Linnéa Claesons 10 tips till män för att undvika att våldta

LINNÉA CLAESONS 10 TIPS FÖR ATT UNDVIKA ATT VÅLDTA:

1. Om du ser någon som är för full, våldta inte hen.

2. Om du vet att du blir aggressiv och i övergreppsmode när du dricker så var försiktig med alkoholen.

3. Gå inte hem själv på natten om du tror du kanske kommer våldta någon som går ensam. Be en vän följa dig hem eller ring och prata med någon hela vägen till din dörr så du kommer hem säkert. Better safe than raping someone, som jag brukar säga.

4. Välj vilken väg du tar hem, kanske det är bättre med gatan som är upplyst och med mycket folk så du inte får samma möjlighet att ofreda någon.

5. Ha med dig ett överfallslarm så om du plötsligt känner starkt för att överfalla någon kan du dra i larmet så det låter skithögt så någon kan komma och stoppa dig och du skrämmer iväg potentiella offer.

6. Om du ser någon som sover, låt hen vara ifred och tafsa aldrig på personen.

7. Utgå från att allt annat än ett ja är ett nej.

8. Gå en självförsvarskurs så att du i en nödsituation kan övermanna dig själv och på så sätt försvara dig och andra genom att du inte ofredar någon. Kanske kan du sparka på något så du får skitont i smalbenet eller slå dig själv i skrevet eller struphuvet så att personen du tänkte ofreda hinner undan.

9. Försvarsspray är en klassiker. Så fort du känner att du är i en osäker situation där du kanske kommer sexuellt övergreppa någon sliter du upp din spray och bestämt sprayar dig i ögonen så att du blir disorienterad och mår dåligt. Det blir lite betingning också, tänk Pavlos hundar. Toppenlösning!

10. Se över dina värderingar, din syn på sex och samtycke samt din självbild och människosyn och framförallt: bete dig inte som en jävla idiot.

Källa: Linnéa Claeson/Facebook

 

Annonser

2 thoughts on “Linnéa Claesons 10 tips till män för att undvika att våldta

  1. Heja Linnea för handfasta råd! Tyvärr tror jag inte det går in i skallarna på dessa killar/män då de oftast tror att sex är en rättighet, något de kan kräva eller sno precis som de flesta tror att kvinnors kroppar är något som är till för dem, något de kan utnyttja, bruka och förnedra..

    • Ann: Nej, det går nog inte in i de manliga översexuella skallarna. De känner sig nog bara kränkta av Linnéas goda råd de små manliga, svenska offren. 😉 Som vanligt alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s