Vill män verkligen att kvinnor skall börja säga nej?

Om ni inte redan har läst Calles inlägg – gör det. 

”Om kvinnor verkligen skulle börja säga nej så skulle mänskligheten vara utdöd på en generation, vad säger ni om det alla ni som så klämkäckt lägger ansvaret och skulden för ojämställdheten på kvinnorna själva, vill ni verkligen att vi ska börja säga nej? Seriöst? Vill ni det?”

För några år sedan skrev jag om skillnaden mellan att fira jul hemma hos mamma och att fira jul hemma hos pappa HÄR.

 

sjuka

 

4 thoughts on “Vill män verkligen att kvinnor skall börja säga nej?

 1. Också här finns hög igenkänningsfaktor. Skrämmande hög! Jularna var en fasa för mig. Fulll av arbete redan före med barn, hem, eget arbete samt en totalt inkompetent man så var det min uppgift att se till att julhelgen rullade på och så klart var det mitt ansvar att se till att barnen var delaktiga. Mannen i familjen gjorde inget mer än att hämta en julgran och sedan var hans plikter över. Till sena natten före julafton höll jag på vilket så klart resulterade i att jag var ett vrak på julafton och helst av allt ville sova alternativt skjuta mannen. Det sista hade nop varit det bästa valet.

  • Ann: Hämta julgran och bära läskbackar, verkar vara heteromäns enda uppgift inför jul? Som Calle skriver – skall mannen/pappan få stå med som avsändare på julklapparna när han inte ens, vare sig har behövt fundera över dem eller inhandla dem? God Jul alla barnen önskar mamma? 😉

   Alla typiska helgdagar, s.k mans-traditioner, är det heterokvinnor som springer runt som skållade råttor för att fixa och dona så att familjen skall kunna umgås och få ha en mysig stund tillsammans. Vad skulle hända om alla heterokvinnor slutade med detta?

 2. Hej.

  Länge sedan men nu är jag förbannad!

  Nyheten att kvinnor är stressade före jul sändes i varenda nyhetssändning från tidig morgon till sena kvällen den dagen då en manlig forskare fick utrymme i SVT att berätta att kvinnor måste säga nej för att undvika julstress.
  Utan att få en enda motfråga från journalisten om man kanske i stället skulle kunna tänka sig att försöka få män att säga ja till förberedelserna till det julfirande de ändå vill ha och vara delaktiga i.
  Jag mådde dåligt hela jävla dagen av mansgrisens uttalande och av journalistens omedvetenhet så jag mailade både forskare och journalist samt ringde nyhetschefen på SVT som släppt fram skiten.
  Forskaren behagade inte svara förstås, journalisten skrev ett lika omedvetet som okunnigt svar och nyhetschefen försökte komma undan med att det var en kvinnlig journalist som gjort reportaget…

  • Tittarstorm: Härligt att höra av dig igen. ❤

   Det är väl märkligt att mäns ansvar alltid läggs över på kvinnor på detta sätt? Istället för att uppmana män till att ta det ansvar som åligger dem, uppmanas kvinnor att "säga nej", "låta bli serva" (bli mer passiva) osv. Som Calle skrev en gång – varför skall inte kvinnor kunna FÖRVÄNTA sig att vuxna män kan ansvar? Samma sak med våld och sexuellt våld mot kvinnor. Det åläggs kvinnor att försöka få våldtäktsmän att förstå att kvinnor inte vill ha sex med dem. Det åläggs kvinnor att inte klä sig på ett sätt som kan tända våldtäktsmän sexuellt, osv, osv. "Kvinnor slår män också", "kvinnor våldtar också" etc. Detta sätt att ansvarsbefria män och istället överlåta mäns ansvar på kvinnor, göra kvinnor ansvariga för mäns beteende osv, är ett…. världsproblem, skulle jag säga.

   Som journalisten som skyllde på att det var en kvinnlig journalist som gjort reportaget i SVT, när du ifrågasatte. 🙂 Jag såg inte programmet själv så tack snälla för info.

   Män och patriarkatet verkar inte se på (heterosexuella) kvinnor och män som självständiga individer, oberoende av varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s