God Morgon! I´m up!

funny-quotes-girl-quotes-quotes-for-woman

Annonser

12 thoughts on “God Morgon! I´m up!

 1. God morgon, också jag är vaken sedan en timme tillbaka. Hoppas du får en bra dag 🙂 Tipsar om något jag precis nyss läste http://www.aftonbladet.se/a/1AEdK. En ny lag i Arkansas som ska tillåta våldtäktsmän att stämma kvinnor som vill göra abort . I torsdags signerades den nya lagen Arkansas Act 45 av delstatens guvernör Asa Hutchinson. En lag som innebär att de flesta aborter som genomförs under graviditetens första tre månader kommer förbjudas. Lagen kommer göra det möjligt för kvinnans partner att stämma läkare som genomför aborter på skadestånd. En kvinnas vårdnadshavare eller förälder kan också stämma läkare för att förhindra att en abort genomförs. Inga undantag görs vid våldtäkter eller incest, skriver The Independent.
  Klassas som brott
  En vanlig abortmetod i graviditetens andra trimester, där fostret tas bort med hjälp av vakuum, kommer förbjudas. Enligt det statliga hälsodepartementet var 683 av 3 771 aborter i Arkansas 2015 med denna metod. Hädanefter kommer proceduren klassas som ett brott där straffet riskerar att bli närmare 70 000 kronor i böter eller sex års fängelse.
  Det är sedan tidigare komplicerat att göra en abort i Arkansas efter tolv veckors graviditet. Och enligt Karen Musick, medgrundare till ett av nätverken som stöder dem som vill göra abort, måste kvinnor först har ett inledande möte, för att sedan vänta 48 timmar innan de får genomföra aborten. Vilket gör att en abort kan fördröjas en hel vecka.
  JAg får inte, genom artikeln, fram om det endast är läkaren som kan stämmas eller också kvinnan som väljer att göra abort men det spelar ju ingen roll egentligen. Fullkomligt galet är det oavsett.

  • Ann: Jag läste om denna nya förfärliga mans-lag i USA. Med tanke på att amerikanerna kastar kvinnor som har fått missfall i fängelse, förvånar det mig inte alls.

   Amerikanska våldtäktsmän gynnas på alla sätt och vis, må jag säga? Våldta en kvinna (eller din dotter) och om hon blir gravid och gör abort så har nu våldtäktsmannen/våldtäkts-pappan rätt att stämma abort-läkaren på pengar. Win-win för alla våldtäktsmän i Arkansas. Det är ju fantastiskt att det amerikanska samhället uppmuntrar mäns våldtäkter, tvångsbefruktning och incest på detta vis? Våldtäktsmän kan nu till och med få BETALT för sina våldtäkter mot kvinnor genom detta manliga maktmissbruk gentemot den kvinnliga befolkningen. Män som gör kvinnor gravida mot deras vilja och vill att hon skall göra abort, bör ju då kunna, efter aborten, hävda att det inte var vad de egentligen ville och stämma läkaren för att få ut pengar? Sinnessjuka män, MYCKET sinnessjuka män styr i USA.

   Fattar inte heller vad som händer med kvinnorna som gör abort men mycket troligt får de fängelse för mord eller liknande? Detta uppfattar jag som en mans-lag som främst syftar till att komma åt de läkare som hjälper kvinnor till abort. Man vill stänga alla utvägar för kvinnor, helt enkelt. En lindrigare form av detta manliga maktmissbruk ser vi i Sverige när det gäller antifeministiska män som vill komma åt (förstöra för) t.ex kvinnojourerna och feminister (som också skyddar kvinnor från män). Same male shit.

   Det kvinnliga perspektivet är att det hade varit rimligare att kvinnor ges lagliga möjligheter att stämma våldtäktsmän, incest-pappor och män som har befruktat dem mot deras vilja och därför tvingat dem till abort. Män som befruktar kvinnor mot deras vilja, bör för övrigt få livstids fängelse för alla ”mord” som de orsakar på foster.

   Feminister har alltid hävdat att män och kvinnor har stora intressekonflikter (detta är ett mycket tydligt exempel) och att män, av just den anledningen, inte har förmåga att representera kvinnor inom t.ex politiken eller rättsväsendet. Män kan sällan förhålla sig opartiska och låter pitten styra istället för hjärnan.

 2. Förresten undrar jag om det motsatta förhållandet ska gälla i frågan ovan. Dvs kan kvinnan stämma en man som vill/kräver att hon tar bort fostret han var med om och skapade? Och vi vet ju dessvärre svaret på det…

  • Fredrik:
   ”I 2015 års brottsstatistik står att läsa att 86 % av de som under året blivit dömda för våldsbrott är män. 99 % av de som blivit dömda för sexualbrott är män. 100 % av de som blivit dömda för våldtäkt är män.”

