Vice statsminister Isabella Lövin

Jag fylls av en sådan stolthet över svenska kvinnor och i synnerhet Isabella Lövin (MP) att jag nästan håller på att spricka:

isabella-lovin

”Vice statsminister Isabella Lövin fick äran att underteckna lagrådsremissen av Sveriges nya klimatlag, som regeringen presenterade på torsdagen. Hon gjorde det omgiven av kvinnor – som en känga till en viss president. Nu uppmärksammas bilden internationellt.

Efter att ha undertecknat lagrådsremissen om Sveriges nya klimatlag på torsdagen passade vice statsminister Isabella Lövin (MP) på att ta en bild tillsammans med sina kvinnliga medarbetare i regeringskansliet. Bilden där hon signerar lagförslaget lade hon på fredagsmorgonen ut på sin Facebooksida där den redan fått stor spridning. Även om Lövin inte skrivit det rakt ut tolkar de flesta bilden som en känga till den amerikanske presidenten Donald Trump, som nyligen signerade en exekutiv order om stopp för stöd till abortkliniker – omgiven av män. President Trump är också känd för sin skepsis kring klimatförändringarna.

trumpabort

”Underbar bild! Hoppas ni skickat den till mannen på andra sidan havet…”, skriver en av de som kommenterat bilden på Lövins Facebooksida.

Under fredagen har flera internationella medier uppmärksammat bilden. Såväl Washington Post som Buzzfeed har skrivit om den i USA och tolkar det som att den svenska regeringen ”trollar” Donald Trump.”

You go girls! GO, GO, GO! ❤ ❤ ❤

Annonser

8 thoughts on “Vice statsminister Isabella Lövin

  1. Såg den med – blev såå glad!

    Blir alldeles varm och upprymd nu över alla protester mot Trump världen över, kanske blir det ändå något bra av det här. Kanske var det en Trump som behövdes för att öppna ögonen på människor och få oss att joina kampen för en bättre värld. Jag hoppas och tror på det i alla fall!

    • Calle: Ja en blir nästan euforisk och jag känner mig så obeskrivligt stolt över svenska kvinnor. 🙂 Många kvinnor världen över har, tack vare en bild på Facebook, postad av en kvinnlig vice statsminister i ett avlägset litet land som Sverige fått nytt hopp, ny kraft och ny kämparglöd. Tänk så lite det krävs? Ja, du kanske har rätt i att det krävdes en Trump för att få folk att vakna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s