Flickorna i Småland vägrade vaccinet Gardasil

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/alla-flickor-i-6-an-vagrar-vaccin

Från och med årskurs 5 och 6, ”erbjuds” flickor i Sverige att låta vaccinera sig med Gardasil, som påstås skydda dem mot livmoderhalscancer. På en skola i Älmhult i Småland, tackade en hel årskurs (6) flickor nej till vaccinet.

”Samtliga flickor i årskurs sex på en skola i Älmhults kommun tackade nej till att vaccinera sig mot hpv som kan orsaka livmoderhalscancer. ”På nätet har det spridits skrämselartiklar”, säger Lee von Ahn på Älmhults skolhälsovård.

Enligt Lee von Ahn ser det annorlunda ut i år.

– Överlag vill de flesta ha vaccinet nu, mellan 90-95 procent, sedan är det alltid ett fåtal som tackar nej, säger Lee von Ahn till SVT Nyheter Småland.”

För det första anser jag att barn, flickor, som bara är 11-12 år gamla, är alldeles för unga för att vaccinera sig mot livmoderhalscancer. I den åldern, vet inte barn ens vilken sexuell läggning de har och livmoderhalscancer drabbar i princip bara heterosexuella kvinnor, som har oskyddade samlag med män. Om kvinnor undviker att ha oskyddat sex med män, är alltså risken för dem att drabbas av livmoderhalscancer i livet, minimal. 

För det andra, anser jag att det vore bättre att lära så pass unga flickor, att kondom är ett helt och hållet ofarligt och ett mycket bättre alternativ än vaccin, för de flickor som riskerar att bli heterosexuella. Kondom skyddar mot livmoderhalscancer, könssjukdomar, hiv och aids samt mycket annan sexuell ohälsa som drabbar kvinnor som ligger med män, t.ex dålig lukt i underlivet och svampinfektioner.

Vi måste lära våra flickor och döttrar att, om de vill ha sex med killar och män i livet, måste kondom användas – ALLTID.

Få människor skulle frivilligt ta emot en annan främmande eller känd människas otestade blod i sina kroppar. Men främmande och kända mäns otestade sperma, framhålls som helt och hållet ofarlig för kvinnor att ta emot, rakt in i sina egna kroppssystem. Skulle heterosexuella kvinnor låta diverse män spruta in sitt otestade blod i deras vener också….? Nähä, inte det…? Det är nämligen exakt samma sak.

Heja flickorna från Småland! 🙂

 

 

 

 

Annonser

14 thoughts on “Flickorna i Småland vägrade vaccinet Gardasil

 1. Ja, det är ruskigt vad flickor förväntas stå ut med. Dessutom marknadsförs vaccinet som just ”vaccin mot livmodershalscancer” när det i själva verket är ett vaccin mot två sorters HPV, som kan vara en orsak till livmoderhalscancer. Inte ens mot alla sorter.
  Och vaccinet ju inte heller riskfritt.

  • Anna: Det är ruskigt att man vaccinerar så små barn mot heterosexuell sjukdom, med ett vaccin som har visat många obehagliga och farliga biverkningar. I synnerhet när det finns ett väldigt enkelt sätt att undvika ALLA heterosexuella (och homosexuella) sjukdomar – kondom. Jag fattar inte hur föräldrar tänker här?

 2. Absolut nej tack till Gardasil. Läste igår en otroligt bra förklaring och med vettiga, sakliga argument mot det förfaringsätt där skolan brister i informationen när det gäller vaccinationerna. Detta kan vara bra för eventuella tonårsföräldrar att ta till sig.

