Tre män frias från gruppvåldtäkt mot drogad 18-årig flicka i Norge

I Norge verkar man ha samma problem i rättsväsendet, som i Sverige, gällande mäns sexualbrott mot kvinnor och barn. Norsk Hovrätt beslöt att helt och hållet fria tre stycken män i 30-35-årsåldern, som drogat och gruppvåldtagit en medvetslös 18-årig ung kvinna. En läsare gjorde mig uppmärksam på detta fall: (tack)

De här tre vuxna männen, är alltså nästan dubbelt så gamla som den unga kvinnan, som de drogade och gruppvåldtog. De är nästan gamla nog, att kunna vara pappa åt tjejen och kanske har våldtäktsmännen barn och familj själva, vem vet?

Kanske är de själva pappor!?

De vuxna männen valde alltså att droga ned en ung tjej, så pass att hon inte längre var kontaktbar, vid medvetande, och hon kunde inte vare sig stå eller gå för egen maskin (vilket taxi-chauffören vittnade om) utan hon fick bäras in och ut, ur taxi-bilen. Därefter valde männen att gruppvåldta den unga, medvetslösa tjejen.

Kvinnor, och särskilt hetero-kvinnor, som läser om det här fallet och många andra liknande fall, undrar var den så kallade ”fadersinstinkten” tog vägen, bland män i samhället? Har den någonsin funnits?

Hur kommer det sig att de här tre männen, i samförstånd med norska Hovrätten, inte ser på den unga tjejen som någon som männen hade vuxenansvar för?

Kvinnor, och särskilt hetero-kvinnor, hade förstås hoppats på att de tre vuxna männen skulle agera ansvarsfullt och ta hand om den medvetslösa tjejen. Istället för att droga ned unga tjejer och flickor och vålds-runka av sig, en efter en, i deras lealösa kroppar, hade en förväntat sig av män, att de skulle känna vuxenansvar och se på sig själva som fadersgestalter, snarare än som potentiella ”sex”-partners till unga flickor. Kvinnor som har (för) höga tankar om män, hade kanske förväntat sig av männen, att de istället hade bäddat ned jäntan i sängen, baddat hennes panna och värnat om hennes säkerhet och välmående.

Dessvärre verkar det som om män i allmänhet, i samförstånd med det patriarkala manssamhället och rättsväsendet både i Norge, Sverige och i alla andra länder i världen, är av uppfattningen att män aldrig kan utkrävas något vuxenansvar?

Som sagt, människor som inte kan eller vill ta ett vuxenansvar, är att betrakta som barn och bör därför omyndigförklaras.

Detta är bara en av anledningarna till att jag anser, att män inte skall ges några juridiska rättigheter till kvinnors barn. ”Fadersgestalter” och ”fadersinstinkt” verkar tyvärr saknas hos väldigt, väldigt många män i världen. Det bör varje kvinna lägga på minnet.

Erik länkar till mitt inlägg, läs HÄR.

 

 

Annonser

20 thoughts on “Tre män frias från gruppvåldtäkt mot drogad 18-årig flicka i Norge

 1. Det har vært vondt å lese om denne saken. Ikke minst argumentasjonen om at det er så viktig at ingen blir dømt om ”de ikke forstod uten tvil at jenta ikke ville”. Hvilket menneske vil tenke at her er vi alle med på det – når jenta var så neddopet at hun kunne dødd? Hvilke mennesker vurderer at noen som er så ruset er i stand til å ta valg i det hele tatt? Hvem gir et menneske som ikke har prøvd et slikt stoff en dose som trolig er 5 ganger høyere enn en vanlig brukerdose etter å ha overtalt vedkommende til å prøve?

  Jeg blir kvalm av advokater som kommer løpende og synes ”det er helt rett dom”.

  To av de har (håper det er hadde og at eventuelt samvær med barna vurderes/følges opp nøye) også familie:
  http://hallingdolen.no/article/20160802/ARTIKKLER/160809992/1001

  • LR: Två av våldtäktsmännen är själva pappor, en av dem har en dotter och den andre har en son. En är gift och den andre är sambo med en kvinna. Pappor som (grupp)våldtar ungdomar och barn…. Det är inte första gången förstås, men det är sällan som svensk massmedia skriver ut ordet ”pappa” i sina artiklar.

