Snopp-Nytt 16-2021

Ystad:

https://brottsplatskartan.se/skane-lan/ofredande-forargelse-ystad-sandskogen-204969

Larm inkommer om en blottare i Sandskogen. Mannen som är i 30-årsåldern har visat sitt könsorgan för två kvinnor. Polisen får ett signalement på mannen och patrull skickas till platsen. Mannen är kvar när patrullen anländer.

Medelpad:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/idrottsledare-misstanks-ha-utsatt-flera-barn-for-sexuella-overgrepp

En ledare i en idrottsförening i Medelpad misstänks ha utsatt flera barn för en rad sexualbrott under 2020 och 2021. Brotten mannen misstänks för är flera till antalet, däribland utnyttjande av barn för sexuell posering, våldtäkt mot barn samt utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling. Åklagare begärde mannen häktad i Sundsvalls tingsrätt under torsdagen och han sitter nu anhållen. Mannen förnekar brott.

Ankarsrum:

https://brottsplatskartan.se/kalmar-lan/forsvunnen-person-vastervik-ankarsrum-206756

En 78-årig kvinna anmäls försvunnen från sitt hem i närheten av Anvedebro. Kvinnan gick på en promenad vid 17.00-tiden och har sedan inte kommit hem. Den försvunna kvinnan är cirka 170 centimeter lång, blond och smal. Vid försvinnandetillfället var hon iklädd vit kjol och en orange tröja eller blus.

Örebro/Västsverige:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/man-atalades-for-valdtakt-mot-barn-frias-i-tingsratten

En man i 50-årsåldern åtalades för ett stort antal våldtäkter mot barn. Enligt åtalet skedde övergreppen under fyra års tid. Nu frias mannen av Örebro tingsrätt. Mannen, som är skriven i västra Sverige, åtalades i juni.

Örebro tingsrätt menar i domen att det barnet berättat om mannens våldtäkter är för svårt för Örebro tingsrätt att värdera. Enligt tingsrätten har barnet uteslutande inte närmare kunnat berätta när och var övergreppen skedde.

”I avsaknad av en levande, detaljrik berättelse är det svårt att pröva robustheten i berättelsen mot annan utredning.”, skriver rätten i sin dom.

Gotland:

https://brottsplatskartan.se/gotlands-lan/misshandel-gotland-206502

En man har gripits av polis efter att bland annat ha slagit en kvinna i ansiktet på Gotland.

Stockholm, Drevviken:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-stockholm-drevviken-205632

Polis larmas till Drevviken där en man grips för sexuellt ofredande då han onanerat inför två kvinnor på en badplats.

Västmanland:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/elitryttare-misstanks-for-valdtakt-lockade-med-fina-hastar-och-bekraftelse

En elitryttare står åtalad misstänkt för våldtäkt och våldtäkt mot barn. De misstänkta brotten har han begått för flera år sedan. Genom att vara en framstående person inom hästsporten kom han i kontakt med de barn som han nu åtalas för att ha våldtagit.

Elitryttaren har suttit häktad sedan maj och åtalas nu för ett fall av våldtäkt mot en ung kvinna och två fall av våldtäkt mot ett barn. Mannen förnekar brott.

Halmstad, Vallås:

https://brottsplatskartan.se/hallands-lan/misshandel-halmstad-205642

Polisen larmades om en man i 30-årsåldern som gick omkring i Vallås centrum i Halmstad och hotade folk. Mannen beskrevs som aggressiv och påverkad, han hade bland annat slagit en pojke i huvudet och dragit ned honom på marken och stulit hans väska. 

Härnösands kommun:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/harnosandsman-misstankt-for-valdtakt-mot-barn-nu-begars-han-haktad

En man boende i Härnösands kommun begärs häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkt för en rad sexualbrott mot barn, däribland våldtäkt mot barn. Av häktningsframställan framgår det att mannen är misstänkt på fem punkter: försök till våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt övergrepp mot barn och två fall av sexuellt ofredande.

Skellefteå kommun:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/man-doms-till-fangelse-for-grov-kvinnofridskrankning-2

I nästan två års tid utsatte en man i 45-årsåldern i sin kvinnliga sambo för våld, hot och ofredanden vid upprepade tillfällen. Nu döms mannen, som är bosatt i Skellefteå kommun, till fängelse i två år.

Fram till i maj i år har mannen bland annat slagit sin kvinnliga partner i ansiktet med knytnävarna och mobiltelefon vid flera tillfällen, sparkat henne på ryggen med stålhätte-skor när hon legat ned och hotat om än grövre våld upprepade gånger. I maj i år misshandlade han kvinnan från och till under 1,5 dygn. Det slutade med att mannen tog fram en polygrip och en tång som han tryckte i ansiktet på kvinnan och hotade att förstöra hennes ansikte med. 

Mannen förnekar flera av gärningarna. Skellefteå tingsrätt finner dock honom som skyldig och dömer honom till två års fängelse för grov kvinnofridskränkning och grovt rattfylleri.

Stockholm, Tyresö:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-tyreso-205556

Polis larmades till en bostad i Tyresö där en pappa har misshandlat sin kvinnliga sambo. I bostaden fanns även deras gemensamma barn.

Jönköping:

https://brottsplatskartan.se/jonkopings-lan/misshandel-jonkoping-206485

En man i 35-årsåldern, har gripits av polis för rattfylleri samt misshandel av en kvinna i en bostad på en mindre ort utanför Jönköping. Mannen påträffades av en polispatrull på annan plats än i bostaden.

Umeå:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/domdes-for-sexkop-i-umea-fick-betala-ovanligt-mycket-i-boter

Det var i början av mars 2021 som den 50-årige mannen åkte fast för sexköp i Umeå. Sexköparen erkände brottet och godkände ett så kallat strafföreläggande som innebar att han fick böta 50 dagsböter á 800 kronor, totalt 40 000 kronor. Storleken på dagsböter bestäms utifrån den bötfällda personens ekonomi och i det här fallet hade sexköparen en mycket hög inkomst.

Vetlanda:

https://brottsplatskartan.se/jonkopings-lan/misshandel-jonkoping-206485

Polisen får ett samtal om att en kvinna blivit misshandlad av en man i sin bostad. Hon behövde vård och fick hjälp av en privatperson att ta sig till sjukhus. Den misstänka mannen anhölls av åklagare på den starkare misstankegraden.

Umeå:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/50-arig-man-hotade-ungdomar-med-baseballtra

På söndagskvällen hotade en man i 50-årsåldern några ungdomar på Ålidhem i Umeå med ett basebollträ.

Lycksele:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/60-arig-man-begars-haktad-for-valdtakt-mot-barn

En man i 60-årsåldern misstänks för fyra fall av våldtäkt mot barn under tiden 2018-2021. Nu begärs han häktad vid Lycksele tingsrätt. Det var tidigare i veckan som barnets närstående anmälde mannen. Han anhölls i sin frånvaro under onsdagen och greps senare.

Jönköping:

https://brottsplatskartan.se/jonkopings-lan/misshandel-jonkoping-206055

Polis larmades med anledning av att en man misshandlade en kvinna som han har en nära relation med, i en bostad i Jönköping. När polis kom fram kunde mannen gripas och han har förts till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen, som är i 45-årsåldern, är i nuläget även misstänkt för barnfridsbrott men har nu frigetts av åklagaren.

Väst:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-prostitution-ar-inte-ett-storstadsfenomen

Polisen i region Väst har under det senaste året arbetat intensifierat mot sexköpare. Under våren har man gjort flera insatser mot sexköpare i bland annat Borås och Trollhättan. Polisen säger att sexköp inte bara är ett storstadsfenomen och att de har märkt att könshandeln ökar i samhället.

