Gynstol för män och liknande normkritisk design

http://www.etc.se/kultur-noje/gynstol-man-ska-synliggora-normer

”Karin Ehrnbergers är en kvinnlig industridesigner som nyligen lagt fram sin doktorsavhandling om normkritisk design på KTH i Stockholm.  I oktober är hon aktuell med en utställning om normkritisk design på Arkitektur- och designcentrum i Stockholm.”

”Ett annat projekt som ingår i hennes avhandling är Androstolen. Det är en gynekologstol som är anpassad för undersökningar av prostatan på män, men är designad utifrån kvinnors upplevelser av stolen som kall, hög och ovärdig. Androstolen ställdes ut på Arkitekturmuseet i Stockholm 2013 och mycket riktigt blev flera manliga besökare avskräckta av den rangliga konstruktionen, toalettpappersrullen och metallbrickan undertill som ska fungera som en slags uppsamlingsskål. Många blev provocerade…”

Om ni undrar vad syftet med uppsamlingsskålen och toapappersrullen är, så är det så att många män, när deras prostata undersöks/masseras får (ofrivillig) utlösning. Läs mer HÄR om mjölkning av prostatan och hur prostatamassage i stjärten, ger män sexuell njutning.

Gynstol för män

”Efter lanseringen av Androstolen fortsatte överläkaren Greta Edelstam, som Karin Ehrnberger och hennes kollegor samarbetade med under projektet, att ta fram en könsneutral gynekologstol. Den kallas ”henstolen Kim” och fungerar lika bra för män på urologbesök som för kvinnor på gynekologbesök. Stolen har inbyggd värme i stolsryggen och besökaren behöver bara sära på benen när läkaren är redo för undersökningen.”

 

 

Annonser

17 tankar om “Gynstol för män och liknande normkritisk design

  • Ann: Själv stod jag ju inte ut särskilt länge men tillräckligt länge för att inse att relationer med män och delat föräldraskap med män, inte var någonting för mig. 🙂

   Stor igenkänning på detta. Det är ju så att det, för kvinnor i hetero-relationer, ingår att alltid försöka dölja ojämställdheten, förtrycket och inte minst hjärntvätten som männen i dem, utsätter dem för. Hetero-kvinnor påstår t.ex ofta att de är jämställda och har ”snälla” män men få, väldigt få hetero-relationer är det, dvs sexuellt, ekonomiskt jämställda och/eller jämställda i föräldraskapet.

   Jag såg ”Hushållsslavar” på tv igår kväll – såg du det? Jag satt och tänkte att skillnaden mellan betalt hushållsarbete och hetero-relationer för kvinnor, inte är särskilt stor. Det som kallas arbete i det ena fallet, kallas ”kärlek” i det andra fallet. Det ena är betalt (i bästa fall) och det andra är gratis. Många poänger här och särskilt reagerade jag på hur någon beskrev ordet ”slaveri”.

   http://www.svtplay.se/video/12877284/hushallsslavar/dokument-utifran-hushallsslavar-hushallsslavar

 1. Jag förstår inte vad som är så provocerande med detta? Liksom kvinnor har ju fått använda gynstolen i alla år utan att män klagat eller lagt märke till det, varför ska androstolen vara något annorlunda? Förstår inte.

  PS har försökt kolla in din blogglista om ”intressanta bloggar” men många är avaktiverade eller har slutat blogga. Kanske dags för en uppdatering?

  • Zaitzova: Jag förstår inte heller varför män blir provocerade av allting. 😉 Jag uppfattar det som att många män känner sig förnedrade och förolämpade av minsta lilla kritik och att de ogillar när kvinnor inte visar dem jättestor respekt, i mäns inbillade egenskap av herre. 🙂 Män värnar hårt om sin kroppsliga integritet men inte alls om kvinnors kroppsliga integritet. Många män tycker att det är fullt normalt för dem att vräka sig över kvinnor, kvinnors kroppar, kvinnors hem och kvinnors liv. Ingen respekt alls.

   Ett typexempel är män som tafsar på främmande kvinnor, något som de ALDRIG skulle få för sig att göra mot andra män. Vissa saker är självklara för män att utsätta kvinnor för men inte andra män, dvs de gör skillnad på vilka människor som är värda deras respekt och vilka som inte är det. Samma fenomen ser och hör jag ofta i mitt arbete, där kvinna efter kvinna beklagar sig över att män inte respekterar t.ex vare sig deras tid, fritid, kunskap eller arbetsbelastning. Skulle kanske behöva skriva ett inlägg om detta för att förklara närmare.