   Advokater, domare och våldtäktsmännen själva, VET att våldtäkt har begåtts och att de här vuxna männen/papporna har handlat orätt mot flickan. ”Argumentationen” kring att flickan skulle ha ”velat” ligga med de tre, dubbelt så gamla männen/papporna samtidigt, är bara manligt trams. Tyvärr fungerar det så i dagens rättsväsende, att misstänkta våldtäktsmän tillåts uttala sig i domstolarna om vad deras offer ”ville” och deras fantasier om offrens ”vilja”, tas på fullaste allvar. Ingen människa vet någonting om någon annans vilja, förstås. Våldtäktsmän slipper straff när de hävdar att de ”inte förstod” att de våldtog, det så kallade ”uppsåtet” saknas.

   Vi ser exakt samma manliga, mycket stolliga ”argumentation” här i Sverige, då män har begått sexualbrott mot kvinnor och barn. Detta är inga enstaka företeelser i rättsväsendet, det är en agenda, ett upprättat system som pågår i både Sverige och Norge, varför vi måste ställa oss frågan:

   Vad går allt detta ut på? Varifrån kommer idéerna/agendan?

   Samma agenda/”argumentation” pågår i flera olika länder samtidigt, t.ex angående abortlagstiftningen, sexualbrottslagstiftningen, sexköpslagen med mera. Varifrån kommer den och vad är målet med den?

   Svensk sexualbrottslagstiftning existerar numera bara på pappret. Lagarna tillämpas inte längre, då inte ens 5% av de misstänkta förövarna döms för sina brott. Många kallas inte ens till polisförhör – kvinnors och barns anmälningar läggs ned direkt hos polisen. Massor av våldtäktsmän går lösa i Sverige. Det har blivit risk-fritt för svenska män att våldta kvinnor och barn. Hur ser det ut i Norge?

   Stackars flicka… Jag hoppas att kvinnorna, som lever tillsammans med de här våldtäktsmännen, separerar omedelbart samt ansöker om enskild vårdnad om barnen. Pappor/män som brister på det här fasansfulla sättet i sitt vuxenansvar, skall inte ha med barn och kvinnor att göra.

   Tack för info, LR! ❤

   • Hum, en gång var några vänner av mig på besök i hos kollegor i samma bedrift i Sverige. Dom fick tyvärr inte besökt den avdelningen som dom jobbade mest och hade mest kontakt med, så dom skrev en lapp, ”beklager at vi ikke fikk møtt dere, men vi hadde dessverre ikke anledning”.
    Som DU förstår så blev deras svenska kollegor ganska sura och förnärmade. ”Anledning”, på norska, betyder, ”möjlighet”. På svenska, heh…
    ”Tøs”, på norska, betyder ”en kvinne som er lett på tråden”. Alltså en förolämpning. Nej, jag vet att du inte menade det så. Men jag tänkte, så du vet. Du hade lite otur med ordvalet med tanke på saken det angår.
    tøs m1 (samme ord som I taus)
    løsaktig, oftest prostituert kvinne

   • Andreas: Oj, herregud! Tack snälla, för att du gör mig uppmärksam på att mitt ordval ”tös” betyder något helt annat på norska än på svenska. Jag har ändrat från tös till flicka nu. Tack! ❤

    Jag förstår inte riktigt vad du syftar på, med resten av din kommentar…? Menar du att några vänner till dig var och besökte polisen i Sverige och att de fick besked om, att ingen hade möjlighet att ta emot dem?

   • En kollega… Alltså, arbetskollega, någon en jobbar tillsammans med?
    *kollar SAO* kollega [-le’ -] s. -n;
    pl. kolleger el. kollegor
    * yrkeskamrat i ämbetsverk
    el. institution

    Några personer som jag känner var i Sverige. Där besökte dom bland annat några svenska kollegor på deras jobb, arbetsplats, där dessa svenska kollegorna jobbade.
    Dom fick inte besökt dom kollegorna dom hade mest kontakt med. Så dom la kvar en lapp där dom förklarade att dom hade dåligt med tid och, ”beklager at vi ikke fikk møtt dere, men vi hadde dessverre ikke anledning til å treffe dere”.
    Dom svenska arbetskollegorna som dessa norska personerna inte fick mött blev ju irriterade.
    På svenska betyder ”anledning”, ”orsak”, underförstått och översatt så som dom svenska kollegerna läste det:
    ”vi beklagar att vi inte fick träffat er, men vi hade ingen orsak att göra det”.
    På norska, däremot, betyder det:
    ”vi beklagar att vi inte fick träffat er, men vi hade inte tid att få gjort det”.