Nu uppmanar polisen allmänhet, hotellnäringen och fastighetsägare att informera vid misstänkt könshandel.

Nässjö:

https://brottsplatskartan.se/jonkopings-lan/olaga-hot-nassjo-205327

En man i 35-årsåldern greps, misstänkt för fyra fall av olaga hot i nära relation, mot fyra olika närstående personer. Ingen ska ha skadats fysiskt. De närstående som han har hotat är en kvinna i 35-årsåldern, en man i 40-årsåldern, samt en man och en kvinna i 70-årsåldern.

Skövde:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kvinna-hittad-dod-i-bostad

Under onsdagen har polis larmats till en adress i Skövde sedan en kvinna hittats död.

Jönköping:

https://brottsplatskartan.se/jonkopings-lan/misshandel-jonkoping-205072

En berusad man i 60-årsåldern greps på Bergslagsvägen i Taberg, misstänkt för misshandel i nära relation. Han har misshandlat, varit aggressiv och skrikit åt ett barn, en nära anhörig till honom som är i 15-årsåldern.

Uppsala:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/soldater-gjorde-hitler-halsning-kan-sparkas

Två soldater på Luftstridsskolan i Uppsala har under arbetstid och iförda uniform ha gjort Hitler-hälsningar och sagt ”sieg heil” vid upprepade tillfällen.

Nu är soldaterna anmälda till Försvarsmaktens personalnämnd och Robert Nylén, förbandschef, vill se att de avskedas, vilket P4 Uppland var först att rapportera om. 

–  Sen är det här ett extremfall. Jag har jobbat 35 år i Försvarsmakten och aldrig varit med om det här tidigare. 

Boden:

https://brottsplatskartan.se/norrbottens-lan/sammanfattning-natt-norrbottens-lan-206686

Polis beordras till en adress i centrala Boden med anledning av en misshandel. En man i 50-årsåldern grips misstänks för att ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation till. Mannen anhölls av åklagare efter förhör.

Uddevalla tingsrätt:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/man-fran-bohuslan-atalas-for-hot-mot-journalister

En man i 30-årsåldern från Bohuslän åtalas vid Uddevalla tingsrätt för sju fall av olaga hot och ett fall av hot mot tjänsteman. Hoten har han riktat mot journalister på SVT, TV4 och Aftonbladet. Mannen har i inlägg på Instagram hotat att begå sexuella övergrepp och grovt våld mot journalisterna.

Karlstad:

https://brottsplatskartan.se/varmlands-lan/misshandel-karlstad-205523

En man i 35-årsåldern har gripits av polis för att han misshandlat sin före detta flickvän som är i 30-årsåldern. Mannen har bland annat slagit sin ex-flickvän i ansiktet. Mannen flydde från platsen men hittades senare av polisen.

Enköping:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/soldat-anmals-efter-vittnesmal-om-sexanspelningar-och-narmanden

En soldat vid Enköpings garnison anmäls till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha utsatt sina kvinnliga kollegor för kränkningar. Utredningen visar att mannen ska ha agerat olämpligt upprepade gånger under en längre tid.

Örkelljunga:

https://brottsplatskartan.se/skane-lan/valdtakt-orkelljunga-asljunga-204772

Polisen utreder en våldtäkt som en man har begått mot en kvinna under måndagskvällen mellan klockan 20.30 och 22.15. Brottsplatsen, som är en grusväg som går parallellt med länsväg 1840 mellan Örkelljunga och Åsljunga, är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen är intresserad av iakttagelser som kan kopplas till brottet.

Alvesta kommun:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/soldat-anmals-efter-vittnesmal-om-sexanspelningar-och-narmanden

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/man-atalas-for-sexuellt-ofredande-mot-elev-pa-hogstadieskola

En man åtalas nu för sexuellt ofredande efter att han bl.a tafsat en högstadieelev på rumpan på en skola i Alvesta kommun.

Piteå/Kalix:

https://brottsplatskartan.se/norrbottens-lan/sammanfattning-natt-norrbottens-lan-206461

Polis beordras till en krog i Piteå. En kvinna i 20-årsåldern anmäler att hon blivit sexuellt ofredad av en man på sin väg till krogen. 

Polis beordras till Kalix centrum med anledning av att en man har ofredat två kvinnor sexuellt. 

Polis beordras till en adress i centrala Piteå med anledning av att en man i 30-årsåldern har misshandlat en kvinna som han har en relation med.

Boden:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/man-anhallen-efter-misstankt-valdtakt-i-boden

Larmet om våldtäkt utomhus i närheten av centrala Boden kom till polisen vid halv nio på fredagskvällen. Två polispatruller beordrades till platsen och en man i 35-årsåldern greps misstänkt för brottet och anhölls senare av åklagare.

Boden:

https://brottsplatskartan.se/norrbottens-lan/sammanfattning-natt-norrbottens-lan-205107

Polis beordras till en adress i Boden med anledning av att en man misshandlat, olaga frihetsberövat och olaga hotat en kvinna som han har en relation med.

Kiruna/Boden:

https://brottsplatskartan.se/norrbottens-lan/sammanfattning-natt-norrbottens-lan-206419

Polis beordras till Boden centrum med anledning av att en manmisshandlat en kvinna som han har en relation med.

Polis beordras till en adress i Kiruna med anledning av att en man i 45-årsåldern misshandlat en kvinna som har en en relation med.

Stockholm:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-206632

En kvinna larmar polisen med anledning av att hennes exman uppträder aggressivt, har kastat saker på henne och även hotat henne i hennes lägenhet. När polisen kommer till platsen har exmannen flytt.

Eksjö:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kvinna-utsatt-for-valdtaktsforsok-i-eksjo-inatt

Klockan 01.47 inatt fick polisen in ett larm om ett våldtäktsförsök på Ydrevägen i Eksjö. En okänd man förföljde, överföll och kastade omkull en flicka i övre tonåren. Polisen har ännu inte lyckats gripa mannen och har heller ingen misstänkt.

Östra Norrbotten/Piteå:

https://brottsplatskartan.se/norrbottens-lan/sammanfattning-natt-norrbottens-lan-205307

Polis beordras till en adress i östra Norrbotten med anledning av att en man misshandlat en kvinna som han är bekant med. Han misstänks för misshandel, skadegörelse och olaga hot.  

Polis beordras till en camping i Piteå med anledning av att en kvinna blivit sexuellt ofredad av en man i 35-åråldern.

Norrtälje, Rånäs:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/mord-drap-norrtalje-ranas-206581

En kvinna har påträffats död i vattnet vid Rånäs i Norrtälje. Eftersom det inte går att utesluta att brott har skett har polisen inlett en förundersökning om mord.

Norge/Östersund:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/norsk-aklagare-vill-forlanga-straff-for-campingmannen

Åklagare i Norge vill förlänga straffet för den man i 60-årsåldern från Tröndelag i Norge som dömts till förvaring efter att bland annat ha knivskurit flera kvinnor i underlivet. Mannen åtalades även 2008 för att ha vållat sin flickväns död i en campingstuga i Östersund.

Mannen har nu suttit i förvar i Norge i snart tio år, dömd för att tre gånger ha skadat kvinnor i underlivet med kniv. Åklagare Per Morten Schjetne vill nu att straffet förlängs i tre år.

Umeå:

https://brottsplatskartan.se/vasterbottens-lan/sammanfattning-dag-vasterbottens-lan-205453

En berusad man hotar och tafsar på kvinnlig gäst inne på en restaurang. När polis kommer till platsen har mannen flytt.

Östersund:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/man-atalas-hotade-och-skrek-at-kvinnor-pa-krogen

En man i 40-årsåldern åtalas vid Östersunds tingsrätt för att ha hotat två kvinnor vid olika tillfällen, samt för att ha ofredat en kvinnlig anställd på en restaurang.

