Sexualbrottsutredningen 2016

Detta bör ni läsa:

https://feministfestivalenblog.wordpress.com/2017/01/15/sexualbrottsutredningen-2016-trivialiserar-sexuellt-vald/

”I oktober 2016 presenterade Sexualbrottskommittén sitt betänkande med ett förslag till en ny sexualbrottslag. Kommittén hade som uppdrag att främst fokusera på om en samtyckeslag ska införas i svensk sexualbrottslagstiftning och det sa det var de positiva  till  – även om de valde att kalla samtycket ett frivilligt deltagande.”

 

9 thoughts on “Sexualbrottsutredningen 2016

  • Anna: Vi kvinnor måste göra som vi alltid har gjort. Kämpa vidare för våra egna och barnens mänskliga rättigheter eftersom män motarbetar dem, som män alltid har gjort.

   Hur gör vi detta rent praktiskt? Organiserar oss, samarbetar, protesterar och höjer våra röster. Eller det snabbaste alternativet – vi säger nej tack till män i våra liv. Som allt fler kvinnor världen över för övrigt gör, dvs de kvinnor som har fått möjlighet att välja. Ensamhushållen bara ökar, heterosexuella har allt mindre sex med varandra, heterokvinnor säger nej tack till äktenskap och familjebildning tillsammans med män etc, etc. Japanska kvinnor, svenska kvinnor, amerikanska kvinnor…

   Mannen bibehåller sin makt över kvinnan genom tre saker: Föräldraskapet, ekonomiskt och sexuellt. Mannen har förlorat en stor del av den tidigare ekonomiska makten över kvinnan i västvärlden. Mannen kämpar idag för att bibehålla faderskapet och utmålar sig själv som den viktigaste föräldern och en nödvändig förälder i barnens liv men även här tappar mannen alltmer makt. Sexuellt har mannen inbillat sig själv att han är nödvändig för att kvinnors sexualitet ens skall kunna utövas och även om mannen fortfarande har viss makt på detta område, är den alltför svag för att kunna hålla i evighet. Heterosexuella kvinnor är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli lika sexuellt intresserade av mannen som mannen är av kvinnan.

   När kvinnan säger nej till mannen, är mannen i all sin inbillade egenskap av ”överordnad människa” slut. Finito. Den så kallade ”manligheten”, som endast bygger på kvinnors underordning, är död. Det är detta som skrämmer skiten ur väldigt, väldigt många män. 😉

 1. Ja, jag var mycket skeptisk då de första rapporterna kom och det har jag skrivit här tidigare. Vad F@N sysslar dom med? Ett exempel att våldta någon i sömnen. Barnen… Djissus. Hela samhället går bakåt i alla avseenden. Jag läste Cissi Wallins artikel i Metro ”Män som hatar kvinnor har inte bara klippkort i mörka parker” och värre lär det bli. Så har vi dåren Trump och dom starka krafter som finns i Sverige och i EU skrämmer mig mycket och jag är glad att jag inte har en dotter. Att att vara ung måste vara ett mindre helvete i många sammanhang. Just nu är jag mycket pessimistisk och jag anser att Internet är ett träsk och som bär det mesta som händer i världen./Squareeye

  • SQE: Först – tack för din blogg. ❤
   Sexualbrottsutredningen är skamlig, rent av skamlig och så uppenbart upprättat utefter ett ensidigt manligt sexuellt perspektiv. Jag skall erkänna att jag inte har hunnit läsa igenom alla delar ännu, då materialet är mycket omfattande. Tack och lov för bloggen Feministfestivalen som har lagt ned allt detta arbete.

   Cissi Wallin skriver:
   "Män som hatar kvinnor har liksom inte bara klippkort i mörka parker. De är tvärtom ganska ovanliga inslag i just mörka parker. Det är ju statistiskt sätt farligare för mig att vara själv med min man, hemma i soffan än ute på joggingtur i grannskapet om kvällen."

   Så sant. Det positiva är att allt fler kvinnor och unga tjejer har börjat inse detta. Allt fler väljer bort att leva tillsammans med män och det positiva med internet är att den kvinnliga befolkningen har fått en mer verklighetsförankrad bild av män som grupp, hur män tänker och vad män ÄR. På internet har mannen klätt av sig naken för kvinnor, brukar jag säga och det är tyvärr ingen vidare vacker syn. Och då har vi inte sett allt eftersom många manliga "aktiviteter" på internet mörkas för allmänheten.

   Många människor av båda kön verkar dock fortfarande vilja inbilla sig själva, att internet består av ett fåtal manliga, antifeministiska och kvinnohatande internettroll samt att de här männen är ovanliga ute i samhället/världen. Wake up, säger jag bara. Ungefär samma fenomen som folk som träffar misshandlade kvinnor och deras barn och betraktar dem samt behandlar dem som udda, ovanliga och enstaka fall.

   Vad gäller unga tjejer så är det vår (äldre kvinnors) förbannade plikt att värna om dem och beskydda dem i detta vidriga manssamhälle.

 2. Har just lyssnat på Katarina Wennstam i samtal med Sonja Schwarzenberger.
  Köpte ingen bok, dock …

 3. Och Trump skriker åt kvinnorna som protesterar att de ska gå hem till köket där de hör hemma. De orden säger allt. Det är inte svårt att avstå män. Faktiskt det lättaste jag gjort och som dessutom endast gjort mig gott. Värt att tänka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s