   Ja, du har rätt i att jag skulle behöva uppdatera min länklista. Många av dem har slutat blogga tyvärr… Jag har väl hoppats på att de skall återkomma och i vissa fall är gamla bloggar fortfarande öppna för intressant läsning. Jag skall se över det så snart jag kan. Tack för påminnelsen. ❤

   • Ver: Loggar? Du menar länkar? Är det inte i folkets intresse att få info om forumet och dess användare, tycker du?

   • Klart jag menar länkar. Den länk jag uppgav innehåller ett grovt
    påhopp på flera namngivna personer, bl a MA …

   • Om du vill ha mera info om de som står bakom, fråga MA
    som kan det bättre än jag. Jag tror att de som ansvarar
    för bloggen möjligen i grunden kan ha ett gott uppsåt
    men också hamnat i fel sällskap. Alla behöver faktiskt
    allierade och alla kollar inte upp allting alltid …

 2. Lördagstips! Läs om en sk sexolog som tycker, i sin föreläsning, att kvinnor ska vara kåta, glada och tacksamma. Detta skedde på en konferens för läkare i år. En häpnar över sådan idioti lärs ut till läkare.

   • Ann:
    ”Sjuttonde året på det nya årtusendet går mot sitt slut och det är fortfarande inte självklart att sex är något som sker mellan kåta personer. Inte på den kongress där 1 200 personer lyssnade på föreläsningar om Framtiden.
    Det sexologen lärde oss får mig att inse att jag hittills age­rat helt fel. Hon uppmanar exempelvis nyförlösta kvinnor att ha 2–3 korta samlag varje vecka, oavsett om de vill eller inte. Varje samlag kan ta tre minuter styck, föreslår hon. Snabbisar. ”Bolibompasex”, säger hon och publiken fnissar. Tre snabbisar i veckan, då känner sig mannen sedd och bekräftad.”

    Det här är tyvärr inte alls ovanligt bland barnmorskor, sexologer, läkare, psykologer osv. Heterosexuella kvinnor antas inte kunna ta skada av manliga sexuella övergrepp och våldtäkter, OM de sker i heterosexuella så kallade ”kärleks”-relationer där en man begår dem. Inte ens som nyförlösta. Det är väldigt märkligt att utbildade människor kan tro att heterosexuella kvinnor skulle vara immuna mot något som varken andra kvinnor, barn eller män vill bli utsatta för och skulle må väldigt dåligt, psykiskt och fysiskt av att bli utsatta för, dessutom på så regelbunden basis som flera gånger i veckan.

    Men gamla vanföreställningar lever kvar och fortfarande är det vanligt bland heterosexuella kvinnor att tro, att de måste ställa upp på att delta med sina kroppar medan mannen runkar av sig i dem och de flesta kvinnor vet också varför, innerst inne. En hetero-man har nämligen bara ett enda intresse av kvinnor och det är att använda kvinnor (och i vissa fall deras barn) som penetrationshål att kunna runka av penis i med jämna mellanrum. Ledsen om jag förstör heterokvinnors alla romantiska illusioner om män nu men tyvärr – det är fakta. Om hetero-mannen inte ”får” sex av sin hetero-kvinna så ofta som han anser är nödvändigt för honom själv, så är hans ”kärlek” plötsligt över.

  • A: Jösses. Här innehåller varenda rad i texten rena rama manliga lögner om både kvinnorörelsen och de kvinnor inom Roks som skyddar misshandlade kvinnor och barn i hetero-hemmen. Det säger en hel del om de män som hatar kvinnor som strider för kvinnors och barns mänskliga rättigheter (kvinnorörelsen) samt hatar och ljuger om de kvinnor som jobbar ideellt för att hjälpa kvinnor och barn som tvingats fly från sina hem, pga mäns våld och terror (kvinnojourerna). Varför hatar män de kvinnor som hjälper och skyddar andra kvinnor och barn mot män?

   Något som är vanligt i vår tid är att män till och med utmålar sig själva som de ”verkliga” offren för kvinnor, barn och hela manssamhället. 😉 Det framgår i texten hur synd män tycker om män, alltså till och med om de män som fråntas tillgången till kvinnor och barn att misshandla och förgripa sig på. Roks och kvinnojourerna är jättedumma mot män, tycker män, när de hjälper deras kvinnor och barn bort från manlig terror i hemmen.

   Män upplever att kvinnor ”förtalar” män och att kvinnor ”hatar” män.

   Ja, de flesta män är offerkoftor, egoister och idioter som vi vet. Det finns inget mer att tillägga. 😉

  • Ann: Ursäkta sent svar men ha ha ha ha!! Vad bra! 🙂
   Penisar ger ifrån sig en hel del sekret, kiss och liknande de också. Skall vi starta en business du och jag och börja sälja kalsong-skydd? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s