Stockholm, Sollentuna:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-sollentuna-rotebro-206506

En man visade sitt könsorgan för en kvinna i Rotebro och stoppades av polisen för detta sedlighetsbrott men även för brott mot knivlagen.

Alvesta:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/hogg-ihjal-kvinna-i-alvesta-38-aring-doms-for-mord

Den 38-årige man som mördade en 40-årig kvinna som han var bekant med, på öppen gata i Alvesta i april dömdes under tisdagen i tingsrätten till rättspsykiatrisk vård, då han är allvarligt psykiskt störd.

Halmstad, Slättåkra:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/domen-efter-slattakraolyckan-star-fast-i-hovratten

Den rattfulle mannen i 50-årsåldern orsakade dödsolyckan i Slättåkra där hans fru och en femårig flicka i den mötande bilen omkom. Det menar hovrätten som nu fastställt tingsrättens dom.

Olyckan inträffade i slutet av augusti förra året på Oskarströmsvägen i närheten av Slättåkra, Halmstads kommun.

Med 2,19 promille alkohol i blodet körde mannen i 135 kilometer i timmen på en 70-väg. Mannen skyller dock olyckan på sin fru som han körde ihjäl.

Stockholm, Humlegården:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-humlegarden-206119

En man har gripits av polis för att han misshandlat en kvinna i Humlegården.

Uppsala:

https://www.expressen.se/nyheter/seriepedofil-kartlade-barn-fast-for-femte-gangen/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsalapedofilen-doms-for-femte-gangen

Under snart tio års tid har seriepedofilen ”Peter” begått sexualbrott mot barn. Under den tiden har han dömts fyra gånger. Nu döms han igen, för att ha tvingat en 11-årig flicka att skicka bilder på sitt underliv på Snapchat – under dödshot.

Mannen dömdes första gången för sexuella övergrepp mot barn och grovt barnpornografiskt brott 2012. När mannen hade villkorlig frigivning 2014 togs han fast igen. Två år senare dömdes han återigen för bland annat grovt barnpornografibrott, och 2018 dömdes han igen för barnporrbrott till två månaders fängelse. 

Förra veckan dömdes mannen av Uppsala tingsrätt för utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott till två år och tre månader i fängelse. Under samtliga polisförhör, på samtliga frågor som polisen ställt, har mannen svarat:

– Inga kommentarer.

Mariefred:

https://brottsplatskartan.se/sodermanlands-lan/fylleri-lob-strangnas-205203

Polisen larmades till Gripsholms slott i Mariefred där en berusad och knivbeväpnad man varit mycket hotfull och utåtagerande mot omgivningen. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks nu för flera brott. Han har begått grovt brott mot knivlagen, misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och har olaga hotat 6 kvinnor i 25-30-årsåldern. Polisen beslagtog tre knivar från mannen.

Laholm:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/fler-anmalningar-om-vald-mot-barn-i-laholm-under-pandemin

Under pandemin har socialtjänsten i Laholm sett tecken på ökat våld mot barn. Orosanmälningarna ligger på samma nivå som innan pandemin, men ärendena är av allvarligare art och fler fall handlar om fysiskt eller psykiskt våld.

– Det som vi ser en ökning av, och som vi har sett en ökning av under ett par år men framförallt i koppling till pandemin, är våld i nära relationer, säger Charlotta Magnusson, verksamhetschef barn, vuxna och familj på socialtjänsten i Laholm.

Hon berättar att fler av de anmälningar som kommit in nu handlar om våld, både i sådana fall där barnet bevittnat våld i hemmet eller själv blivit utsatt för det.

Stockholm, Järfälla:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-jarfalla-barkarby-206086

Polispatrullen åker till bostaden i Barkarby och griper en man för grov kvinnofridskränkning.

Malmö:

https://www.expressen.se/kvallsposten/de-ringer-runt–tills-de-far-napp/

I flera år har Molly Kummel bedrivit en massage-salong i Malmö och i veckan återkom ett för henne känt fenomen. Den här gången bad en man om ”njutning Massage”. 

– Vilka jävla rövhål, kan de inte använda sin egen hand? Det är så tröttsamt. Först tänkte jag skita i det och inte lägga energi på det. Men de ska också veta att det är sexuella trakasserier – därför svarade jag som jag gjorde, säger Molly Kummel. Den här gången publicerade hon det på Twitter, något som hon har fått mycket respons på. 

– Många tycker det är jättebra att jag hänger ut dessa män – för det är bara män. Men de blir också förvånade. 

Till Molly ringer män i alla åldrar. De ringer antingen från dolt eller vanligt, skriver eller till ber om att få något extra när de ligger på britsen. Alla kvinnliga massörer har råkat ut för det, men jag har aldrig hört en man som fått frågan, säger hon. 

Eskilstuna, Fröslunda:

https://brottsplatskartan.se/sodermanlands-lan/sammanfattning-natt-sodermanlands-lan-205457

Polisen larmas till området och finner en man i 35-årsåldern som skadat en kvinna i 30-årsåldern med ett vasst föremål. Mannen greps, misstänkt för mordförsök på kvinnan. Brottsrubriceringen ändrades därefter till grov misshandel och mannen har anhållits.

Falkenberg/Varbergs tingsrätt:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/man-i-40-arsaldern-atalas-for-grov-valdtakt-mot-barn

En man i 40-årsåldern har vid ett flertal tillfällen utsatt ett barn, under tio år gammalt, för grova våldtäkter under minst två års tid.

Utöver åtalspunkten grov våldtäkt mot barn åtalas han även för att ha utsatt två andra barn, också i tio-årsåldern, för sexuellt ofredande. Sexualbrotten mot barnen har mannen utfört i Falkenberg. Han greps i slutet av april och är häktad sedan början av maj.

Stockholm, Långbro:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-stockholm-langbro-206051

Polisen larmas om en man som går omkring naken i Långbro och leder en cykel.

Söderhamn:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kvinna-blodigt-misshandlad-i-lagenhet-i-soderhamn

När polisen kom till platsen möttes de av en blödande kvinna i 50-årsåldern som behövde ses över av ambulanspersonal. I bostaden fanns även en man i 60-årsåldern som greps och som sedan begärdes anhållen av åklagare. Mannen är misstänkt för misshandel av kvinnan. Mannen har sedan tidigare en relation med kvinnan.

Hofors:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/man-gripen-for-kvinnomisshandel-i-hofors

En man i 20-årsåldern greps natten mot söndag för misshandel av en kvinna i Hofors. Det var hon själv som anmälde till polisen som var på orten i samband men en cruising.

Stockholm, Vällingby:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-vallingby-205883

Personer larmar polisen då de sett en man i Vällingby slå ett yngre barn i ansiktet. Polisen griper mannen.

Gävle:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/man-gripen-misstankt-for-grov-misshandel-mot-kvinna

Under natten till onsdag attackerade en man en kvinna i centrala Gävle med ett vasst föremål. Kvinnan fördes till sjukhus för vård. Mannen är anhållen.

Öland, Borgholm, Mörbylånga:

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/99147/ytterligare-misstanke-om-smygfotografering/

Tidigare i veckan anmälde en ung tjej att någon fotograferat henne med en mobilkamera i ett duschrum på en camping i Borgholms kommun. Nu finns en liknande anmälning om kränkande fotografering på en camping i Mörbylånga kommun.

Det var en mor och dotter som när de duschade hittade en mobiltelefon, nu misstänker de att de blivit filmade när de duschat. Händelsen rubriceras som kränkande fotografering. 

Stockholm:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-205829

En kvinna ringer polisen och uppger att hon är rädd för mannen som hon lever med då han är aggressiv och misshandlar henne. Polisen griper mannen för olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Storgöteborg:

https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan-205832

Polis larmas om en man som misshandlar sin fru. I bostaden finns även ett barn. Patrull åker till platsen. Varken kvinnan eller mannen är då kvar i bostaden. De upprättar en anmälan om misshandel.

