Men är man verkligen säker på att det är RYSSEN som är i Östersjön den här gången?

”Nato bekräftar för SVT att de ryska krigsskeppen med kärnvapenkapacitet har nått Östersjön. Det säger Dylan White, Natos talesperson på högkvarteret i Bryssel.

– Vi kan bekräfta att två ryska krigsskepp nyligen har gått in i Östersjön, säger Dylan White till SVT.

De båda korvetterna är utrustade med kryssningsrobotar som kan nå stora delar av Europa. Enligt Totalförsvarets forskningsinstitut FOI kan robotsystemet även utrustas med kärnstridsspetsar.”

Är svenska försvaret säkra på, att det VERKLIGEN ÄR ryssen? 🙂

Vi har ju nämligen fått höra så många lögner om det så kallade ”ryss-hotet” i decennier nu, t.ex upprepade lögner om påstådda ”ryska” ubåts-kränkningar av svenska farvatten som alla, pinsamt nog (ooops!), istället visade sig vara Nato-ubåtar.

Mer om hur ”ryss-skräcken” har planterats i det svenska folkets medvetande och alla lögner om de ”ryska” ubåtskränkningarna HÄR.

Men OM det nu ligger någon sanning i detta påstående från Natos sida – vem är förvånad? Vad var det vi Nato-motståndare sade nu igen…? Att bjuda in krigs-galna och provokativa USA-Nato till aggressiva, militära ”operationer” i Sverige och Norden och att Sverige dessutom DELTAR i dem (så mycket för vår ”neutralitet”), är att leka med medborgarnas liv. 

Vad är det egentligen frågan om?

Från ett tidigare inlägg här i bloggen:

”Vad vi svenskar och finnar måste göra nu, och här spelar vi en avgörande historisk roll, är att bestämt tacka nej till ALLA former av samröre med krigshetsande Nato. USA och Nato är definitivt inte beroende av något militärt stöd från Finlands och Sveriges sida och vice versa. USA och Nato har i själva verket flyttat fram sina positioner i Europa tillräckligt och – vad många anser – alltför långt, dvs så långt att det har skapat en ytterst obehaglig krigsstämning i Europa, som få av medborgarna känner sig trygga med. Det har skapats en maktobalans i relationen USA-Ryssland i Europa, till ryssarnas nackdel och den måste återställas. Särskilt som Warszawa-pakten inte längre existerar.”

Läs mer HÄR och HÄR.

 

 

Annonser

16 thoughts on “Men är man verkligen säker på att det är RYSSEN som är i Östersjön den här gången?

  • Andreas: Jo, jag vet. 😉 Jag var bara ironisk.
   Självklart är Nato-USA:s ökade militära övningar på nordisk mark, anledningen till att ryssarna har börjat se om sitt hus. Jag är faktiskt lika nervös över att ha amerikanerna och alla deras krigsleksaker och kärnvapen så nära inpå mig, som ryssarna är.

 1. Måste du lägga dig ut för Putin på det där viset, NBT ? Snart har ju det
  stora landet i väst ffg en kvinnlig president ! Få se om det blir någon
  sorts feministisk utrikespolitik också, som i Sverige …

  ”She is evil, but in a good way” som Roxanne Gay sade om Hillary
  under sitt Sverigebesök i våras. Hon sade en del annat också …

  • Ver: Jag förstår inte vad du menar med att jag skulle, som du påstår, ”lägga ut mig” för Putin eller vad Putin överhuvudtaget har med att göra, att USA kommer att få sin första kvinnliga president någonsin? Du har väl förstått att Putin styr RYSSLAND och att han således inte är en utav presidentkandidaterna i USA…?
   (???…)

   Hillary Clinton är inte ”evil” i jämförelse med övriga, oftast manliga makthavare i världen. Hon borde dessutom vara populär bland män, eftersom många män tycker att det är viktigt att hetero-kvinnor stannar i äktenskap med män och förlåter dem, trots att männen har bedragit dem och, som i Hillarys fall, skämt ut sina fruar inför hela världen. Män brukar uppfatta den här typen av hetero-kvinnor som riktigt ”rejäla” och ”bra” kvinnor.

   Trump och Clinton är, i mina och många andras ögon, samma sak som att välja mellan pest och kolera. Det är synd om medborgarna i USA på många sätt.

