Interaktiv Säkerhet

Jag har tidigare nämnt att jag vid ett flertal tillfällen har blivit avstängd, blockerats från att kommentera i AB. Nu ska ni få höra en mer detaljerad beskrivning av hur detta gick till.
Jag kommenterade ganska flitigt under Aftontorskens artiklar för något år sedan. Där stötte jag på en man som kallade sig ”Pether24”. ”Pether24” roade sig med att sätta i system att anmäla mina och många andras kommentarer, då hans argument tog slut eller då han kanske bara retade sig på oss som sade emot honom.
Hur som helst, under en av artiklarna retade Pether 24 upp sig rejält på mig, anmälde och raderade upp emot ett 50-tal av mina inlägg. Jag uppskattar att han anmälde lika många kommentarer från andra debattörer. Sen gick Pether24 vidare till nästa artikel och tog bort alla mina kommentarer där också.
Detta fick mig naturligtvis att börja fundera över de här ”anmäla-knapparna” som media har under sina artiklar..?
Jag var tvungen att testa själv. Jag provade att anmäla Pether24:s kommentarer. De bara försvann, trots att många av dem var klart ”rumsrena” och inte borde tas bort av moderator. Allt försvann. Jag insåg att modereringen inte fungerade alls, hos AB.
Men så plötsligt blev det tvärstopp..? Pether24:s kommentarer låg kvar, trots att jag anmälde dem. Pether24 fortsatte obehindrat att anmäla mina kommentarer, som försvann som i ett nafs. Jag blev mycket fundersam.
Jag testade att gå in från en annan dator och anmälde ytterligare några stycken av Pether24:s kommentarer. Ett par av dem försvann men sen blev det tvärstopp igen..? Pether24:s kommentarer syntes vara orubbliga men mina kommentarer plockades bort, en efter en…
WTF?? Nu blev jag konfunderad, misstänksam och framförallt jättenyfiken.
Jag skrev en kommentar till Pether24 att jag skulle kontakta AB, klaga på hans systematiska anmälande av alla andras kommentarer och ställa frågan hur sjutton moderingen sköts hos AB. Jag fick ett kaxigt svar från Pether24 som gjorde mig än mer misstänksam:
-”Det kan du ju försöka med, haha! Det är inte AB som sköter modereringen, de har lagt ut denna tjänst på ett annat bolag”.
Jag gav upp.
Nästa gång jag skulle logga in hos AB för att kommentera, fick jag upp ett meddelande om att mitt användarkonto hade stängts av. Jag skrev till AB och fick förklarat för mig att avstängningen berodde på att jag hade ”för många anmälningar emot mig”.
Jag opponerade mig givetvis och försökte förklara hur Pether24 hade agerat och satt i system att anmäla, inte bara mina, utan också många andras kommentarer. Jag fick ett lite näbbigt svar från AB att jag ”minsann hade roat mig med att anmäla Pether24 tillbaka” och att AB hade ”gjort bedömningen att mina kommentarer var på gränsen för vad de kunde tillåta”.
Jag höll naturligtvis inte alls med om att mina kommentarer var emot reglerna och med tanke på vad Pether24 hade skrivit (det var verkligen inte rumsrent) så förstod jag att AB inte ens hade bemödat sig om att gå igenom mina och Pether24:s kommentarer.
Jag ställde också frågan till AB vem som skötte modereringen hos dem och fick svaret att det var, precis som Pether24 hade hävdat, ett utomstående bolag som anlitats för detta – Interaktiv Säkerhet. Jag skrev till Expressen och frågade vem som skötte deras moderering och det visade sig att det var Interaktiv Säkerhet som skötte modereringen även hos Expressen.
Hmm??
Nu började jag på allvar misstänka att Pether24 i själva verket var moderator hos Interaktiv Säkerhet och att han på så sätt hade möjlighet att ”spärra” sina egna kommentarer från att anmälas, tas bort och själv, med enkelhet, kunde radera hundratals andra debattörers kommentarer.