Luleå, Notviken:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JEePGb/kvinna-dod-efter-skjutning-i-lulea–man-anhallen

En man har skjutit ihjäl en kvinna i 25-årsåldern vid en badplats i Luleå på lördagskvällen. En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet.

– De är inte i nära relation. Men vilken relation eller bekantskap de har till varandra går vi inte ut med i nuläget, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, till Aftonbladet.

I övrigt är polisen mycket förtegen kring händelsen.

Skåne:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lakare-tagen-ur-tjanst-efter-tveksam-behandling

Minst 50 unga kvinnor har fått en felaktig behandling när de sökt hjälp hos ungdomsmottagningen för vestibulit. En läkare vid ungdomsmottagningen i Skåne är nu tagen ur tjänst i väntan på utredning. Mannen har tjänstgjort vid ungdomsmottagningen på ett flertal skånska orter. Där har han behandlat unga kvinnor och tonårsflickor som sökt vård för vestibulit och samlagssmärtor med kortisoninjektioner.

Rättvik:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/misstankta-valdtakter-i-rattvik

Två kvinnor, oberoende av varandra, har överfallits av en man i Rättvik, uppger polisen. Larmet kom natten mot lördagen och händelsen utreds som våldtäkt och försök till våldtäkt.

Ett område bakom vårdcentralen har spärrats av sedan 04-tiden natten mot lördagen. Enligt polisen har två unga, vuxna kvinnor oberoende av varandra överfallits. Händelsen utreds som våldtäkt och våldtäktsförsök. Bägge händelserna ska ha inträffat på ungefär samma plats, varför det kan vara samma gärningsman.

Sverige:

https://www.expressen.se/sport/golfproffs-atalad-for-vag-av-mordhot-och-stalkning/

Det var efter en vårdnadstvist som pappan/golfproffset drev mot de gemensamma barnens mor, som han började mordhota sina barns mamma över Instagram och mejl.

Hon anmälde ganska snart olika saker, och min personliga reflektion är att polis och åklagare inte insåg vidden av det här. Man tyckte att det var en vårdnadstvist, säger advokat Rebecca Lagh, kvinnans målsägandebiträde.  

Ett besöksförbud utfärdades mot pappan. Han bröt mot det vid 166 tillfällen, genom att skicka meddelanden till mamman och kontakta henne under en förhandling vid Stockholms tingsrätt.

Åtalet om olaga förföljelse mot barnens mamma omfattar olaga integritetsintrång, två fall av ofredande, 6 fall av olaga hot där flera meddelanden är rena mordhot med formuleringar om att mamman ska dödas, och överträdelserna av besöksförbudet. 

– Konsekvensen för henne är att hon så klart mått dåligt, att hon inte kunnat jobba i perioder på grund av det, och att hon lever med en rädsla att han när som helst kan komma och ha ihjäl henne. Det är hennes (och barnens) verklighet, liksom, säger Rebecca Lagh som berättar att kvinnan fått skyddade personuppgifter.

Pappans våg av uttalade mordhot har under de senaste åren kommit att riktas mot många av dem som kommit i hans väg, enligt åtalet. Totalt sju fall av olaga hot som pappan åtalas för rör andra personer. Anhöriga till kvinnan, en känd artist, en polis, socialtjänsthandläggare och domare vid tingsrätten, hör till dem som fått ta emot dödshot från honom.

Kvinnans målsägarbiträde Rebecca Lagh är kritisk mot att åtal väckts först nu.

– Det har tagit alldeles för lång tid, och jag tror att man inte riktigt förstått vidden av det förrän han började hota myndighetspersoner. 

Älvsborg:

https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/misshandel-vastra-gotalands-lan-alvsborg-205733

Under dagen har en kvinna tillkallat polis då hennes man har misshandlat henne. Detta har mannen gjort under en längre tid och ibland inför barnen. Pappan grips och är i nuläget misstänkt för kvinnofridsbrott samt barnfridsbrott.

Stockholm, Sundbyberg:

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-valdtaktsman-greps-vid-snatteri/

En 40-årig man har häktats misstänkt för en våldtäkt och ett våldtäktsförsök som skedde den 20 juli. 

Det var den 20 juli som mannen överföll en kvinna vid ett soprum i Sundbyberg. Hon lyckades ta sig loss och vittnen kunde fotografera mannen. 

Senare under kvällen attackerade han en annan kvinna på Kungsholmen i Stockholm och våldtog henne. Mannen greps sedan på torsdagen den 22 juli i samband med att han snattade i en matbutik i Sundbyberg.

Västerås:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KpAO0E/uppgifter-forsokte-morda-kvinna-med-hacksax

En äldre kvinna vårdas på sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Västerås i helgen. Hon har skador i halsen och har berättat för polisen att hon blivit överfallen med en häcksax.

Göteborg, Högsbo:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/kvinna-hittad-dod-i-skogsparti

En kvinna har hittats död i ett skogsparti i Högsbo i Göteborg. Enligt polisen finns det omständigheter som gör att man misstänker mord. Polisen hade på natten ännu inte identifierat kvinnan och vet i nuläget inte hur länge hon har varit död.

Uppdaterat: https://www.expressen.se/gt/kvinna-hittades-dod-i-skog-utredning-laggs-ner/

Nu är obduktionen klar och förundersökningen har lagts ner. 

– Rättsläkaren konstaterade att döden inte orsakats av annan person, säger kammaråklagare Sara Toreskog. 

Norrköping:

https://brottsplatskartan.se/ostergotlands-lan/sammanfattning-natt-ostergotlands-lan-205553

Polis larmades till en bostad i Norrköping med anledning av att en man i 55-årsåldern misshandlat en kvinna i 45-årsåldern som han har en relation med.

Härnösand:

https://www.expressen.se/nyheter/tva-hittade-doda-gjorde-ont-att-se/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dm9MlO/man-och-kvinna-hittades-doda–tva-barn-var-i-lagenheten

Ett heterosexuellt par i 30-35-årsåldern har hittats döda i centrala Härnösand. Polisen utreder mord – och teorin är att mannen först mördat kvinnan och sedan tagit sitt eget liv genom att hoppa från balkongen. I bostaden fanns parets två barn som omhändertogs. Polisen utreder även barnfridsbrott då barnen misstänks ha blivit vittnen till pappans mord på mamman och sedan hans eget självmord.

Sundsvall:

https://www.expressen.se/nyheter/valdtaktsforsok-i-sundsvall-kvinna-overfallen/

Natten till söndag fick polisen i Sundsvall larm om ett våldtäktsförsök i närheten av Bäckparken på Björneborgsgatan.

Enligt polisen höll en man fast en kvinna.

”En förbipasserande person avbryter händelsen och larmar sedan polis”. Gärningsmannen ska vara ung, cirka 180 cm lång och ha burit en grå huvtröja”.

Skåne, Lunds tingsrätt:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/43-arig-man-doms-for-valdtakt-mot-barn

En 43-årig pappa dömdes under fredagen till fyra års fängelse för att ha våldtagit sitt styvbarn. Fallet väckte stor uppmärksamhet, sedan Kvällsposten avslöjat att han friats från misstankarna i en ”romani kris” – ett parallellt romskt rättssystem.

Stockholm, Humlegården:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-204851

Polis beordrades till Sturegatan i höjd med Humlegården efter samtal om att en kvinna grovt misshandlats av en man vid platsen. Flera vittnen ska ha sett hur mannen slagit kvinnan i huvudet med en krycka. Ambulans är på plats hos kvinnan som är vaken och talbar men har skador i huvudet. 