   • Så är det. Är en feminist och kvinna så vinner en inte röster. Det förvånar mig. Kvinnor har en större tendens att rösta genomtänkt än män har. Därför röstar kvinnor oftare på samma kandidat. Men det har väl varit för lite media-intresse om denna kvinnan och att hon är ett tredje alternativ. Så folk har gått less på politiken, tack vare dom två kandidater som är synliga.

   • Andreas: I USA, mer än i Sverige, handlar det om pengar. Det kostar skjortan att driva en valkampanj och det gäller att ha ”sponsorer” som skjuter in pengar och som kan köpa media-tid/plats.

   • Jo, det… är sant. Jag vet ju det. Jag reagerade på det redan på 90-talet. Jag har i många år sagt att ”USA är det nye Sovjet”. I Sovjet var det bara dom som blev ”godkända” av dom med makt som fick ställa som kandidater till partisekreterare (eller, alltså, ”president”). På samma sätt är det bara dom som godkänns av dom med makt (dom stora företagsägarna) som får ställa till val i USA. You get my drift…

    Men alternativet finns i alla fall. Jag hejar inte på Clinton eller fitt-tafsaren.

   • Andreas: Men USA kallar sig själva för ”demokrati” och påstår sig värna om den så pass, att de startar krig och konflikter i världen med ”demokratin” som ursäkt. Det enda de är ute efter är mer makt och pengar. Världsherravälde.

    Ja, det blir ju så i ett samhälle som är högerstyrt, dvs som styrs av kapitalism och av näringslivet. Näringslivet (företagen) styr politiken istället för tvärtom. Därför behövs staten och staten måste alltid ha mer makt än företagen samt kunna kontrollera dessa. Företagen vill bara ha mer vinster för varje år och för att lyckas med det, drar de in på kostnader, t.ex folks löner, kvalitet samt höjer priserna. Pengarna/vinsterna hamnar i privata fickor. Med alla sina pengar, kan dessa privata ägare betala/muta sig fram för att få sin vilja igenom i politiska beslut. USA är ett praktexempel.

   • Andreas: Ja, allt ont KAN föra något gott med sig. På så sätt är det bra att män som Trump finns. Han säger och gör vad han (och många andra män) tänker och gör, vilket gör det lättare att reagera på, än mer subtila sexuella ofredanden/trakasserier.

 2. Man behöver inte idealisera USA. Men betänk alternativen …

  Gick f ö sent igår kväll en del av en dokumentär om den mördade J F Kennedy
  i Kunskapskanalen på SvT. Valrörelserna verkar ha varit lika dramatiska då som
  nu även om folk visste så mycket mindre p g a att INTERNÄT inte fanns. JFK
  vann alltså med löjligt liten marginal över Richard M Nixon. Och Nixon kanske
  förlorade valet p g a att han såg skum ut i TV ! Sedan blev han ju president ändå.
  Men Kennedy var en tjusig karl, fylld av antikommunistisk retorik och handlingskraft.

  När jag växte upp hette presidentalternativet till Nixon George McGovern men
  han fick ca hälften så många röster som Nixon, som ju ändå tvingades avgå
  bara några år senare. Jag tror seriöst att det bästa vi kan göra är att hoppas på
  att en någorlunda vettig människa styr i Vita Huset.

  • Ver: Betänk ”alternativen”…? Vad menar du med detta? Som om vi i Sverige skulle behöva välja mellan USA och några andra ”alternativ”?

   Tack för historielektionen men utsikterna för att en vettig person kommer att styra i vita huset, har redan gått förlorade och frågan är när det hände senast? 😉

   Den mäktiga stormakten i väst, framstår allt mer som en cirkusarena styrt av maktgalna och fullständigt livsfarliga idioter. Vi sitter ännu mer i psykopaternas knä nu, bl.a ”tack vare” f.d Alliansregeringens odemokratiska smyg-beslut.

   • Såg sista (av 3) avsnittet om JFK häromkvällen och det var ju lite
    sorgligt att han, när mycket såg bra ut för honom (och Jackie),
    så brutalt skulle avrättas. Vi får aldrig veta hur Vietnamkriget
    hade fallit ut med annat presidentskap än Lyndon Johnssons.
    Det blev ju katastrof.

    De flesta människor som är gamla nog vet var de var och vad
    de gjorde när Kennedy sköts. I Sverige utgör Olof Palmes död
    motsvarigheten …

   • Ver: Jo, så är det nog. Jag vet i alla fall vad jag gjorde när Palme sköts. Det är förskräckligt att vissa högt uppsatta män tar sig rätten att mörda folk som inte passar deras egen agenda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s