Soran Ismail, Persona non grata

Soran Ismail

Persona non grata = ”icke önskvärd person”

Tvåbarns-pappan och ståupp-komikern Soran Ismail har varit sambo med Jennifer Terry, mamman till hans andra barn, från hösten 2015 och fortfarande...

2014 – Soran Ismail blir pappa för första gången. Relationen med mamman spricker under tiden hon är gravid.

15-30 okt 2015 – Sexuellt ofredande

19 dec 2015 – Våldtäkt

13 mars 2016 – Våldtäkt

13 mars 2016 – Olaga hot

4 april 2016 – Våldtäkt

29 juni 2016 – Sexköp

20 aug 2016 – Våldtäkt

3 okt 2016 – Våldtäkt

26-27 juni 2017 – Våldtäkt

26-27 juni 2017 – Sexuellt ofredande

Hösten 2017 – MINST tre olika kvinnor polisanmäler Soran Ismail för bl.a våldtäkt (pga ”sekretess” vill man inte lämna ut exakt antal anmälare).

25 maj 2018 – Åklagare Debika Ray Berghog, lägger ned förundersökningen i samtliga fall och vissa brott är dessutom preskriberade. Soran Ismail slipper åtal. Oklart dock om han har blivit dömd till böter för sexköp men det får man anta?

Våren 2019Soran Ismail polisanmäler ett utav sina kvinnliga offer, som i en sluten Facebook-grupp har berättat om vad han har utsatt henne för. Åklagare Alexandra Bittner väcker åtal. Kvinnan döms av Solna Tingsrätt till villkorlig dom för ”grovt förtal” och skall betala 50 dagsböter plus 50 000 kronor i skadestånd till Soran Ismail. Han yrkade på 113 650 kronor. Den dömda kvinnan har överklagat domen.

– ”Det är självklart att kvinnan hade rätt att lämna uppgifter om sexuella övergrepp, såväl i Facebookgruppen som på andra ställen. Men hon skulle inte ha pekat ut mannen, det var inte försvarligt, säger Mattias Möller, rättens ordförande, i ett pressmeddelande.

Solna Tingsrätt och domaren Mattias Möller skriver i domen:

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom inlägget avsett mycket allvarligt brottslighet, fått stor spridning samt lett till stor skada för Soran Ismails privata liv och yrkesverksamhet.”

Juni 2020 – Ny polisanmälan och förundersökning gällande våldtäkt som begåtts år 2013. Nedlagt. Soran Ismail slipper åtal. Under 2020 blir Soran Ismail även pappa för andra gången, nu till sambon Jennifer Terrys barn.

April 2021 – Sveriges Television har tagit kontakt med Soran Ismail för att fråga om han vill medverka på film. Svensk public service gör så en, vad de väljer att kalla ”dokumentär” om hans fall – ”Persona non grata” – som visas på SVT i april 2021.

Så en dokumentärfilm är en film som speglar verkligheten genom en filmares uppfattning om den. Den kan ge sken av att vara objektivt redovisande. Den kan vara mycket mer, men det gemensamma, oavsett hur den ser ut, är att den försöker förmedla en verklighet, mer eller mindre filtrerad genom filmarens avsikter. Alla filmer är propagerande, det vill säga att en åsikt eller attityd medföljer informationen. När attityden/åsikten märks som tydligast brukar man kalla det för en propagandafilm...”

Jorun Collin, som är projektledare och redaktör för propaganda-filmen ”Persona non grata”, har för övrigt figurerat här i bloggen tidigare, när hon propaganda-filmade för SVT:s ”Uppdrag granskning”:

Uppdrag Granskning om incest-pappan ”Erik” | NoBoyToy (wordpress.com)

SVT:s motivering:

Komikern Soran Ismail anmäldes år 2017 för våldtäkt och flera fall av sexuella ofredanden. Han föll i ett slag från en upphöjd position som en av Sveriges mest respekterade komiker till en persona non grata. Förundersökningen lades ner året därpå i brist på bevis och det rättsliga efterspelet var därmed avslutat. Men lika lite som utredningen ledde till fällande dom fyllde den funktionen av upprättelse för Soran Ismail.