Linköpings tingsrätt:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/valdtog-utsatta-kvinnor-far-atta-ar

En man döms vid Linköpings tingsrätt till åtta års fängelse för 36 våldtäkter, grov utpressning samt grovt olaga tvång.

Mannen har kontaktat de sårbara kvinnorna – flera med intellektuella funktionsnedsättningar – via sociala medier och tvingat dem att skicka nakenbilder eller att utföra sexuella handlingar. Mannen greps i fjol efter en anmälan om hot på sociala medier. Totalt har utredningen omfattat sju målsägare mellan 19 och 39 år.

Halmstad tingsrätt:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/en-24-arig-man-atalas-misstankt-for-grovt-barnpornografibrott

En 24-årig man åtalades på onsdagen vid Halmstads tingsrätt för grovt barnpornografibrott. Mannen har haft flera hundra barnpornografiska bilder och filmer varav en stor del betraktas som särskilt hänsynslösa. Brottet bör bedömas som grovt eftersom innehavet delvis avser material där barnen är särskilt unga och utsätts för tvång. Bilderna och filmerna utgör dokumentation av verkliga övergrepp. Mannen förnekar brott.

Motala:

https://brottsplatskartan.se/ostergotlands-lan/sammanfattning-natt-ostergotlands-lan-205301

Polis har gripit en man som våldtagit en kvinna i en bostad i Motala.

Stockholm, Hässelby:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-stockholm-hasselby-204762

Samtal inkom till ledningscentralen om en man vid en restaurang i Hässelby som låg på gatan och onanerade. 

Gotland:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/gynekolog-anmals-felbehandlade-i-flera-ar

En gynekolog på Gotland har i flera år gett kvinnor i klimakteriet felaktiga hormonbehandlingar, vilket har orsakat allvarliga besvär och i vissa fall även cancer hos kvinnorna. Region Gotland har anmält gynekologen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och kräver att myndigheten agerar skyndsamt. När regionen har försökt kontakta den utpekade gynekologen har denne förnekat att fel har begåtts.

Stockholm, Österåker:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-osteraker-ljustero-205255

Polisen larmas om att en man promenerar omkring naken och onanerar på Ljusterö.

Sverige:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tre-barn-omhandertagna-i-stor-polisinsats-mot-manniskohandel

Tre barn har omhändertagits av svensk polis i en internationell insats mot människohandel där barn utnyttjas.

 De tre omhändertagna barnen är 12, 14 och 16 år gamla. Två av barnen var gravida och satt och tiggde.

– 14-åringen var här med sina föräldrar. Hon berättade att hon skulle giftas bort. Det hade hennes föräldrar bestämt och hennes blivande ”makes” föräldrar hade betalat pengar för detta skulle ske. De kommer från EU-länder men jag vill inte gå in närmare på vilka länder det rör sig om just nu, säger Per Englund.

Han berättar att både 14-åringen och 16-åringen var gravida när de omhändertogs. Den senare befann sig i Sverige tillsammans med sin ”make”.

Vännäs:

https://brottsplatskartan.se/vasterbottens-lan/skadegorelse-vannas-205292

Polis larmas till en adress i centrala Vännäs då en berusad man i 50-årsåldern har misshandlat en kvinna på adressen samt sparkat sönder en fönsterruta till ett trapphus. Polisen omhändertar mannen enligt LOB.

Malmö:

https://www.expressen.se/kvallsposten/sa-avslojades-bordellen-hittade-bevis-i-soporna/

På massagesalongens lista över behandlingar i Malmö stack en tjänst ut: ”Paradise room” – som kostade dubbelt så mycket som den näst dyraste massagetjänsten på listan. Det tog socionomerna lång tid att få de prostituerade kvinnorna att berätta. Men till slut avslöjade en av dem att ”salongen” var en regelrätt bordell.

Kvinnorna var inlåsta på bordellen, som ligger mitt i Malmö, på en av de mest trafikerade gatorna. De har vittnat om att de blev kameraövervakade av ägaren. Han ville säkerhetsställa att de inte lämnade bordellen under arbetstid, så om de behövde mat eller dryck åkte ägaren dit med det. Vid ett tillfälle levererade han akut p-piller till en av kvinnorna. Varje dag kom flera sexköpare till salongen. En kvinna har uppgett att det kunde vara upp till tio sexköpare per dag. Oftast var det mellan fem och sju stycken.

Fem kvinnor vittnade till slut om sexköpen på ”salongen”. Men trots detta envisas mannen med att han inte har känt till sexköpen på hans ”salong”.

Nu har domen fallit mot hallicken som drev bordellen, samt mot fem sexköpare. Mannen som äger ”massagesalongen” i Malmö döms för grovt koppleri, grovt bokföringsbrott, olaga hot och narkotikabrott. Förutom fängelse i tre år och sex månader döms han även till fem års näringsförbud och skadestånd till staten på 1,2 miljoner kronor. Han nekar till alla brott. Samtliga sexköpande män förnekar sina brott, förutom en.

Stockholm, Botkyrka:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-botkyrka-204745

Polis beordrades till en adress i Botkyrka efter samtal om att en kvinna blivit slagen av en man hon har en relation med. Det är inte första gången han slår sin kvinnliga partner. Han misstänks även för barnfridsbrott då barn har bevittnat hans våld.

Malmö:

https://www.expressen.se/kvallsposten/utpressade-mamma-doms-till-fangelse/

Sonen försökte utpressa sin mamma på pengar tillsammans med sin kompis i Malmö. Båda ringde och var hotfulla mot mamman och hotade bl.a med att ”komma maskerad och bomba hennes hus” Nu döms de till sex månaders fängelse.   

Gävle:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/gavlebo-atalad-for-flera-fall-av-valdtakt-mot-barn-idag-inleds-rattegangen

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V1Jnw4/aklagare-yrkar-pa-maxstraff-for-misstankt-gavlepedofil

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V1Jnw4/aklagare-yrkar-pa-maxstraff-for-misstankt-gavlepedofil

Den 53-åringe mannen har tvingat den psykiskt sköra flickan att bära ögonbindel och sedan våldtagit henne flera gånger.

På tisdagen inleddes rättegången mot mannen från Gävle som är åtalad för 6 fall av våldtäkt mot barn samt vapenbrott, i Gävle Tingsrätt. Mannen har tagit kontakt med barnet via olika chatt-appar och sedan våldtagit flickan, bl. a i sin egen bostad och bil under sommaren 2017. Mannen förnekar brott, påstår sig vara utsatt för en ”komplott” och menar att han vid tidpunkten för barnvåldtäkterna ska ha haft fullt upp med att planera sitt bröllop.

Uppsala, Knivsta:

https://brottsplatskartan.se/uppsala-lan/narkotikabrott-knivsta-206667

En större polisinsats inleddes under tisdagskvällen i Knivsta sedan en pappa i 30-årsåldern uppgivit att hans tvåårige son försvunnit i skogen. Efter cirka 30 minuters sökande fick polisen kontakt med mamman som bekräftade att barnet var med henne och inte var försvunnen. Pappan var kraftigt påverkad av alkohol och hade även narkotika på sig.

Örnsköldsvik:

https://www.expressen.se/nyheter/man-i-20-arsaldern-forde-bort-barn-i-sexuellt-syfte/

Pedofilen tog kontakt med barnet på sociala medier i maj. Det var också där mannen föreslog och stämde träff med barnet. Han körde den aktuella kvällen under flera timmar runt till olika platser i Örnsköldsvik med barnet i bilen.

Kammaråklagaren hade yrkat på att mannen skulle fällas för förberedelse till våldtäkt mot barn, men enligt Ångermanlands tingsrätt var bevisningen inte tillräcklig.

Mannen döms i stället för kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, samt för människorov till två år och tre månaders fängelse.