  ”Vår dotter har fått information om vaccin mot HPV, Humant Papillom Virus. Det uppfattade hon som ”ta vaccin eller få cancer och dö”. Hon fick även med sig ett brev hem där det står att vaccin mot HPV skyddar mot mer än 70% av all livmoderhalscancer”. Jag hade inte tänkt ta diskussionen alls, utan helt enkelt bara tacka nej. Men med de faktafel som sprids känner jag mig nödgad att ta till orda. Det vore beklagligt om andra föräldrar fattar ett sådant här viktigt och kanske avgörande beslut på helt fel grunder. Jag tänker så här:
  • Det anges inte vilket vaccin det rör sig om. Gardasil? Berätta gärna det i så fall samt vad det innehåller – till alla föräldrar. Man får förutsätta att även andra har intresse i att veta vad som kommer att injiceras i deras barn.
  • Vaccinet skyddar inte mot cancer som ni angett. Man vaccinerar sig alltså inte mot cancer. Det antas däremot ge skydd mot Papillomvirus (HPV) 6, 11, 16 och 18, varav HPV 6 och 11 kan ge kondylom och HPV 16 och 18 är förknippade med cancer. Utöver detta finns oändligt många olika papillomvirus som i sin tur kan ge cellförändringar, som i sin tur kan leda till cancer långt senare. Vaccinet antas skydda mot enbart ett fåtal av dessa virus, inte alla. Vaccinet är alltså mot ett virus (några få av dem), inte mot cancer. Att ange att vaccinet skyddar mot cancer är gravt missvisande och felaktigt. Att sedan dra till med en siffra som inte finns belagd känns mycket oseriöst. Var kommer siffran ”70%” ifrån? (Jag kan gissa. Det kommer från antagandet att vaccinet skyddar mot 70% av de HPV-infektioner som vaccinet innehåller, som i sin tur KAN leda till cancer? Och i så fall är det så att man mätt antikroppar och antar att det finns ett skydd, inte att man faktiskt noterat något skydd.)
  • Enligt lag är ni skyldiga att informera både om eventuella fördelar och nackdelar av ett vaccin. Inga biverkningarna nämns. I FASS kan man läsa att smärta, svullnad, rodnad, huvudvärk, blåmärken, klåda, smärta i extremitet, feber, illamående, nässelfeber, andningssvårigheter, bronkospasm, svimningar, skakningar, stelhet, allergiska reaktioner, svullna körtlar, (hals, armhåla eller ljumske), muskelsvaghet, onormala känselförnimmelser, krypningar i armarna, benen och överkroppen, eller förvirring, Guillain-Barrés syndrom, akut disseminerad encefalomyelit, yrsel, kräkningar, ledsmärta, värkande muskler, ovanlig trötthet eller svaghet, frossa, allmän sjukdomskänsla, ökad risk för blödningar och blåmärken samt hudinfektioner på injektionsstället är möjliga biverkningar. Dessutom rapporteras det friskt från vårt grannland (Danmark) om unga kvinnor som drabbats av POTS (Postural Orthostatic Tachycardia Syndrome, alltså ortostatisk inolerans / konstanta svimningar), och CRPS (Complex Regional Pain Syndrome, kroniskt smärttillstånd). Detta har även rapporterats i Sverige: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…. I en studie kan man läsa om en ung kvinna som efter den här cocktailen drabbades av autoimmun blödarsjuka där immunförsvaret förstör trombocyter som är nödvändiga för normal blodkoagulering: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27312165/.
  • Biverkningar av Gardasil är under utredning. Vi vet alltså inte med säkerhet att Gardasil är ett säkert vaccin. Ändå används det. I Danmark finns forskare som föreslår att man skall pausa vaccineringen därför: http://www.bt.dk/…/dansk-forsker-bekymret-for-bivirkninger-…. Japanska myndigheter har slutat rekommendera Gardasil pga allt för många och allt för allvarliga biverkningar: http://www.tokyotimes.com/hpv-vaccine-seen-differently-by-…/.
  • Har vaccinet någon effekt? Docent Lennart Waldenlind i Sverige anser inte det. Han har nämligen studerat det vetenskapliga underlaget. Exempelvis kvarstår 4 av 5 oönskade cellförändringar trots vaccin. Han går till och med så långt att han menar att man kan invaggas i falsk säkerhet och inte ta de regelbundna kontrollerna på allvar: http://www.svd.se/gardasil–ett-vaccin-med-mattli…/i/senaste.
  • Cellförändringar är inte cancer. Huvuddelen är övergående och läker ut av sig själv. Hos några få kan dessa cellförändringar så småningom övergå i cancer. Förloppet är mycket långsamt och därför är denna cancerform gynnsam att påverka med preventiva åtgärder som gynekologisk cellprovskontroll. Berätta gärna om det alternativet till alla föräldrar.
  • Användandet av vaccin mot HPV är omotiverat enligt en annan studie, där man kommit fram till att insjuknandet är så lågt. Samma studie påpekar att antalet fall minskat i exempelvis Indien där man mer tydligt ser att förbättrade levnadsförhållanden och miljö bidragit till detta.
  • Kuriosa: Kroppen klarar av 95% av alla HPV-infektioner själv (Diane Harper / HPV-forskare). Inga studier visar att Gardasil hjälper mot eller förhindrar en livmoderhalscancer. 80% av alla kvinnor får en HPV-infektion någon gång i sitt liv. Bara en bråkdel av de utvecklar livmoderhalscancer. Av de är det väldigt få som dör. Det förmodade skyddet av vaccin varar bara i några år (alltså, man har bara kvar antikroppar i några år). Men få 12-åringar är sexuellt aktiva. Efter 5 år har kroppen bara kvar antikroppar mot HPV 16. De andra är borta.
  • I samtal med barnen måste det finnas ett bättre sätt att prata om det här. De måste förstå att de inte kan vaccinera sig mot cancer. De måste förstå att det är en minimal chans att få den här typen av cancer. De måste förstå att de kan förebygga. Prata skydd med dem. Varför inte med killarna också? Prata om vikten av regelbundna kontroller. Men skräm de inte till att vaccinera. Dessutom med något så ogrundat och outrett. Bristfällig information skapar oro. Korrekt information skapar trygga individer som kan fatta egna beslut på rätt grunder.
  • Slutligen lite inspiration för de som vill se hur det gått för andra unga kvinnor som vaccinerats mot HPV: https://www.youtube.com/watch?v=aUB-3kZK-rA&feature=youtu.be och https://www.youtube.com/watch?v=vR–WzPFG0k&feature=youtu.be samt https://www.youtube.com/watch?v=82V-b1cyrLI&feature=youtu.be. Läs även om Maja som fick sitt liv förstört av Gardasil: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/602573?programid=909.
  PS. Brevet avslutas med en friskrivningsklausul från er sida där ni ”utgår från att föräldrar med gemensam vårdnad agerar i samförstånd”. Det får ni inte. Enligt lag måste ni ha båda föräldrarnas godkännande. Särskilt i fall av så här bristfällig information och kunskap i ett ämne, riskerar många föräldrar att hamna i situationen att de inte är överens.”