Vad som motiverar publiceringen är insynen i situationen som uppstod när han inte längre var misstänkt i juridisk mening, men fortfarande ifrågasatt av omgivningen.

Soran Ismail säger:

Ingenting ger honom mer bekräftelse, än sexuell bekräftelse. Ingenting bekräftar honom mer, än att ”någon vill ha sex med honom” (eller inte vill ha sex med honom? /NBT). Han ”vill ligga med jättemånga människor” och det kommer ”aldrig att ändras”. Han har haft sex med ”hundratals personer”. Han har o-ombett skickat snoppbilder och runk-filmer till kvinnor, bland annat på Snapchat. Han har kallat kvinnor för ”hora” och ”smiskat” dem. Han ska ha blivit ”ombedd” att ”komma i en tjejs hår och sedan kamma det”. Han har uppfattat det som att de ”har velat samma (sexuella) saker.”

Har SVT då lyckats med sitt försök till upprättelse för Soran Ismail eller lyckats med att göra honom till en mer önskvärd och en mindre ifrågasatt person?

Nej. Tvärtom. Många svenskar har nu istället fått en mycket klarare bild av Soran Ismails alla sexualbrott, hans narcissistiska personlighet, hans otrohet, hans porrskada, hans sexmissbruk och hans föraktfulla kvinnosyn. Och många rasister har fått vatten på sin kvarn.

Det bästa för SVT och Knark-Collin, om de vill göra mer av den här typen av ”journalistiskt arbete”, är att hitta redan uthängda brottslingar på landets största manliga skvaller-forum Flashback. Det var nämligen där som majoriteten av svenska folket fick reda på vad Soran Ismail sysslade med. Samt många andra kändisar som begår eller har begått brott.

Kriminella människor, som har begått brott men inte dömts för dem, och kriminella människor som har sonat sina brott i t.ex fängelse, kommer inte undan stigmatiseringen och den sociala fostran (varningsflagg) som ofta, men inte alltid, följer dem i livet. Och tur är ju det? Annars skulle ju kriminella människor upprepat kunna göra vad de ville med oss andra och vår egendom.

Det tragiska i det här, är dock att SVT och Soran Ismail nu har lyckats lura och dra in helt oskyldiga och förmodligen ovetande och naiva människor i offentlighetens ljus. Jag misstänker nämligen att de nära personer till Soran Ismail, som ställde upp på att medverka i SVT:s propaganda-film (sambon Jennifer Terry, komikerna Måns Möller, Özz Nujen och Kristoffer Appelquist) inte hade fått all information, när de tackade ja till att medverka i propaganda-filmen.

Men å andra sidan så vill ju faktiskt inte alla närstående veta sanningen heller.

27 tankar om “Soran Ismail, Persona non grata

    • Anna: Verkar finnas många Daddys Girls på SVT? Joruns egen Daddy är Robert Collin på Aftonbladet. Och som du skriver – hon är ökänd här på bloggen sedan förr. Tänker hon aldrig växa upp eller har pappa låtit henne bada i motorolja så att ingenting fastnar eller har allting tjocknat i motorrummet? Har hon ingen mamma, dvs en riktig förälder?

      Ja, det känns som om det börjar bli för många antifeministiska kvinnor nu som nästan springer benen av sig för att hjälpa stackars kriminella män? I alla fall inom rättsväsendet och massmedia. Men det är ju också såna kvinnor som släpps fram av männen. Män gillar duktiga k*ksugerskor.

    • Anna: Sen kan man börja fundera på varför en person som Soran Ismail, skulle tacka ja, till SVT:s fråga om att medverka i en ”dokumentär”? Jag skulle gissa att han helt enkelt i förväg blev garanterad en partsinlaga av SVT och att inga jobbiga frågor skulle ställas till honom.

  1. Nu såg jag att du skrev om det (”Erik”) – missade det första gången. Sorry.

    Är Soran dömd för sexköp?