Stockholm, Riddarholmen:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-stockholm-riddarholmen-205216

Polisen griper en man som har blottat sitt könsorgan och onanerat inför flera personer på Riddarholmen.

Stockholm, Farsta, sjön Magelungen:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kvinna-hittades-dod-i-sjon

Den 22 juni hittades en ensamstående mamma i 30-årsåldern död i sjön Magelungen söder om Stockholm. Hon var naken och hade utsatts för yttre våld. Polisen misstänker att hon mördats. Enligt polisen skulle kvinnan träffa en man den 21 juni och han sitter nu häktad misstänkt för mord. Mannen förnekar brott.

Bergslagen:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/27-aring-doms-for-valdtakt-mot-minderarig-slakting

En 27-årig man från Bergslagen döms i Varbergs tingsrätt för flera våldtäkter mot ett barn i Halland som han är släkt med. Mannen döms till 7 års fängelse.

Uppsala:

https://brottsplatskartan.se/uppsala-lan/ofredande-forargelse-uppsala-205097

När en kvinna i 30-årsåldern går längs Von Bahrska häcken hoppar en man fram som stått gömd bakom en buske. Kvinnan börjar springa och mannen springer efter. Mannen hinner inte ikapp kvinnan så hon kommer hem oskadd.
Polis söker efter mannen men hittar honom inte.

Göteborg; Högsbo:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/tva-kvinnor-och-ett-barn-misshandlade-av-man

En man i 45-årsåldern blev under eftermiddagen gripen av polis efter att vittnen sett mannen misshandla två kvinnor och ett barn. Barnet är enligt polisen i 10-årsåldern, och kom undan mannens misshandeln med skrapsår. De två kvinnorna blev kontrollerade av ambulanspersonal, och en av dem fick föras till sjukhus med skadad hand.

Stockholm, Rågsved:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/sedlighetsbrott-stockholm-riddarholmen-205216

Polisen griper en man som vittnen har sett tagit stryptag på en pojke i 13-årsåldern i en matbutik i Rågsved.

Malmö:

https://www.sydsvenskan.se/2021-06-29/man-blottade-sig-och-forsokte-dra-ner-kvinna-i-kanalen

Mitt på blanka dagen satt en kvinna på en bänk vid kanalen utanför Malmö C när en 28-årig man plötsligt kom fram och blottade sitt könsorgan, började slå och sparka henne och sedan försökte dra ner henne i kanalen.

Stockholm, Vasastan:

https://www.expressen.se/nyheter/tre-knivskurna-pa-vandrarhem-i-stockholm-/

En man har gripits och anhölls senare på måndagen för mordförsök på tre personer på ett vandrarhem i Vasastan i Stockholm. Mannen knivskar allvarligt tre personer, varav en kvinna i 60-årsåldern. Huruvida gärningsmannen är bekant med sina offer, är okänt för polisen.

Tierp:

https://brottsplatskartan.se/uppsala-lan/misshandel-tierp-205127

Polis larmas till en adress i Tierps kommun där folk har påträffat en misshandlad kvinna utomhus. Till följd av detta griper polisen en man i 35-årsåldern för grov kvinnofridskränkning.

Stockholm:

https://www.expressen.se/nyheter/bolt-gav-kvinna-kuponger-efter-pastatt-ofredande-/

Kvinnan, i 20-årsåldern, som bor i Stockholm skulle åka hem till sig tidigt på morgonen en dag i juni. Hon bokade en taxi från Bolt som hon delade med sin vän. Efter ungefär halva resan släpptes vännen av. När hon var ensam med taxichauffören utsatte han henne för flera sexuella ofredanden.

Sedan från ingenstans frågar han: ”Hur gör du för att njuta?”. Jag blir mållös. Då frågar han om jag har en dildo. 

Kvinnan blev mycket obekväm och kände sig otrygg, och började spela in samtalet på sin mobiltelefon.

– Man hör på filmen hur han säger: ”Man måste få njuta lite”. Jag försöker prata bort det men då frågar han om jag gillar tjejer, och jag svarar nej. Då frågar han om jag vill dricka med honom, jag säger nej. 

Stockholm, Älvsjö:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-alvsjo-205289

Polis griper en man som misshandlat och olaga hotat en kvinna som han har en relation med.

Örebro:

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/man-misstaenks-foer-grov-misshandel-tog-stryptag-paa-kvinna.pyUpaFEap

En man i 50-årsåldern i Örebro har anhållits för att ha misshandlat en kvinna i 50-årsåldern som han har en relation med. Han tog stryptag på henne när han kom hem till henne under tisdagskvällen. Hon lyckades ta sig loss och mannen flydde därefter från hennes bostad. Han greps dock av polis senare under natten.

Filipstad:

https://www.expressen.se/gt/krim/granne-brot-sig-in-slog-kvinna-med-skiftnyckel/

Under tidig morgon den 16 juni i år vaknade en kvinna i Filipstad av en hård spark mot benet. I rummet stod en granne, en man i 40-årsåldern. I handen hade en skiftnyckel som han började svinga mot kvinnans ansikte och kropp. Han slet av hårtussar från hennes huvud, slog henne i ansiktet, sparkade på hennes kropp och misshandlade henne upprepade gånger med skiftnyckeln. Han sade åt kvinnan och hennes sambo att de skulle följa med och lägga sig i hans bagagelucka och följa med in i skogen.

Han har nu åtalats vid Värmlands tingsrätt för grovt hemfridsbrott, grov misshandel och försök till grov utpressning. Han nekar till samtliga brott. 

– Då sov jag, säger han i polisförhör. 

Bredvid kvinnan i sängen låg hennes sambo, och var chockad över vad som hände.

Stockholm, Vallentuna:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-vallentuna-205288

En pappa grips av polisen för att han misshandlat fru och barn. Pappan misstänks för misshandel och barnfridsbrott.

Örebro/Sverige:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/man-haktad-misstankt-for-grovt-sexualbrott

En man i 20-årsåldern har häktats av Örebro tingsrätt för grov våldtäkt och grov misshandel mot en bekant. Mannen är hemmahörande i Örebro, men brotten har han begått på en annan plats i länet. Mannen förnekar brotten.

Umeå:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/polis-i-umea-blev-slagen-med-jarnror-i-huvudet-vid-ingripande

Vid ett ingripande i torsdags kväll slog en man en kvinnlig polis hårt i huvudet med ett järnrör. Poliserna sprang efter mannen på en plats på Ersboda i Umeå. Mannen fick tag på något metalliskt rör och när poliserna närmade sig honom slog han ett hårt slag med röret i poliskvinnans huvud.

Borlänge:

https://brottsplatskartan.se/dalarnas-lan/misshandel-borlange-206479

Polis larmades till bostaden då en man, som är i 30-årsåldern, misshandlat och hotat sin kvinnliga partner och sambo.

Stockholm, Bromsten:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholm-bromsten-205282

Polisen griper en man som misshandlat en kvinna i en bostad i Bromsten.

Södertälje:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/misstankt-brott-efter-att-barn-foll-fran-balkong

Det var strax före 18 på fredagskvällen som polis och räddningstjänst larmades till en adress i Södertälje efter att ett barn ramlat ner från en balkong i ett flerfamiljshus. Barnet fördes med ambulans till sjukhus. Barnet lever, men det är ännu oklart vilka eventuella skador barnet har. En person är misstänkt för brott men inte gripen i ärendet.

Södertälje:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/dod-person-hittad-i-lagenhet-1

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KpMLmy/dod-kvinna-hittad-i-lagenhet–misstankt-mord

En äldre kvinna hittades avliden i en lägenhet i Södertälje på måndagskvällen. Händelsen utreds som mord. Det var ambulanspersonal som larmade polis vid 19.30-tiden efter att de hittat den döda kvinnan i en lägenhet. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts eftersom omständigheterna är oklara. Polisen har ännu inte lyckats identifiera kvinnan.