  • Ann: Tack, tack och återigen TACK för att du tog dig tid att posta denna värdefulla info. ❤

   Att barnen och deras föräldrar uppmuntras till att låta barnen ta vaccinet, förvånar mig inte ett dugg. Jag förstår bara inte varför nästan alla föräldrar går med på det? De vill göra som "alla andra" kanske?

   Tack igen, Ann!

   • Tyvärr tror jag att många föräldrar hen övertro på myndigheter och där allt som kommer från myndigheten är en sanning som är orubbar. Tror också att många inte orkar kan eller vet hur de ska söka information. Lite av samma sak var det ju när det gällde svininfluensavaccinet…men ocskå att det är ”någon” som ska tjäna grova pengar på att folk urskiljningslöst går med på deras riktlinjer. Det förekommer mycket fusk och falskspel när det gäller forskning och dess resultat

   • Ann: Det kan nog ligga en del i det. Föräldrar har inte riktigt tid för sina barn idag heller så snabba beslut måste tas. När myndigheter och staten ”garanterar” så tror folk på det. Vi svenskar har ofta en övertro på staten, inbillar oss att alla makthavare vill oss väl och vi ifrågasätter sällan deras propaganda/agenda. Dessutom springer föräldrar ofta i samma fålla och för att slippa lägga ned för mycket tid och energi och göra det enkelt för sig, väljer de att göra ”som alla andra”.

    Svininfluensan är ett typexempel på det. Vilken jäkla hysteri det var och usch vad vi som vägrade ta vaccinet, var ”korkade” och fullständigt dumma i huvudet. 😉

 3. Det finns inga långtidsstudier – så vad händer om 30-40 år? Båda vad det gäller skyddet och biverkningar/skador från vaccinet. De flickor som blir vaccinerade får ÄNDÅ kontrolleras för cellförändringar eftersom även de kan få elakartad celltillväxt alltså cancer. Att dom ändå måste kontrolleras har försvunnit helt i media. För vad har de då vunnit på vaccinering?

