Om inte allt är kvinnors och feministers fel så är det invandrarnas fel

Jag är så trött på dem.

En kvinnohatare är nästan alltid en rasist och vice versa. De har en sak gemensamt – att skylla allt, precis ALLT på kvinnor, feminister eller invandrare. Det kan bli hur patetiskt som helst.

Ständigt tvingas jag lyssna på rasistiska män som vill förklara för mig att allting är invandrarnas fel och de tar alla chanser att, i annars fullt normala samtal, flika in sitt hat och förakt mot invandrare. Jag har många exempel men här är två som jag kommer på, så här på rak arm:

Jag talade med en man om bostadsmarknaden och hur svårt det är att få tag i lägenhet. Från ingenstans kom hans påstående:

-”Invandrarnas fel.”

Jag frågade vad han menade och han började svamla om att folk inte säljer sina hus på grund av alla invandrare och invandrarna säljer inte sina hus heller, blaha, blaha….? Hans svammel var fullständigt obegripligt så jag avbröt honom med en suck och bytte ämne.

Jag talade med en annan man om att flera svenska myndigheter har fått problem med sina internet-tjänster, bl.a stod det i tidningen för ett par månader sedan att både Kronofogdemyndighetens och Skatteverkets internet-tjänster hade slutat fungera.

-”Invandrarnas fel.”

Jag gapade av förvåning och inväntade med spänning fortsättningen på mannens lilla historia. Han frågade om jag inte hade varit inne i Skatteverkets lokaler och sett hur det ser ut där…? Det är så långa köer där och alla, precis ALLA, är invandrare menade mannen. Hur detta hängde ihop med att Skatteverkets e-tjänster fungerar dåligt, fick jag aldrig något svar på.

De har ju sällan det, rasister och antifeministiska kvinnohatare. De har inga svar när en ifrågasätter alla deras märkliga påståenden om folk. De vill bara haspla ur sig sitt hat mot invandrare, kvinnor och kvinnorörelsen och att deras påståenden inte har ett dugg med fakta, statistik eller sunt förnuft att göra, spelar ingen roll för dem. Deras mål är nämligen bara att normalisera sitt eget hat, förakt och onda fantasier om grupper av människor som de upplever som ”de andra”, de ”sämre”, de som inte är ”som vi” = ”bättre”.

Alla feminister, alla kvinnor, alla invandrare men – ”inte alla män”

 

 

 

Annonser

4 tankar om “Om inte allt är kvinnors och feministers fel så är det invandrarnas fel

 1. Ojoj, sådana fjantar råkar jag ut för flera gånger i veckan. För några dagar sedan blev jag ordentligt mansplainad av en fjant i tvättstugan som tyckte sig ha rätt att förklara ett och annat för mig. Så klart hyllade han SD och jag kontrade med ”det kriminella partiet” Sedan började han tala om dåren Bylund som just nu tagit en sk time out i det kriminella partiet pga Hanna Wighs avslöjanden och så klart pep fjanten om att de hade ju haft ett förhållande….som om det rättfärdigar idiotens agerande! Jag råkade säga att det var bra att nya hus byggs i vår stad för bostadsbristen har pågått under mycket lång tid men det var ju invandrarnas fel enligt fjanten för de fick ju alla lägenheter. Jösses mössa så korkat! Fjanten blev så exalterade i sitt malande att hans röst bleb högre och högre. Till slut sa jag att jag inte hade tid att lyssna på hans snack och gick därifrån.
  Bjuder på något jag skrev på facebook häromdagen;