Stockholm:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/ofredande-forargelse-stockholm-205264

En man grips av polisen för att han förföljt unga flickor i en galleria i centrala Stockholm och velat krama dem.

Boden:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/polisen-utreder-misstankt-valdtakt-i-boden

Polisen utreder en våldtäkt utomhus natten mot söndagen i Boden.

Sundsvall:

https://brottsplatskartan.se/vasternorrlands-lan/sammanfattning-natt-vasternorrland-lan-206687

Polis beordras till en camping utanför Sundvall med anledning av att en man misshandlat en kvinna som han har en relation med. Mannen misstänks även för våldsamt motstånd.

Gränna:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/misstankar-om-mord-och-vallande-till-annans-dod-har-avskrivit

Den 21 juni hittades en avliden kvinna utanför en utbränd bil i Gränna. Polisen rubricerade först händelsen som vållande till annans död, men efter hand försvagades brottsmisstanken. Nu menar polisen att det inte längre finns något som tyder på brott. Obduktionen av kvinnans kropp är dock inte klar. Kvinnan tros vara hemmahörande i Västra Götaland.

Borlänge, Jakobsgårdarna:

https://brottsplatskartan.se/dalarnas-lan/misshandel-borlange-jakobsgardarna-206609

Polisen får samtal från en pojke som säger att han har blivit misshandlad av sin pappa. Pappan har även misshandlat pojkens mamma. Polisen har varit på plats och har frihetsberövat en man i 50-årsåldern för misshandel i nära relation samt för barnfridsbrott, då barn har bevittnat hans familjevåld.

Nässjö, Anneberg:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/17-aring-doms-for-mord-efter-branden-i-anneberg

Eksjö tingsrätt skriver i sin dom att man anser att den unge man, som trakasserade och sedermera tände eld på en kvinnas hem i Anneberg, där hon brändes inne och omkom, är skyldig till mord och mordbrand och dömer honom till fyra års sluten ungdomsvård vilket är maxstraffet för sluten ungdomsvård.

Stockholm, Solna:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-solna-205098

Polisen griper en man som sparkat och slagit en kvinna i en bostad i Solna.

Varbergs kommun:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/larare-ska-ha-snartat-elever-i-huvudet-legitimationen-kan-ryka

En manlig lärare i Varbergs kommun riskerar att bli av med sin lärarlegitimation efter att han kränkt elever och snärtat dem i huvudet. Elever ska vid flera tillfällen ha blivit kränkta och känt sig otrygga. 2015 tilldelades han en varning efter att han vid flera tillfällen ska ha snärtat elever i huvudet, något som han nekar till. Han har även bland annat sagt ”Jag ska hänga dig” till en elev.

Trots varningar, allvarssamtal, handlingsplaner och handledning har läraren inte ändrat sitt förhållningssätt. Skolinspektionen yrkar därför att Lärarnas ansvarsnämnd återkallar lärarens legitimation.

Sollefteå:

https://brottsplatskartan.se/vasternorrlands-lan/sammanfattning-natt-vasternorrland-lan-206084

Polis beordras till en lägenhet i Sollefteå med anledning av att en man i 45-årsåldern misshandlat en kvinna som han har en relation med.

Stockholm, Södra:

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/misshandel-stockholms-lan-204989

En man har gripits i södra Stockholm för att ha misshandlat sin flickvän. Mannen slog sin flickvän kraftigt i huvudet och hon fördes med ambulans till sjukhus.

Edsbyn:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kvinna-misshandlad-i-centrala-edsbyn

En man i 30-årsåldern misshandlade sin kvinnliga partner i centrala Edsbyn under natten mot tisdag. Han greps på plats av polisen efter att flera personer ringt in och larmat. Mannen skadade sin partner men inte så illa att hon behövde uppsöka sjukhus.

Rättvik:

https://brottsplatskartan.se/dalarnas-lan/valdtakt-rattvik-206420

Via 112 underrättades polisen av en förbipasserande som upptäckte en ung vuxen kvinna utomhus som blivit våldtagen av en man. Då polis anlände till platsen kom man i kontakt med ytterligare en ung vuxen kvinna som även hon blivit utsatt för våldtäkt. Det är ännu oklart om brotten fullbordats. En av kvinnorna har pekat ut en plats utomhus i närheten av Rättviks vårdcentral där våldtäkten begåtts.

Fyrbodal:

https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/misshandel-vastra-gotalands-lan-205178

En kvinna ringer polisen då hennes manliga partner och sambo under dagen slagit henne flera gånger i ansiktet med knytnävarna och även sparkat henne i ryggen. Polisen åkte till platsen och kunde gripa mannen som befann sig i bostaden. 

Ludvika:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-atalas-for-sexuellt-ofredande-av-minderariga-i-ludvika

I mitten på juni greps en 40-årig man i Ludvika efter att han tafsat på barn, bland annat vid Resecentrum samt på bussar. Nu åtalas mannen för 6 av sexuellt ofredande mot barn samt en misshandel.

Dalarna:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-atalas-for-valdtakt-mot-barn-forsokte-aven-locka-andra-unga-flickor

En man i 25-årsåldern i Dalarna åtalas för att ha våldtagit ett barn vid flera tillfällen. Utöver dessa misstänkta barnvåldtäkter har mannen även försökt ta kontakt med andra barn i 12-årsåldern i sexuellt syfte, så kallad grooming. Han åtalas även för sexuellt ofredande. Mannen förnekar brott.

Gävle:

https://brottsplatskartan.se/gavleborgs-lan/misshandel-gavle-resecentrum-205104

En blodig och skadad kvinna anträffas av allmänhet på resecentrum i Gävle. Efter att polis har talat med kvinnan uppstår misstankar om att hon blivit misshandlad av en person i nära relation till henne och hon förs till sjukhus.

Ljusnarsberg:

https://brottsplatskartan.se/orebro-lan/misshandel-ljusnarsberg-204999

Mannen som är i 35-årsåldern åkte under kvällen hem till kvinnliga sin ex-partner, misshandlade och hotade henne och flydde därefter från platsen. När en polisen är på plats och pratar med kvinnan dyker mannen upp igen och han kunde då gripas. Senare under natten blev han också anhållen. Han är nu misstänkt även för överträdelse av kontaktförbud.


Stockholm:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bnRzpg/toppchef-doms-for-sexkop

Den riktade insats som Stockholmspolisen genomförde i början av maj gick under namnet ”Insats Torsk”. 91 personer lagfördes för sexköp, däribland den nu dömde toppchefen som köpt sex av en östeuropeisk prostituerad kvinna.

I slutet av juni dömdes toppchefen för sexköp, målet avgjordes utan förhandling då mannen har erkänt brott. Straffet blev 50 dagsböter. Storleken på boten avgörs av den dömdes årsinkomst, vilken uppges vara fem miljoner kronor. Bötessumman landar alltså på 50 000 kronor. Miljonlönen tjänar han som högst ansvarig för en avdelning inom en stockholmsbaserad koncern ägd av den framgångsrika finansfamiljen Wallenberg.

Göteborg:

https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/misshandel-goteborg-hjalmar-brantingsplatsen-206293

En kvinna vid Hjalmar Brantingsplatsen bad en man i närheten att sluta röka. Mannen gick då till aggressiv attack mot kvinnan och slog henne i ryggen och på axeln.