   Ja, vi feminister får ofta ”kritik” från antifeministiska och rasistiska män i den här frågan. De undrar varför vi feminister ”anklagar” män för att begå våldsbrotten och sexualbrotten i samhället. ???? De har uppenbarligen svårt för att läsa innantill och/eller att öht förstå brottsstatistiken? Inte heller verkar de ha kunskap om vilka människor som belägrar våra fängelser.

   Ja, det här skrev jag ju om själv, bara häromdagen. Hanna är inne på samma sak:
   ”Kanske är det männen som borde utvisas i stället?”

   Ja, alla skall väl behandlas lika i lagen? Som jag skrev tidigare, förstår jag inte varför våldtäktsmän, pedofiler, barnporr-konsumenter, horkarlar, våldsmän, kvinnomisshandlare och annat slödder vill bo i Sverige av alla länder i världen? Jag förstår inte varför de inte flyttar självmant härifrån? De har ju massor av länder att välja på i världen, där män i lag får skada kvinnor och barn på det sättet och lika många andra länder där de styrande till och med uppmuntrar den här typen av manligt beteende.

   Jag anser att makthavarna i Skandinavien (bortser från Danmark – de är redan förlorade men Norge kanske går att rädda) bör verka för att stärka kvinno- och barnfriden i vår del av världen istället för att anpassa oss alla utefter andra länders odemokratiska mans-diktaturer där kvinnor och barn hålls som mäns och statens ofria slavar. Det är vägen till framgång i en värld som i övrigt håller på att gå under.

   • Ver: Vita (svenska) män verkar faktiskt ha tappat förståndet fullständigt.

    ”Lo Kauppis nya pjäs uppmärksammar att även vita män våldtar. Det har gjort att kommentarsfälten och hennes mejlinkorg är full av hat – från vita män som hotar med att våldta henne.”

    – Man kan prata om kvinnor, finnar och latinos som grupper men så fort man klumpar ihop vita män blir de galna. Det är otroligt intressant att de har varit normen så länge att man inte får ringa in dem som grupp. Ingen hade reagerat om jag skrev en pjäs om kvinnor som mördar. Antagligen är det för att man vet att även vita män våldtar men att de är rädda för att förknippas med förövarna. Det är skönt att skylla på andra.”

    Ha ha ha! Vilka idioter. Undrar om det finns någon vit man därute som ens reflekterar över hur män i allmänhet framstår i kvinnors ögon när de beter sig såhär? Svar: Kvinnor tycker att män är idioter. Kvinnor som inte tycker det, är själva idioter. Alternativt är de gifta/sambos med var sin idiot och har därför blivit smittade av mans-idiotin. Som alla andra ”smittor” som drabbar dem.

  • Ann: Nu, nyss, ikväll, hann jag lyssna som först. Tack för länken!
   Jag är så upprörd nu att jag håller på att krypa ur skinnet. Det är för JÄVLIGT hur man behandlar barn i det svenska samhället! Det är inte enstaka fall det handlar om för ”Josefin” är långt ifrån ensam. Socialstyrelsen och socialtjänsterna är de som först och främst måste utredas. Det pågår saker där som vanligt folk inte bara skulle kunna tänka sig sker i moderna samhällen.

   Min första tanke är: Var är mamman? Varför sägs ingenting om Josefins mamma? Jag tror att Josefin saknar, och alltid har saknat, en riktig mamma. Mamma är trots allt den viktigaste personen i de flesta barns liv. En stabil, trygg och kärleksfull mamma. Var har hon varit i allt detta? Jag kunde inte låta bli, trots allt detta tragiska, att skratta rakt ut när socialtjänsten påstod att ”Pappakärleken skall rädda Josefin”. En ”pappakärlek” som innebär våld mot barnen (och vad mer har han gjort som han inte dömts för, Pappa-jävel…?). Som Josefin själv säger: vuxna är dumma i huvudet, vad är det för fel på dem?

   Nänä, barn föds inte så här. Föräldrarna brast i sin omsorgsförmåga om Josefin från början. Därefter skulle samhället försöka reparera Josefin men de misslyckades kapitalt genom att inte heller förstå vad barn ÄR, behöver och vill ha. Hur i hela helvete kan folk som är utbildade i detta, ändå ha så lite förståelse för barn? Jag förstår det inte. Att hon är biologisk flicka, har säkerligen bidragit till denna usla hantering av ärendet också.

   För JÄVLIGT!

 3. Var tredje tonårsplacering slutar med ”sammanbrott” säger socialtjänsten. Sammanbrott innebär att barnet flyttas igen och igen och igen. Men socialtjänsten fortsätter och fortsätter utan någon som helst eftertanke

  • Ann: Tonåringar är förstås inte lätta att ha att göra med och det kan säkert bidra till att det slutar med ”sammanbrott”. Sammanbrott för vem, undrar man? Tonåringarna, socialtjänsten eller familjehemmen/behandlingshemmen? Är det inte de som skall vara ”specialister” på att hantera den här typen av barn med trauman, aggressioner osv? De är ju uppenbarligen fullständigt inkompetenta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s