Kinesisk hundtortyr

SQE skriver om den stora hundslaktar-dagen i Kina:

”Hundfestivalen är på gång och det är en grymhet utan dess like! Att koka levande hund är tydligen ett nöje.”

”Männen är så urbota korkade att dom tror att malda betar av elefant och noshörning botar deras impotens när betarna enbart innehåller hornämnen som i våra naglar. Att bita på naglarna har samma effekt. I Sydostasien äter man fortfarande aphjärna.”

8 tankar om “Kinesisk hundtortyr

 1. Här i landet kokar vi både hummer och kräftor levande och jag finner det så äckligt och vidrigt att jag inte vill äta det. För övrigt anser jag att det är fel i skallen på de som plågar djur. För en helsikes massa år sedan arbetade jag i ett gris-stall där det föddes upp grisar till slakt. Jag kan säga så här att det jag såg där, när det gäller behandlingen av djur, var inte vackert alls. I Sverigen vill vi gärna göra gällande att djurhållningen är såååå bra men det är en falsk sanning. Visst, vi är lite bättre än många andra länder men definitivt inte bra nog. Några exempel; Jag protesterade ljudligt när smågrisarna skulle kastreras, vilket gjordes utan bedövning. Alla, eller de flesta, menade att grisarna inget kände medan jag sa tvärtom. Klart som f-n att de kände smärta och skräck! Samma sak gällde när lite större grisar, med pungbråck, dvs när tarmarna glidit ner i pungen, skulle kasteras. Då skärs ett snitt i huden, tarmarna förs tillbaka, ett stygn sys och sedan sker den vanliga kastreringen. Också den utan bedövning vilket dessutom utförs av en veterinär! Även i dessa fall hävdades att djuret inget kände vilket jag fann väldigt märkligt särskilt med tanke på hur lika grisar är oss människor när det kommer till inre organ. Då ansågs jag var dum i skallen, blödig tjej osv men idag vet vi att djuret känner samma smärta och samma skräck som vi gör, till och med så pass att de blir fullkomligt paralyserade. Kan väl säga så här att under tiden jag gick på lantbruksskola och sedan arbetade inom djurhållning så var jag helvegetarian. Grisfabriker är lika vidrigt som kycklingfabriker och andra liknande ställen. Sedan kan man ju alltid prata om de korkade bönder som själva kastrerade sina hundar genom att stoppa ner valpen med huvudet före i en stövel och gå loss på djuret ned skalpellen. Utan bedövning så klart. Detta är dessutom inget lekmän får utföra på en hund men det har skett många gånger.

  • Ann: Åh fy fan vad vidrigt! Nog för att jag inte är helt novis om vad som försiggår på slakterier, hönserier och bondgårdar men….
   Min egen morfar sköt eller dränkte kattungar och det räckte för mig – jag såg nog aldrig mer på honom på samma sätt igen efter det. 😦 Tur att jag som barn inte visste om hans andra grymheter mot djuren på gården, t.ex min mormor. 😦

   Det är bara riktigt störda människor som utan minsta samvetskval kan plåga och tortera andra människor och djur. De som gör det till och med för rent nöjes skull, är galna.

   Hur kunde man ens tro att griskultingarna var helt okänsliga för smärta? Eller var det bara ett sätt att försöka rättfärdiga sin egen jävla grymhet? Till och med VETERINÄRER? Att kvinnor som ifrågasätter självklara saker blir kallade för hysteriska, överkänsliga, psyksjuka, dumma i skallen, blödiga osv av män, är inget nytt. 😉 Vi har hört detta till leda. Mannens oförmåga att lyssna och ta till sig vad kvinnan, hans förälder, lärare, beskyddare, Moder säger visar sig alltid vara ett ödesdigert misstag.

   Jag skulle vilja bli vegetarian, måste försöka få tummen ur. De djur jag inte själv kan döda, skall jag inte heller äta.

   Har du gått lantbruksskola? Det skulle jag också vilja göra. Otroligt värdefull kunskap som du har fått med dig.

   Minns du filmen om djurplågeriet i världen som jag länkade till i bloggen för några år sedan? Jag minns inte vad den hette och jag hittar den inte just nu i bloggen men jag glömmer den aldrig. Jag grät och grät och grät. Av ilska och frustration över all denna jävla, ofattbara grymhet. Delfinerna i Japan som masslaktas, den herrelösa sjuka hunden med uppgiven, ledsen blick som hittades på gatan och slängdes in i en sopbil för att malas sönder av kvarnarna. Grisarna som flåddes levande, elefanterna.. jag har inte tittat på filmen sen dess, pallar inte en gång till. Nu kom jag på att det nog var AG som publicerade den i sin blogg… ??

   Djurplågeriet är väl detsamma som kvinno- och barnplågeriet i världen på så sätt att många människor inte vill veta, inte se, inte kännas vid, utan som istället gör allt för att förneka hur illa det verkligen är ställt eller övertygar sig själva om att det inte existerar alls. Sen finns det alltid de som gör allt för att rättfärdiga sin egen grymhet på olika sätt. Ju grymmare de är, desto mer behov känner de av att hitta på anledningar för att försöka rättfärdiga sig själva och sin vidrighet. Och nästan alltid, gör de allt för att försöka dölja sina förehavanden in i det längsta. Så någonstans, i vissa av de här odjurens hjärnor finns vetskapen om att det de gör inte är okej, annars hade de inte haft behov av att mörka, dölja eller förneka inför andra.