    • Anna: Oklart. I propagandafilmen får man bara veta datum 29/6 2016 – ”sexköp”. ”Köp av sexuell tjänst”. Alla (?) brott och datum rullas upp i text i programmet efter varandra. Avsnitt 1, ca 9:02.

      Jag tänker då att Soran helt enkelt, som de flesta sexköpare, måste ha blivit tagen av polis på bar gärning, erkänt och accepterat sina böter (för att undvika rättegång och allmän kännedom)?

      Eller också nekade han och åklagaren lade ned sexköpet också, tillsammans med allt annat?

      Tillägg: Det är ju inte så att det ställs några direkta eller relevanta frågor till honom i programmet om hans brott som han tvingas svara på. 😉 Den enda som ställer relevanta frågor är Kajsa Ekis Ekman när hon tex undrar, under sin intervju (hon sitter alltså INTE tillsammans med Soran), hur det kommer sig att han har lyckats hamna i den här situationen så många gånger, med så många olika kvinnor? Det framställs som om Soran under tiden tittar på intervjun med Kajsa på dator/tv (?) och hör hennes fråga men… där och då, bryter SVT första avsnittet. 😉

      Andra avsnittet påbörjas sedan utan att han ens behöver kommentera Kajsas fråga.

      SVT nämner ingenting om brotten som har preskriberats eller vad det var för brott. Det finns en (rosa) inbäddad länk i mitt inlägg till åklagaren som nämner detta i en gammal artikel. I programmet påstås vidare att det är det är MINST 3 kvinnor som har anmält honom men att det exakta antalet inte kan lämnas ut på grund av ”sekretess”.

      https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/J14GJR/utredning-mot-valdtaktsanklagade-komikern-laggs-ned

      För att väcka åtal behövs mer stödbevisning än vad vi har fått fram i förundersökningen, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog på City åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande och fortsätter:

      – Vi har genomfört flera utredningsåtgärder, främst flertalet förhör men även viss teknisk undersökning. Några av brotten har även preskriberats.

    • Hugge: Ja, dessa påstått ”feministiska” män. Virtanen, Ismail och Kapten Klänning. Usch vilka falska jävla män det finns.

  2. ”Soran” utgör 5 av 7 bokstäver i ordet ”Persona” om man kastar om dem. Skumt !

    Dessutom är ”Soran” väldigt likt ”Goran” som är balkanspråk för ”Göran” som ju en
    annan aktuell person heter i förnamn. Ännu skummare …

    • Det är nog samma person som shapeshiftar. Du är något på spåret här. Fortsätt gräva!

      • Ver: Ja, jag tyckte mig se att även Ismail, precis som Lambertz, hade lite svårt att låta bli att skratta/le under vissa delar av intervjun. Ett vanligt tecken bland t.ex psykopater, dvs att de undermedvetet inte kan låta bli att skratta/le åt sina egna lögner samt åt att de är övertygade om att ”dumma” människor går på allt de säger. De ser alltså inte sig själva ur andras perspektiv.

      • En snabbtitt på Flashbacktråden om mannen visar att han kanske bor
        i samma stadsdel som jag själv. Har jag mött honom och kanske inte
        känt igen honom ? Tyckte f ö att jag mötte Ola Rapace i köpcentret
        en tidig söndagsmorgon för ett tag sedan men vågade inte heja …

      • Ver: Du har nog bara inte känt igen Ismail? Han odlar ju mycket hår i ansiktet av en anledning. Och drar förmodligen en luva över huvudet när han är på stan också.
        Vadå Rapace, känner du honom? Eller hejar du på varenda kändis du möter på stan?

      • ”Vadå Rapace, känner du honom? Eller hejar du på varenda kändis du möter på stan?”

        Jag försöker. Ibland lyckas det …

    • Hugge: Jag förstår att du försöker skylla på kvinnor. Igen. Men Soran Ismail bär ansvar för sina egna handlingar. Som alla andra män. Det vore bra om alla män faktiskt kunde lära sig det någon gång. Och jag kan lova dig att fler män än kvinnor, sedan hans rätta personlighet avslöjades, fortfarande låter sig luras av Soran Ismail.

