Vardagligt och normaliserat manligt kvinnohat

Det här med att försöka föra ett vuxet samtal med en man som kallar hetero-kvinnor (t.ex på krogen) för ”horor”, ”fittor”, ”luder”, ”bitchar” osv….

… och när jag, inför denne man, kritiserar patriarkatet, mäns våld, mäns sexuella våld, kriminalitet, krigande, egoism, sexism, ojämställdhet osv i världen, utan att överhuvudtaget använda mig av förnedrande eller förminskande ord om män, så har mannen mage att kalla MIG manshatare…? 

Jag undrar: HÖR inte män själva, hur illa det låter när de pratar om kvinnor? Förstår de inte vilka slutsatser en lätt kan dra om mäns kvinnohat, bara genom att vara närvarande när män öppnar munnen?

Men förstås, patriarkatet gör ju skillnad på hur en man får uttrycka sig om kvinnor och hur kvinnor får uttrycka sig om män.

Annonser

10 thoughts on “Vardagligt och normaliserat manligt kvinnohat

 1. Personligen tycker jag att man bör få säga ”fruntimmer”. Du, NBT, utgör t ex
  ett attans klämmigt sådant.

  GLAD PÅSK på dig och övriga läsare …

  PS. Ordet ”gubbstrutt” bör också få användas liksom uttrycket ”fet,vit,lat,
  medelålders man” …

  • Ver: Mäns öknamn för det kvinnliga könet är många. Kvinnors öknamn för män är mycket färre. Om jag hade beskrivit män tex på krogen som ”äckliga runkpellar, ”feta horkarlar”, ”snopp-djur” och liknande så hade förmodligen mannen som jag talade med, blivit mäkta upprörd. Men när han själv använder samma typ av förnedrande ord om kvinnor så låter det inte lika illa i hans öron. Det är ett tydligt exempel på att män anser sig vara berättigade till mer respekt än vad de själva vill visa kvinnor.

   Du är en riktigt klämmig gubbstrutt, Ver. Glad Påsk ösnkar jag dig. 🙂

  • Andreas:
   “Today the UN sent a message that women’s rights can be sold out for petro-dollars and politics,” said Neuer, “and it let down millions of female victims worldwide who look to the world body for protection.”

   Ja, vem blir förvånad över att mansvärlden är full av lögner, bedrägeri, korruption, icke-demokrati, våld, girighet, maktfullkomlighet och – you name it.

   Kul att höra ifrån dig igen, BTW. 🙂

   • Häpen blir en ju inte, men besviken blir en ju i alla fall – och detta är så otroligt att om någon hade sagt att världen skulle bli så här för, säg en 25 år sedan, hade jag nog skrattat åt det. I dag kallas Trump för en feminist, Sahudi Arabiya ska skydda kvinnors rättigheter… Moderaterna vill samarbeta med SD.

    Hum hum hum, när du är så maskulin och macho att du inte kan tvätta kläder utan att det står ”för män”, på sköljmedlet…

   • Andreas: Själv har jag gått från häpen, besviken och chockad till att.. ja, jag vet faktiskt inte. Mansvärlden är bara fullständigt galen. Rätt har blivit fel och fel har blivit rätt. Offer har blivit förövare och förövare har blivit offer. Diktatur har blivit demokrati och demokrati har blivit diktatur. Trump kallas feminist och kvinnor/feminister kallas manshatare.

    Män anser sig behöva sköljmedel som är avsett bara för män eftersom män känner sig lite mindre ”kvinnliga”, mindre ”dåliga” då när de utför, vad de upplever som ”kvinno-göra”. 😉

   • Andreas: Ja, det här är väl inget nytt egentligen? Inte för oss feminister i alla fall. Många män jobbar hårt på att leka män, agera som ”maskulina”, i syfte att separera sig själva från sina skaperskor som de märkligt nog ser som lägre stående varelser än sig själva. Om inte män är bättre än kvinnor, vad är de då ”bättre än”..? Det är viktigt för många män att framstå som ”bättre”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s