  Jag ser detta som ett stort experiment med kvinnors kroppar. För gick läkemedelsbolagen till fattiga länder och utsatte deras befolkning för risker. ( De gör de säkert fortfarande men det har varit en del skandaler.) Nu har de ”lärt” sig. De ska inrikta sig på ”skydd” för kvinnor. Halva jordens befolkning men fortfarande inte lika mycket värda som män. Alltså testar man.

  Det upprätthåller också myten att ”sex” är penetrerande sex och kvinnor ska ställa upp på det. Nu är de ju ”skyddade” från nackdelarna. Det är avsiktlig förvanskning. Pengar styr och media ställer upp. Trots att det idag är känt hur kvinnor mådde dåligt – och fortfarande gör – utav p-piller.

  P-pillren såg också till att män fick sexuell tillgänglighet med penetrerande utlösnings”sex” till kvinnokroppen.

  Sexlögnen lever. Utan den skulle inte enorma vinster tillfalla läkemedelsbolag och flickor utsättas för risker ingen vet något om.

  • Anna G: Vaccinet är inte väl beprövat. Vi vet lika lite vad som händer med detta vaccin, som vi visste vad som skulle hända med p-piller som, då det kom, utmålades som bergsäkert. Vilket det inte var.

   Vaccinet påstås bara hjälpa mot vissa typer av HPV-virus och OM vi nu gör som föräldrarna och myndigheterna gör och FÖRUTSÄTTER, att de här flickorna kommer att bli heterosexuella så måste de ändå gå på kontroller.

   Detta är ingenting annat än ett experiment, jag instämmer till fullo. Som vanligt är det kvinnor och flickor som staten vill experimentera med. 😦

   Jag vet inte vad man skall jämföra detta med? Att skita i att kontrollera blodgivare och istället ge vaccin till alla andra människor för att skydda dem mot sjukdomar som kan uppstå om de ev. kommer att behöva blodtransfusion nån gång i framtiden?

   Det här handlar nog inte så mycket om att generera mer pengar till de oftast manligt ägda och kontrollerade läkemedelsbolagen. Det handlar snarare, tror jag, om att till varje pris bibehålla den stora heterosexuella sexlögnen. Så länge män, staten och kvinnor fortsätter att leva i den stora sexlögnen, som innebär att manlig sexualitet, manliga sexuella praktiker och manligt penetrationssex görs ”gemensamt” med kvinnlig sexualitet, kommer vi att få fortsätta att dras med alla hetero-problem i världen.

   Så länge män kan låtsas att deras sexualitet är lika med kvinnlig sexualitet och de manliga sexuella praktikerna görs till ett gemensamt nöje, kommer män att kunna fortsätta att hävda att aborter är kvinnors fel, att kvinnor och flickebarn egentligen ”njuter” av mäns våldtäkter, att prostituerade gillar sex med män, att kvinnliga porrskådisar bara ”gillar” heterosex, etc, etc.

   Män tror tex att aborter inte är mäns ansvar, trots att mäns sperma är det enda som kan befrukta kvinnor mot kvinnors vilja. Män vill mena att sperma-tömningen är något ”gemensamt” sexuellt och på så sätt gör de aborterna till kvinnors ansvar. De låtsas alltså som att kvinnor vill ha mäns sperma i sig, lika mycket som män vill lägga sin sperma inuti kvinnor. Ingen kvinna har dock något som helst sexuellt ”behov” av att få mäns sperma i sina kroppar men så länge män kan göra detta till ett gemensamt ”nöje”, kommer de att fortsätta att slippa ta ansvar för sin egen kroppsvätska.

   På samma sätt tror män, att alla kvinnor får orgasm av penis-penetration. De låtsas som om kvinnor (och tyvärr flickebarn) vill ha mäns penisar i sig, lika mycket som män vill stoppa in sina penisar i kvinnors kroppar. Inga kvinnor har dock något som helst sexuellt ”behov” av att få mäns penisar av-runkade i sina kroppar men så länge män kan göra sin penetrationspraktik till ett gemensamt ”nöje” med kvinnor, kommer män att slippa ta ansvar för sitt sexuella våld och sexuella tvång mot kvinnor och barn. Kvinnorna och barnen ”ville” ju egentligen ha männens snoppar i sig – det var ju ett gemensamt sexuellt ”nöje” så hur bevisa våldtäkt?