  3. Håller nog med om att det är fler män än kvinnor som låtit sig luras av den lille våldtäktsvätten. Tyckte dock bilden med Hermansson var så kul kombinerat med hennes uttalanden om honom.
    Själv fattar jag inte hur någon kunde låta sig luras till att göra affärer med denna nolla vars enda merit är ”jag är rolig och alla som inte håller med är rasister”.

    • Hugge: Det finns nog lika många män som kvinnor, som har låtit sig luras av honom. Skillnaden är nog bara att fler män än kvinnor, fortfarande låter sig luras. Inte minst hans vänner som medverkade i programmet.

      Jag kan inte uttala mig om Sorans humor (har för dålig koll) men jag har svårt att tro, att han skulle kalla alla som inte gillar hans humor för rasister. Det har du nog hittat på själv?

      Summan av kardemumman är, hur eller hur, att han har visat sig vara en ulv i fårakläder. Det finns tyvärr många såna. Det finns inga kvinnomisshandlare eller våldtäktsmän som springer omkring och ropar ut att de är det. Frågar man män, så är det nästan ingen som känner en våldtäktsman eller kvinnomisshandlare. Frågar man kvinnor, får man ett helt annat svar. Jag tolkar det som att män sällan har någon verklig inblick, vare sig i kvinnors eller mäns liv.

  4. Sorans attityd tycks ju gå ut på att det är synd om honom för att han är bergsturk. Därför ska han få göra lite som han vill, särskilt mot svenska kvinnor. Det sa han ju själv i programmet.
    Och jag kan inte tänka mig en så medioker komiker som var ”ursvensk” hade hypats av media så som man gjort med Soran.

    • Hugge: Nej, det sade han INTE ALLS i programmet! Sitt inte här och ljug.
      Jag tror inte ett dugg på att han har ”hypats” tack vare sin etniska bakgrund. Det får vi faktiskt ge honom, nämligen att han har jobbat hårt för sin framgång.

      Det som däremot har utmärkt honom och gjort honom unik, bland alla ”svenne-komiker”, är att han har kunnat skämta om invandring, samt att han också har gett sken av att kunna se saker och ting ur kvinnligt perspektiv. Vilket är mycket möjligt att han har kunnat, rent teoretiskt, men bevisligen inte i praktiken.

  5. Nu har jag sett programmen (2 delar på 1 timme på SvT2 igår kväll) och det
    var intressant att se Sorans kompisar som står bakom honom. En av dem är
    ju Özz Nujen som också fått sina fiskar varma utan att egentligen ha begått
    något brott och då inte av det här slaget. Kopplades ihop med Akilov om nu
    någon minns.

    Men det vore intressant om några andra kända personer deltagit i hans orgier
    av gruppkaraktär och vilka de i så fall var och om de då egentligen bara har
    gott att säga om sina erfarenheter av Soran …

    Gissa vilken stadsdel han bor i förresten !

    • Ver: Som sagt – Soran Ismail är ensam ansvarig för sina handlingar. Men om man öppet försvarar sådana handlingar så tänker folk förstås att man är likadan och att man delar Sorans värderingar.

      Nu vet jag inte vad Kristoffer Appelquist, Özz och Möller har sagt efteråt, men jag utgår ifrån att de, när de accepterade att medverka i programmet, inte hade fått och/eller inte heller hade bemödat sig om att ta reda på all information om Ismails brott. I programmet får man intryck av att de inte ens har bemödat sig om att ställa Soran till svars. De går som katten kring het gröt runt detta, vilket ger intryck av att hans vänner faktiskt inte VILL veta vad han har gjort. Det är inte äkta vänskap, enligt mig.

      Jag har ingen aning om var Soran bor och jag orkar inte googla heller. Jag gissar på Östermalm?

Lämna en kommentar