Vilken annan möjlig förklaring skulle finnas för att EN debattör kan anmäla hundratals andra debattörers inlägg och få bort dem, medan andra (jag) inte lyckas anmäla och få bort hans, alls..?
Jag skapade två nya konton hos AB under nya nick men blev utkastad ganska snabbt. Mitt nuvarande konto, det fjärde i ordningen, fungerade dock ända fram till dess att AB beslutade sig för att göra om kommenteringen.
Däremot kunde jag, efter ett tag med det nya kontot, inte längre länka till AB:s artiklar via Bloggportalen. Bloggportalen ägs av Aftonbladet.
För inte så länge sedan, skrev jag om hur jag ägnade flera timmar åt att kommentera i SVD, angående flickan i det så kallade BDSM-målet.
Jag var nästintill ensam i kommenteringen med att försvara denna flicka men trots det, satte de manliga debattörerna i system att anmäla och ta bort nästan samtliga av mina kommentarer. Det bör ha rört sig om ett hundratal kommentarer som raderades, bara under denna artikel. Jag skrev till SVD och undrade hur det kunde få gå till på detta sätt men har till dags dato, ännu inte fått någon förklaring.
Häromdagen var jag så ute och kommenterade i SVD under artikeln om domen mot mangabarnporr-mannen. Samma sak där. Nästan samtliga av mina kommentarer anmäldes och togs bort, trots att jag var nästan ensam om åsikten att mangabarnporr-mannen, Simon Lundström, med rätta hade dömts för barnpornografibrott.
Jag blev nu jävligt irriterad och beslutade mig för att anmäla tillbaka, för att kolla hur många kommentarer jag själv kunde få bort. En hel del kommentarer försvann men sen hände samma sak som i AB. Det blev tvärstopp för mig att anmäla, men mina egna kommentarer försvann, en efter en. Återigen såg jag alla mina inlägg försvinna som i ett nafs, medan alla andras låg kvar, till synes orubbliga.
Hur är det möjligt att bara vissa kan anmäla och få bort hundratals inlägg, till synes helt obehindrat?
Hmm..?
Som ett brev på posten, har jag nu blivit avstängd, blockerad från kommentering även i SVD. Jag kommer naturligtvis att få samma förklaring från SVD som från AB, dvs att jag har fått för många anmälningar emot mig. Jag vet att jag i SVD, till skillnad från i AB, skrev EN kommentar, som är emot reglerna.
En ”Mikko” skrev en kommentar till mig:
– ”NBT är ett litet troll”
Jag svarade:
– ”Mikko är ett litet peddo”
Fy skäms på mig!
Undrar om Mikko och alla andra män som har kallat mig och andra diverse öknamn i varenda kommentarsfält, också har blivit avstängda? Nu bryr jag mig inte om vilket, eftersom jag har insett att det är fullständigt meningslöst att försöka göra sin röst hörd i medias kommentarsfält. Media verkar inte för demokrati och att alla medborgare skall få göra sina röster hörda. Media vill att det ska se ut som att alla medborgare tycker samma sak. Media tycker tydligen att bara män skall få göra sina röster hörda i debatter som angår oss alla, om t.ex barnporrlagen, hemmafruar, jämställdhet och abort, där män försvarar män som dömts för barnporrbrott och där män lobbar för ojämställdhet, hemmafru-ideal och inskränkningar i kvinnors aborträtt.
Gissa, förresten, vilka som sköter modereringen hos SVD?
Interaktiv Säkerhet.
Det är något skumt som pågår hos media och/eller Interaktiv Säkerhet, sanna mina ord!
Ägaren till Interaktiv Säkerhet, sitter också i styrelsen i Familjeliv Media AB, som jag gissar driver sajten ”Familjeliv” och som nyligen publicerade den märkliga och mycket ifrågasatta undersökningen om att över 50% av alla mammor i Sverige vill bli hemmafruar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s