   Blaha, blaha it goes on and on – prostituerade kvinnor är ”lyckliga” horor för de ”gillar” ju naturligtvis att få främmande mäns penisar av-runkade i sina kroppar. Kvinnliga porrskådisar ”gillar” detsamma för alla kvinnor gillar ju att få snoppar av-runkade i sig och sperma sprutat i både mun, ansikte och kropp. Kvinnor ”behöver” till och med dessa manliga sexuella praktiker och denna manliga kroppsvätska för att ens kunna njuta sexuellt, tror män. Män tror helt enkelt att de, och deras snoppar, är sexuellt ”nödvändiga” för kvinnor och kvinnlig sexualitet.

   Kvinnor som fejkar och spelar med i dessa befängda mans-fantasier, gör mycket mer skada än vad de bara kan föreställa sig och det slår tillbaka på hela samhället. Offren är oftast hetero-kvinnor och deras barn.

 4. ha ha, det försvann några bokstäver i kommentaren, ”har en övertro” skulle det ju stå men det bidde ett hen istället

 5. Kan det vara så att denna klass ingår i Plymouthbrödernas sekt. Det spelar ingen roll hur mycket vi diskuterar med våra barn dom gör som dom vill ändå. Att ha sex utan kondom är idag vanligt eller att andra preventivmedel används som p-piller och hormonstinna tonåringar kan inte se konsekvenserna av sina handlingar. Om jag hade haft en dotter skulle hon ABSOLUT få vaccinera sig. Här handlar det om flickornas säkerhet i första hand. Skrämselpropaganda finns i en uppsjö skriven av folk som vill ha kontroll över flickornas sexualitet. Det är samma folk som är emot abort och kör med sin skrämselpropaganda.

  • Fast vaccinet är ju inte garanterat säker, varken mot biverkningar eller ens att det har effekt. Och det är fortfarande kvinnors och flickors kroppar som skall kontrolleras- om nu alla antas komma ha heterosexuellt vaginalt omslutande sex borde ju pojkarna vaccineras också så att de inte smittar ner någon.
   Men det vore ju hemskt om pojkar eller män skulle behöva drabbas av irreversibla vaccinbiverkningar. Eller behöva stå ut med en obehaglig spruta. Det är ju flickorna som skall manipuleras till behändiga spermabehållare, inte de som sprutar sperman som skall ta ansvar för dess påverkan. Inget nytt.

   • Nej, det där går jag inte på. Sorry! Javisst, vaccinera pojkarna också dom får då ett visst skydd mot kondylom och peniscancer som orsakas av HPV.

    Tjejer avhåller sig inte från sex oavsett. Obehaglig spruta!? Sprutorna idag känns knappt. Det finns så många sajter på nätet som bedriver skräckpropaganda för att inte folk ska vaccinera sig alls.

    T.ex. Jehovas vittnen, Mormoner, Plymouthbröderna m.fl.
    https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Vaccination-mot-HPV/

    Synen på kvinnor ska föras på politisk nivå och det handlar om att ändra pojkars/mäns attityder. Och det gör man inte genom att vägra ett vaccin som skyddar mot livmodercancer.

   • SQE: Jag tror inte att vi ändrar på pojkars och mäns sexuella attityder, genom att inbilla dem att deras sperma är kvinnors ansvar att skydda sig ifrån. Det vi gör, är också att lura flickebarn till att det skall vara ”naturligt” för dem att ta emot killars sperma i sina kroppar och att de, i och med vaccinet, skulle vara skyddade från livmoderhalscancer, vilket de inte är. Kondom är det bästa skyddet mot ofrivillig graviditet, alla könssjukdomar inkl hiv och aids samt all annan sexuell ohälsa som kvinnor som tar emot mäns sperma i sina kroppar, drabbas av.