Västerås:

https://brottsplatskartan.se/vastmanlands-lan/mord-drap-forsok-vasteras-206105

På söndagen meddelas polisen att en kvinna i 80-årsåldern vårdas på sjukhus för skador som kan ha uppkommit i samband med ett mordförsök på henne.
Kvinnan hörs av polisen och ett flertal andra utredningsåtgärder vidtas, men detta har inte lett fram till att hennes skador kan förklaras och polisen arbetar heller inte heller utifrån någon specifik teori kring hur hon tillfogats skadorna.
Ingen brottsplats har kunnat fastställas. Förundersökningen rubriceras som försök till mord. 

Eskilstuna, Nyfors:

https://brottsplatskartan.se/sodermanlands-lan/sammanfattning-natt-sodermanlands-lan-206465

Polis larmades med anledning av att en man i 35-årsåldern hade slagit sin kvinnliga partner i ansiktet så att hon börjat blöda. Polis åkte till adressen och en mannen greps på plats.

Sundsvall:

https://brottsplatskartan.se/vasternorrlands-lan/sammanfattning-natt-vasternorrland-lan-205993

Polis beordras till Granloholm. En manlig bilist har prejat en kvinnlig bilist av vägen och när hon konfronterade mannen, började han hota henne.

7 tankar om “Snopp-Nytt 16-2021

  1. Man blir alldeles matt. Det är nr 16 för i år och det avtar inte. Alla dessa misshandlande män som bara släpps ut och fortsätter misshandla. ”Åh vi tar så allvarligt på detta nu.” Skitsnack.

    Norska åklagare verkar mera vakna än i Sverige och dessutom har de väl lite annan strafflagstiftning tex Breiviks straff kan förlängas när 21 år löpt ut. Farliga män ska inte släppas ut som fallet visar ovan. Något för Sverige att ta efter.

    • Anna: Finns det någon regering i vår patriarkala värld som har lyckats komma tillrätta med mäns våld mot kvinnor och barn? Fy fan, vad värdelösa de är på att styra sin mansbefolkning. Hur kan det ens vara möjligt för ett samhälle att acceptera och dessutom uppmuntra att majoriteten av jordens befolkning, kvinnor och barn, ska behöva bli utsatta för allt det här i sina liv? Både ute i offentligheten och i sina privatliv? Bara på grund av alla heteromän och pedofiler som inte har blivit fostrade till att kunna uppföra sig som folk och kunna sköta sig själva. De är som ena jävla iglar/parasiter på kvinnor och barn.

      Det är tydligt att alla makthavare, som oftast är män, prioriterar minoriteten heterosexuella män, på bekostnad av majoritetens frid, livskvalitet och hälsa. De tror att allting löser sig om de bara sopar mäns våld under mattan, kvinnor och barn lär sig leva med det och feministsvinen censureras/tystas.

      Och vilka psykopater/narcissister alla de här våldsamma familjefäderna är? De använder sig av rena rama tortyrmetoder mot sina familjemedlemmar. Jättebra att sossarnas Morgan Johansson införde barnfridslagen men vad hjälper det när vårt rättsväsende ändå inte följer lagarna? Många av våldtäkterna mot barn som vi läser om, är våldtäkter som pappor begår mot sina barn men då kallar massmedia papporna för ”mannen”.

      Och whats up med detta att springa omkring och visa snoppen för främmande kvinnor och onanera ute bland folk? Ha ha ha! Jisses, man undrar vad polismännen tänker om sitt eget kön när de tvingas hantera alla mansdårar?

      För Snopp-Nytt fick ju kortas ner den här gången också. Jag hade mycket mer i mina gömmor… och massmedia och brottsplatskartan rapporterar ju inte allt heller. Verkar dessutom som om vissa läns polismyndigheter, har slutat rapportera om heterosexuella mäns familjevåld. Om de bara döljer det så finns det ju inte, eller hur? Precis som många heterosexuella män tänker i sina relationer med kvinnor.

      Jag tror inte att Norge är så mycket bättre, i och för sig. Det är ju samma agenda världen över, som drivs nu. Det vi ser i vårt rättsväsende, i våra vårdnadstvister, på internet, på socialkontoren, i politiken (från socialism till konservativ höger/högerextremism), rasismen, antifeminismen, ryss-hatet, homo-hatet, kvinnohatet, feminist-censuren, abortdebatten, osv, osv är ju exakt samma sak som vi ser hända i övriga delar av världen.

      Trött på den här mansskit-världen. Hoppas verkligen att mäns snoppar krymper drastiskt inom en snar framtid, som utlovats av forskarna.

  2. DU ÄR NÄSTAN LIKA energisk SOM flashback, NBT …

    Nyheter (brott, kriminalitet och olyckor)
    Skottlossning i Berga Centrum i Linköping flera skadade 2021-08-05 (en avliden)
    Aktuella brott och kriminalfall
    1 272 läsare
    635 477 visningar • 526 svar
    Skottlossning i Hässelby strand. En skjuten. (210806)
    Aktuella brott och kriminalfall
    1 271 läsare
    38 356 visningar • 84 svar
    Man svårt knivskuren i centrala Luleå 2021-08-06
    Aktuella brott och kriminalfall
    1 168 läsare
    50 259 visningar • 103 svar
    Mord i Notviken, Luleå – kvinna i 25-årsåldern skjuten, 2021-07-30
    Aktuella brott och kriminalfall
    1 138 läsare
    4 975 412 visningar • 2 855 svar
    Kvinna död i Malmö efter fall från balkong – utreds som mord (2021-08-06)
    Aktuella brott och kriminalfall
    235 läsare
    43 969 visningar • 70 svar
    Tre allvarligt skottskadade, Gamlegården Centrum, Kristianstad 2021-08-03
    Aktuella brott och kriminalfall
    235 läsare
    1 383 464 visningar • 976 svar
    Idiot kör 90 knop genom Sandhamnspassagen
    Aktuella brott och kriminalfall
    232 läsare
    23 183 visningar • 66 svar
    Skottlossning i Tensta – stort polispådrag (2021-08-06)
    Aktuella brott och kriminalfall
    122 läsare
    17 058 visningar • 46 svar
    Sollefteå, 11-åring allvarligt skadad efter knivhugg. 2021-08-03.
    Aktuella brott och kriminalfall
    110 läsare
    94 191 visningar • 95 svar
    Elbil körde rakt in i restaurang – En påkörd – Markaryd (2021-08-06)
    Olyckor och katastrofer
    107 läsare
    5 493 visningar • 27 svar
    Hockeyspelaren Johan Fransson i Leksand skadad i trafikolycka.
    Olyckor och katastrofer
    104 läsare
    80 008 visningar • 54 svar
    Afrikas största stad Lagos snart obeboelig
    Olyckor och katastrofer
    81 läsare
    36 742 visningar • 59 svar
    Funktionsnedsatt kvinna gruppvåldtagen, åklagaren yrkar på livstids utvisning
    Aktuella brott och kriminalfall
    54 läsare
    32 346 visningar • 74 svar
    Man i 30-årsåldern har hittats död i en älv i Västsverige (2021-08-05)
    Aktuella brott och kriminalfall
    48 läsare
    37 602 visningar • 42 svar
    En mc-förare omkom vid krock med ren, 2021-08-05 (Gällivare)
    Olyckor och katastrofer
    48 läsare
    5 284 visningar • 19 svar
    Upplands Bro, 2021-08-02: bil beskjuten
    Aktuella brott och kriminalfall
    39 läsare
    179 886 visningar • 175 svar
    Ungdomsgäng plågade igelkott till döds. Mariestad 2021-08-01
    Aktuella brott och kriminalfall

    • Ver: Men skillnaden, förutom att mitt IQ är högre än det sammanlagda på Flashback, är att mitt Snopp-Nytt enbart innehåller fall gällande mäns våld och sexuella våld mot kvinnor och barn. Samt ibland någon övrig nyhet som kan vara intressant för kvinnor.

      Artiklar om våld och sånt som män drabbas av på grund av män skiter jag i, så att säga.

Lämna en kommentar