   Tack för att du delade med dig, Ann. ❤

 2. Har inte sett den filmen du skriver om och ärligt så klarar jag inte av sådana filmer. Jag går sönder och blir så arg och upprörd att de förstör hela dagen för mig. Djur är så smarta mycket smartare än vad vi tror. Min moder och hennes man hade en katt som fic k ungar. Så klart hade de inte brytt sig om att kastrera katten utan valde i stället att låta ungar födas och sen se till att någon slog ihjäl dem. När jag fick veta att detta gjorts sa jag att jag ville definitivt inte veeta vem som haft ihjäl ungarna för jag visste att den personen skulle jag avsky för resten av livet. Jag fick veta något annat däremot och det var kattmammans reaktion. När tre av hennes ungar tagits ifrån henne och slagits ihjäl satte sig mannen som gjort det i köket. Kattmamman gick då och hämtade den sista kattungen, hoppade upp i mannens knä och lämnade kattungen där. Det var nog de sista kattungarna han slog ihjäl i sitt liv. Det var som om kattmamman sade; har du tagit de andra ungarna kan du ta den sista också eller ville hon bara visa att hon visste. Sedan har vi ju de där liberalerns som menar att djur inte har några rättigheter utan den som äger djuret har rätt att göra vad den vill med djuret… alltså vill någon slå, plåga, misshandla eller döda sin hund så är det liksom ok för djur kan inte och har inte rätt att kräva några rättigheter. Men med tanke på att flera liberaler tycker det är ok att sätta på lik och annat så blir en ju inte särskilt förvånad.
  Jag tycker nog att om en ska äta kött så ska det vara antingen vilt, dvs djur som fått leva i frihet på det sätt som passar dem eller djur som får gå ute i frihet . Men jag vet att det är lätt att tycka så och viltkött är dyrare än vanligt kött. Dessutom får dessa djur inte i sig en massa skit som uppstallade djur får. Gräsbetande djur är bättre än de från djurfabrikerna.
  Jo då, visst lärde jag mig mycket på lantbruksskolan, både bra och mindre bra saker och skitsnacket om att djuren har det bra i Sverige det lärde jag mig att det var en lögn. Finns en film om grisar som spreds för några år sedan och jag kan ju säga att det fanns inga lögner i den filmen. Allt som visades i den filmen har jag sett med egna ögon och därmed är en inte särskilt stolt över vår svenska djurhållning. Enlig lag ska alla uppstallade djur få gå ute ett visst antal månader om året men vad hjälper den lagen när djurägaren kan söka dispans och slippa släppa ut dem?
  HAde mina hästar i ett stall hos en lantbrukare och när jag frågade honom varför hans ungdjur(kalvar) inte fick gå ute på sommaren svarade han med orden; Ah de ska ju ändå slaktas till hösten. Så nej, jag har inte mycket till övers för svensk djurhållning

  • Ann: Bra att kattunge-mördaren lärde sig av läxan. Hoppas att han mådde jättedåligt länge efter att kattmamman hade lämnat sin sista unge till honom att slå ihjäl. 😦

   Liberalerna, ja? Eller männen? När du skriver att de som menar att den som äger djuret har rätt att göra vad han vill med djuret, slå plåga, misshandla, förgripa sig sexuellt på eller döda… ja, då tänker jag genast på att män måste se på kvinnor och barn som (hus-) djur, något de äger och anser sig ha rätt att göra vad fan de vill med.

   Ja, jag har funderat på det där med viltkött, tror att det var SQE som tipsade mig om det en gång i tiden. Men jag tänker fortfarande att jag inte skall äta djur som jag inte själv skulle kunna döda. Är ingen köttfantast heller så det borde inte vara några problem för mig. Äter mest kyckling och fisk.

   Svensk djurhållning är absolut inte perfekt och det finns mycket att göra. Vi skall inte jämföra oss med andra och inbilla oss att vi är så jävla bra. Det blir lätt att man tänker att man har presterat tillräckligt och inte behöver göra mer eller till och med, att man kan sänka sina krav eftersom andra är mycket ”värre” än en själv. Återigen får jag en koppling till män, svenska ”jämställda” män som jämför sig med andra män och slår sig för brösten över hur jämställda de ”faktiskt” tycker att de är och att kvinnor måste vara nöjda nu.

   Har nog inte sett filmen om grisarna som berättar om. Men vad är det man brukar säga? Om slakterierna hade glasväggar, skulle alla människor vara vegetarianer?

   Det där med fastbundna kor är något som jag har funderat på länge. Fy fan vad grymt att binda fast kor och låta dem stå på en och samma plats hela vintrarna, dag ut och dag in. De kan stå upp och de kan lägga sig ned hjälpligt (ofta i sin egen avföring) med snaran runt halsen. Som väl är, blir det mer vanligt med ladugårdar som har frigående kor och grisar.

   Var och besökte en sådan grisfarm för lite sedan och det var glada grisar kan jag vittna om. 🙂 Kunde gå ut och in som de behagade, stor plats för att böka runt utomhus, stor plats och rent underlag att ligga på inne. Suggorna hade gott om plats med sina små kultingar också. En man, tror att han var bonde själv, gick precis bakom mig och jag hörde honom säga om grisfarmens verksamhet: ”Hö, hö, på det här sättet tjänar man inga pengar” och så sade han nåt annat förolämpande också som jag inte minns ordagrant men det gick ut på att han ansåg att hela grisfarmen bara var en lekstuga.

   Det är grymt att inte släppa ut djuren utomhus på sommaren men jag vet att många resonerar som den lantbrukaren som du berättade om. För dem är djuren bara pengamaskiner. Och pengar kan få vissa människor till att göra de mest omänskliga saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s