  • SQE: Nej, nej det här är en helt vanlig grundskola, dvs ingen Plymouth-friskola. Om du har hört något annat, är det förmodligen bara det vanliga sättet att utmåla alla som vågar gå mot strömmen, mot rådande normer, som ”konstiga” eller ”udda”. Föräldrarna till de här barnen, ansåg att vaccinet var för osäkert och obeprövat och jag förstår dem till fullo.

   Nja, jag upplever inte att barn gör precis som de vill….? Vissa barn gör det men de flesta barn har respekt för sina föräldrar, förtroende för dem och litar på att föräldrarna vill deras bästa. Det finns barn som t.ex kör bil eller har sex med andra, innan lagen tillåter det men de flesta barn, vågar jag hävda, har fått klara instruktioner och lyder sina föräldrar. Sen finns det givetvis vissa saker som inte ses på som lika allvarliga, tex alkohol- och tobaksförbudet som många barn skiter i.

   Ja, vad är ”skrämselpropagandan” i det här fallet när hela 90-95% låter vaccinera sina barn? Skrämselpropagandan är alltså, att om man inte vaccinerar sina barn så kommer de att få cancer (de som blir heterosexuella iaf) och de flesta föräldrar har uppenbarligen fallit för denna skrämselpropaganda.

   Du och jag tycker lika i många frågor men i det här fallet står vi långt ifrån varandra. Jag brukar ju vara brutalt ärlig när det gäller tabu-belagda ämnen som hetero-sex och jag skall vara det nu också. 😉 Själva kärnan i detta är:

   Mäns sperma har ingenting med kvinnors eller flickors sexualitet att göra. I själva verket handlar både abortmotståndet (eftersom du nämner det) och propagandan om vaccinering mot den heterosexuella sjukdomen livmoderhalscancer, om att kvinnor förväntas ta fullt ansvar för mäns sperma.

   Att det är sexuellt skönt för män att lägga sina kroppsvätskor, sperma, inuti kvinnors kroppar, vet vi. Vi vet också att detta skadar, och riskerar att skada (till och med döda), många kvinnor eftersom de är mottagare av sperman, vilken går rakt in i deras kroppssystem. Jämför med att män skulle dricka upp kvinnors mens ett par gånger i veckan. Jämför med att homosexuella män vill lägga sin sperma i andra mäns kroppar. Jämför med att du sprutar in en annan människas blod i dina vener. Fullständigt absurt, eller hur?

   Men när det gäller hetero-kvinnor så uppmuntras de av staten till att utsätta sig för den här typen av risker och alltihop, enbart för att hetero-män skall kunna njuta maximalt sexuellt och slippa ta ansvar för sin egen kroppsvätska. Ingen hetero-kvinna ”behöver” ju en mans sperma i sin kropp för att själv kunna njuta sexuellt. Sperman är endast nödvändig för de kvinnor som vill bli gravida, vilket få kvinnor vill bli en gång i veckan eller en gång i månaden eller ens en gång om året. 😉 Slutsats – hetero-kvinnor tar enorma risker, bara för det manliga nöjet och den manliga sexualitetens skull.

   Vad man istället borde göra, i mitt tycke, är att uppmuntra heterosexuella kvinnor och män till att alltid använda kondom. Heterosexuella människor sprider en jäkla massa dödliga sjukdomar mellan sig i världen och miljontals heterosexuella kvinnor dör av hetero-sex, utan att öht ha haft någon som helst sexuell användning av eller sexuell glädje av mordvapnet, dvs snoppen/sperman. 😉

   Staten har med hjälp av information (eller propaganda om man vill) lyckats öka kondomanvändningen bland gay-män. OM det fanns intresse av att VERKLIGEN vilja skydda kvinnor och unga flickor i samhället från dödlig sperma samt komma tillrätta med alla heterosexuella människors könssjukdomar och aborter så skulle man lyckas få även hetero-par, att använda kondom vid sexuellt umgänge. Det finns dock inget sådant intresse eftersom mäns nöje, och i synnerhet hetero-mäns sexuella nöje, alltid går före kvinnors och unga flickors hälsa och liv i patriarkatet. Som Anna skriver ovan – kvinnor uppmuntras alltid till att bli och vara sperma-slaskar åt män. Varför skulle kvinnor gå med på det, när det är förenat med livsfara och inte heller ger dem någon som helst sexuell njutning eller mening för egen del?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s