Gärnings”person”

”Gärningsperson” istället för ”gärningsman”.

Ha ha ha ha! Har ni hört så dumt? 🙂

Det är lika tramsigt som när svenska män opponerade sig mot begreppet ”mäns våld mot kvinnor” och det mest komiska är, att bl.a svenska myndigheter snabbare än snabbt beslöt sig för att lyssna till våra svenska offerkoftor av manligt kön och därför numera benämner fenomenet som ”partnervåld” eller ”våld i nära relationer”.

För att inte tala om sexualbrottsutredarna som vill ta bort brottsrubriceringen ”våldtäkt” och ersätta den med t.ex ”sexuellt övergrepp” eller ”samtyckesbrott”.

Men fortfarande tycker män att det går bra att benämna köpe-runk som ”sexköp”. Svenska män och massmedia kallar till och med våldtäkt mot barn för ”sex med barn”. Mäns våldtäkter mot kvinnor och barn kan i tidningarnas rubriker framställas som något hur ofarligt och skönt som helst (massor av exempel finns här i bloggen på detta) men här kommer några:

”Åtalas för sex”

”Häktad för sex med dotter”

”Misstänks för hotellsex”

”Dömd för elevsex”

Osv, osv, osv.

Vad hittar de på härnäst, våra fanatiska svenska män? En ändring av ordet ”våldtäktsman”…? Till… ”våldtäktsperson”…? Till ”samtyckesbrottsperson” eller till ”sexövergreppsperson”?

skratt

Äsch, våra modiga, jämställda och mycket kloka svenska män kunde ju lika gärna ha slagit till rejält med en gång eller var det för magstarkt, till och med för dem, att direkt föreslå ord som ”gärningskvinna”, ”våldtäktskvinna” eller ”kvinnors våld mot män”? Eller räcker det kanske med ”invandrare”…? 😉

Jaja, att män använder sig av ordets makt för att trivialisera, dölja, mörka, skylla ifrån sig, ljuga, förvilla, normalisera, förringa och förminska alla otäcka och farliga saker som de gör mot kvinnor och barn, är inget nytt. De gör samma sak mot sina medmänniskor under krig.

För övrigt kan en ju undra om män verkligen tror att kvinnor går på det här? Tänker de kanske att kvinnor skall börja akta sig noga för andra kvinnor och barn, istället för män?

Akta dig för PERSONEN, för tusan!! SamtyckesbrottsPERSONEN kan sexövergreppa dig!! Gärningspersonen är dömd för ”sex”.

Eller tänker svenska män att de kanske kan framstå som lite ”finare” inför både sig själva, kvinnor och barn på det här sättet?

Nä, nä, nä! Den lätte går vi inte på, se ni. Kvinnor och barn vet nämligen att det inte är andra kvinnor och barn som våldtar, mördar och misshandlar dem. Kvinnor och barn vet nämligen att de mycket, mycket sällan behöver akta sig för andra kvinnor och barn eftersom de inte utgör något hot eller ens ser något nöje i att framstå som hotfulla inför andra.

Jag tänker alltså fortsätta att kalla våldtäktsmän för ”våldtäktsmän” eller kanske till och med för ”vålds-runkare”. Jag tänker fortsätta att kalla horkarlar för ”horkarlar” eller kanske till och med för ”köpe-runkare”. Jag tänker fortsätta att kalla kvinnomisshandlare för ”kvinnomisshandlare”, mäns våld mot kvinnor för ”mäns våld mot kvinnor”, våldtäkt för ”våldtäkt” och gärningsmän för ”gärningsmän”. Och skit-personer för skit-män.

 

 

 

 

6 thoughts on “Gärnings”person”

  • Ann: Det är horribelt att det inte är självklart i världen och framför allt i Sverige, att barn inte skall leva tillsammans med våldsamma personer. Detta tycker dock samhället och världen är okej så länge den våldsamme personen är ”pappa” till barnen. Hur skulle man se på det, om heterosexuella föräldrar bytte plats med varandra och kvinnor började misshandla barnens pappor grovt så att de fick fly för sina liv? Skulle man då tycka att det var okej för barn att ständigt se mamma halvt (eller helt) slå ihjäl pappa? Skulle samhället ge sådana galna, våldsamma mammor gemensam eller enskild vårdnad om barnen och därmed tvinga både barnen och den halvt ihjälslagna pappan till ”samarbete” med och umgänge med dessa galenpannor till mammor? Knappast.

   Detta, som det svenska samhället och svenska myndigheter sysslar med, är ingenting annat än ett maktspel mot kvinnor på barnens bekostnad. Det gäller ju för manssamhället att till varje pris bibehålla mannens makt över kvinnan, bl.a via hans påhittade ”faderskap” över barnen, utöver hans påhittade ekonomiska och sexuella ”nödvändighet” för kvinnan. Mannen har ingen egentlig uppgift på jorden, annat än för avel. Resten av hans ”uppgifter” på jorden har han hittat på själv.

 1. Det paradoxala och synnerligen väldigt intressanta i sammanhanget är att män ALDRIG ifrågasätter andra manskodade ord i i samhället. Tex ”allemansrätt”, ”polisman”, ”målsman”, ”talman”, ”ombudsman”. Nix. Då är allt helt i sin ordning. Men just ”våldtäktsman” eller ”gärningsman” tycks ej falla dem i smaken. Men det är väl bara en slump; va?;) för inte skulle väl våra svenska, jämställda, fina män som värnar så extremt högt on kvinnor agera med dubbelmoral? Inte i helvete skulle de väl sätta sig själv först! 😉

  • Sealo: Jamen precis! Logiken brister och dubbelmoralen löper amok hos våra svenska, ”jämställda” män. Det värsta är väl att de inte verkar fatta detta själva? De verkar inte förstå sin egen brist på logik och det är kanske inte så konstigt eftersom män sällan kan se sig själva utifrån, dvs från det kvinnliga perspektivet? 😉 Många män verkar tro, att kvinnor ser på män på samma sätt som män själva gör.

   I alla delar av världen kan vi se att män och maktmän sätter män först och att kvinnor och barn ses på som andra klassens medborgare. Till och med mäns ”nöjen” skall gå före kvinnors och barns mänskliga rättigheter, tycker män. Det finns t.ex svenska män som på fullaste allvar anser att kvinnor och deras barn, skall kunna tvingas till livslångt umgänge med män, bara för att män anser sig ha behov av kvinnligt sällskap i sina liv. Vad kvinnor vill, önskar eller hur de vill leva sina liv, hur de vill självförverkliga sig själva osv är ointressant för många män. Åtminstone om det är så att kvinnors frihet, mänskliga rättigheter, egen vilja och självbestämmanderätt inskränker på mäns tillgång till/makt över kvinnor i sina liv. Manlig egoism utan dess like.

  • Ver: Hela 5 st färre (wow! *ironi*) kvinnor mördas av närstående män varje år, påstår Brå. Nja, tillåt mig att tvivla på denna ”fakta”. Varför tvivlar jag? Därför att jag vet att polismän friserar statistiken och underlåter att utreda brott där kvinnor fallit offer för män. Mäns mord på kvinnor kan nu för tiden hos polisen kallas t.ex dråp, olyckshändelse (tex fall-olyckor, bilolyckor och liknande), självmord, eller till och med ”sex”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s