  En del av mina nuvarande grannar har frågat om jag vet vilka som ska ta över min lght. Det vet jag naturligtvis inte och deras största farhågor är att det ska vara invandrare som får lägenheten när jag har flyttat. Jag förstår inte varför. Här bor flera invandrare, alla lika vänliga och trevliga som vilket folk som helst. Mina närmsta grannar är muslimer och ingen av dem har skurit halsen av ngn, ingen har skjutit ngn, ingen har hotat mig eller ngn annan och det är mannen som tar hand om tvätten i den familjen och deras barnbarn, två småkillar är tokigt ljuvliga. Andra grannen intill mig, också invandrare, har lånat min matkällare och som tack lagat min cykel när det behövts. Jag är usel på att laga cyklar och är så tacksam för hjälpen jag fått .Grannen under mig, där kommer kvinnan från Brasilien, en glad och trevlig människa som kämpar med att lära sig svenska. Hon pratar gärna bort en stund och får träning i svenska språket samtidigt. Hennes äldsta söner är två vänliga och hjälpsamma killar som alltid ställer upp om en behöver hjälp. Och så de muslimska tjejerna några våningar upp och ja, de bär båda slöja men för övrigt är de som vilka andra unga kvinnor som helst, Glada, spralliga och roliga att tjata med en stund och det är helt ok att fråga dem om deras religion och kultur. Dom var faktiskt lika förvirrade som vilka andra tonåringar som helst och hade ingen aning om sina egna högtider 😉
  Det största ”hotet” i mitt nuvarande hyreshus, är en svensk missbrukare som när han kommer hit för att träffa sina barn, stjäl alla cyklar han kommer över och behöver, som slänger kanyler och annat i källaren, som bryter upp förråden och snor det han kommer över och kan sälja. Men han är också trevlig.

  Så, jag önskar att mina nuvarande grannar får nya trevliga grannar för det har jag haft, både svenskar och inflyttade nyblivna svenskar. Allt handlar om att prata lite, lära sig lite, förstå lite och släppa intoleransen och fördomarna.
  I huset mittemot bor en familj från Syrien. Dom har rädslan ännu i sig och släcker aldrig lamporna på kvällen. Jag har sett det under mina vaknätter när smärtan höll på att göra mig galen och jag tänkte att leva med den rädslan, att inte våga släcka lamporna förrän natten dragit sig tilbaka, den rädslan har satt djupa spår i familjen och det slipper vi. Förståelse. Tolerans och att öppna en dörr för de nya. Det är inte särskilt svårt. Att bjuda på ett Hej, att skänka ett leende eller bara ställa en simpel fråga. Det kostar inget. Det är alldeles gratis.

  • Ann: Så underbart skrivet av dig! ❤ Det fina i det hela är att det är sant – jag har exakt samma erfarenhet av "invandrare". De är som vem som helst, samma drömmar, samma mål, arbetar och sliter ofta mer än vad lata svenskar gör. Alltid artiga, tacksamma, hjälpsamma, vänliga och otroligt generösa.

   Sen finns förstås grisar till män i alla länder men svenska män har inte kommit undan vare sig manspropagandan eller manskulturen, Patriarkatet. Det lever vi alla i, i mer eller mindre grad. Något som jag upplever med män från typiska mans-diktaturer, där kvinnor förtrycks av män och staten å det allra grövsta, är att de vill ha en förändring. De flyttar/tvingas fly därför att de ofta har blivit trakasserade i sina hemländer pga att de önskar förändring och frihet, även för kvinnor. Jag känner många män från den här typen av groteska manssamhällen som när de anlänt till Sverige, uppmuntrar sina fruar och döttrar till att studera och arbeta, män som sköter tvätt, barn och matlagning, som registrerar sina fruar på sina företag och som är minst lika jämställda i hemmet som många svenska män är, till och med MER jämställda än typiska svenne-bananer.

   Men som sagt, det finns alltid män som vägrar förändring och som inte bara sätter sig upp mot kvinnors frihet och självständighet från män, utan som aktivt motarbetar och till och med vill förbjuda/tvinga kvinnor till saker och ting, som män anser är till deras egen "fördel". Inte minst här i Sverige har vi sett den typen av antifeministiska, kvinnohatande män skrika sig hesa på senare tid. Sverigedemokrater har t.ex, som konstaterats på sistone, mycket gemensamt med de kvinnofientliga mans-diktaturer/religioner som de själva kritiserar. Mans-hyckleriet är totalt. 🙂

 2. Patriarkatet har kommit olika långt i olika kulturer. Olika långt i någon form
  av avvecklingsfas om man säger så. Varning för rekyl …

  • Ver: Patriarkatet har framför allt förlorat makt i vissa kulturer, mer än i andra. Även svenska män har ju en gång i tiden förtryckt sin kvinnliga befolkning i stil med t.ex saudiarabiska män i nutid. Patriarkatet har kommit olika långt i avvecklings-fasen, alltså. Precis som du skriver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s