behöva statsmaktens hjälpande hand, för att istället kunna TVINGA sitt manliga ”sällskap” på kvinnorna?

I Saudiarabien har kung Salman och hans manliga makt-vänner, nämligen tagit till tvångslagstiftning gentemot den kvinnliga befolkningen, för att de saudiarabiska männen skall få tillgång till, kontroll över samt full bestämmanderätt över kvinnorna. Det anses alltså nödvändigt, då kvinnorna inte frivilligt vill beblanda sig med de mycket oattraktiva männen i Saudiarabien.

Kung Salman använder sig av en, för oss i moderna länder, gammal, ökänd och väl beprövad manlig, antifeministisk (men väldigt fiffig) tvångsmetod gentemot kvinnorna. Han har helt enkelt satt alla sina kvinnliga medborgare under manligt förmynderi. Alla kvinnliga medborgare i landet, betraktas alltså som BARN, som aldrig kan bli vuxna (de är omyndiga hela livet). Det innebär i praktiken att Salman, i lagstiftningen, har gett alla män rätten, att själva bestämma och besluta om precis ALLTING, i varje enskild saudiarabisk kvinnas och hennes barns liv.

De kvinnliga medborgarna får t.ex inte vistas ute i det saudiarabiska samhället på egen hand så männen (de vuxna kvinnornas ”målsman” 😉 måste följa efter kvinnorna, vart de än går. De kvinnor som ”får” de manliga förmyndarnas tillåtelse att t.ex studera och de få kvinnor, som har fått manlig tillåtelse att lönearbeta, kan alltså inte ens ta sig till och från skola/universitet eller till och från sin arbetsplats, på egen hand. Varje gång kvinnorna skall gå utomhus (för att göra minsta lilla ärende) måste, enligt denna manliga lag, en person med manligt kön följa efter dem.

Men är inte männen rädda för att kvinnorna skall tröttna på dem, försöka rymma ifrån dem eller kanske till och med flyttar till ett annat land, tänker ni då….?

Det är detta som är så himla fiffigt med denna manliga, antifeministiska lagstiftning. I och med att männen har omyndigförklarat den kvinnliga befolkningen, får kvinnorna inte resa eller ens skaffa pass, utan manligt godkännande. Först år 2015 fick kvinnorna rösträtt i Saudiarabien, men de får inte gå till röstlokalerna ensamma heller och sannolikt, är det deras manliga förmyndare som bestämmer vad de får rösta på ändå. Därmed har de saudiarabiska kvinnorna få möjligheter att kunna påverka eller förändra sina egna (och barnens) liv och framtid.

Männen har dessutom bestämt att kvinnorna inte får köra bil och som sagt – de får inte ens vistas utomhus utan manligt bihang. Inte heller får de arbeta tillsammans med män och de måste ikläda sig en särskild, heltäckande kvinno-”uniform” när de lämnar hemmet så att männen skall kunna undvika att bli sexuellt upphetsade av andra kvinnor, än ”sina egna”, dvs de kvinnor som de själva har lyckats tvinga sig på, med hjälp av lagen. Självklart kan kvinnorna inte heller välja bort, att vare sig leva med eller välja bort att ha sex med män, eftersom heterosexualitet är ett tvång för både män och kvinnor i Saudiarabien.

Kung Salman och hans antifeministiska, manliga befolkning håller alltså alla kvinnliga medborgare som fångar i landet. Om kvinnorna försöker trotsa mans-lagarna, kastar männen dem i fängelse eller till och med mördar dem.

Som i så många andra länder i världen, har den kvinnliga befolkningen i Saudiarabien, märkligt nog, högre utbildning än den manliga befolkningen. Trots detta, är arbetslösheten bland kvinnorna i landet, hela 77%.

Männen i Saudiarabien måste känna sig förnedrade och generade även över detta faktum, dvs att de inte kan konkurrera med kvinnor på lika villkor ute på arbetsmarknaden och att männen, även i det här fallet, måste få ”hjälp” av landets antifeministiska ledare, för att undvika att kvinnorna konkurrerar ut dem totalt? Kung Salman och hans antifeministiska följe, är dessutom mycket noga med att undvika att visa de saudiarabiska kvinnorna, hur kvinnor lever i mer utvecklade länder i världen samt, noga undvika att visa sådant som kan uppfattas som kvinnliga förebilder.

I själva verket, är det alltså de saudiarabiska männen som, i praktiken, har omyndigförklarats av kung Salman samt är att betrakta som små barn.

Man kan undra hur i hela friden de saudiarabiska männen står ut med sig själva och om de innerst inne, inte skäms över alla sina manliga tillkortakommanden och totala hjälplöshet, på bekostnad av kvinnorna? Det verkar inte så, eftersom väldigt få saudiarabiska män protesterar mot de tvångsmetoder och fångenskap, som kung Salman använder mot den kvinnliga befolkningen, i syfte att ”hjälpa” den manliga. Ofta hänvisar männen till sin religion eller att ”det bara är så våra manliga traditioner fungerar”.

Svenska män använde förr i tiden, oftast den senare formuleringen, då de ville ”argumentera” för, varför de tog sig rätten att omyndigförklara den kvinnliga befolkningen i Sverige, dvs hälften av medborgarna i landet. Feministerna i den svenska kvinnorörelsen, lyckades dock förklara för makt-männen, att män måste kunna lära sig att konkurrera med kvinnor på lika villkor samt att män måste kunna göra sig själva attraktiva för kvinnor, utan ”hjälp” av staten. Än idag, år 2016, finns det dock ganska många svenska män som inte förstår detta enkla.

När det gäller de saudiarabiska männen och deras hänvisning till religionen som ”förklaring” till varför de fråntar kvinnorna mänskliga rättigheter (rätten till självbestämmande och personlig frihet, bl.a), säger Koranen specifikt att ”män skall visa kvinnor omsorg”.

De saudiarabiska männen verkar dock inte begripa, att omsorg inte är lika med att TVINGA kvinnor till saker och ting, bara för att det passar män bäst eller för att det är bekvämast för män samt, att det definitivt inte är ”omtänksamt” av männen, att hålla de saudiarabiska kvinnorna i fångenskap. Omsorg är istället lika med att visa hänsyn, respekt, kärlek, uppmärksamhet, samvetsgrannhet, rättvisa, likabehandling och – förstås – att ge alla människor frihet att själva välja vilka liv de vill leva. 

Undrar hur känns det att vara så jävla oattraktiv och motbjudande för andra människor men ändå vara så desperat, att en inte ser några som helst problem med att TVINGA sig på dem?

Jag är säker på att Allah, tids nog, kommer att straffa alla män i Saudiarabien för allt ont som de gör mot sina mödrar, systrar, fruar och döttrar.

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s