   • Andreas: Okej, nu förstår jag äntligen varför du skrev om dina vänner som åkte till Sverige etc, ha ha ha! No worries, kompis. Ursäkta att jag är trög. 🙂

  • Andreas: Vilka fega jävla ynkryggar till ”män”, alltså! De saknar uppenbarligen ryggrad dessa tre patetiska, lögnaktiga uslingar som skyller på sitt offer, de också. Väldigt vanligt bland våldtäktsmän och kvinnomisshandlare, för övrigt.

   Till och med psykiatriker har svårt att få den här typen av brottslingar, att erkänna ens för sig själva vad de har gjort. Det kan ta flera år innan de kommer till självinsikt, inser vad de har gjort, att de själva är ansvariga för sina handlingar och innan dess, går de inte att behandla inom psykiatrin. Vuxna män…? Knappast. Patetiska jävla YNKRYGGAR! Hela rättsväsendet består dessutom av personer som är av samma skrot och korn, som dessa tre. Vuxna män som sitter och ljuger på småtjejer, allt för att skydda sina egna håriga arslen!

   I Sverige har det blivit vanligt på senare år, att våldtäktsmän som friats (vilket de flesta gör) anmäler sina kvinnliga offer för ”falsk tillvitelse”, dvs ”falsk” anmälan. Våldtäktsmännen uppmuntras till att göra dessa polisanmälningar mot offren, av män inom rättsväsendet. Detta fenomen kommer nog snart till Norge också, om det inte redan har gjort det.

   Om jag hade haft en man, som gjort såhär mot en ung flicka så gud hjälpe honom… Jag hade flyttat med barnen omedelbart och sedan plågat honom dag och natt för resten av mitt liv tills han hade erkänt vad han gjort.

   Som sagt – män bör inte få vara domare i sexualbrottsmål alls, eftersom män saknar kunskap om kvinnlig sexualitet, eftersom män saknar erfarenhet av att vara offer för våldtäkt/sexuella övergrepp och eftersom män styrs av sina egna patriarkala idéer, uteslutande manliga perspektiv och fördomar om kvinnor. Det är som att låta nazister sitta och döma i hatbrott som nazister begått mot judar.

   • Andreas: Tack! Jag hörde att det kommer att bli demonstrationer runt om i Norge imorgon, gällande de här friade våldtäktsmännen. Du får gärna (om du har tid och lust) fortsätta att hålla mig informerad om vad som händer med det här fallet.

    Eftersom ca 95% av de anmälda våldtäkterna inte leder till något som helst straff för förövarna, går det många våldtäktsmän och barnvåldtäktsmän lösa i Sverige och förmodligen i Norge också. Det är nämligen fullständigt osannolikt att alla de här, av rättsväsendet friade männen, skulle vara oskyldiga.

    Att utsatta kvinnor och deras barn, offentligt namnger sina förövare i syfte att varna andra kvinnor och deras barn är inte konstigt alls, snarare en helt naturlig följd av att rättssäkerheten för kvinnor och barn har undanröjts. Rättsväsendet säger sig inte kunna skydda kvinnor och barn från våldtäktsmän, bl. a pga vad de menar skulle vara våldtäktsmännens bristande förstånd (uppsåt saknas). Som i det här fallet, där de tre äldre männens (varav en var ingenjör) påstådda bristande förstånd och bristande sexualkunskaper, gjorde att de helt slapp straff för att ha drogat och gruppvåldtagit flickan.

    Ett rättsväsende som inte vill skydda majoriteten från minoritetens våld och sexuella våld, har misslyckats kapitalt och det kommer att slå tillbaka. Medborgargarden bildas och rättvisa kommer att skipas på annat sätt. De här tre männen utgör fara för alla kvinnor och barn, men nu vill de stackarna utmåla sig SJÄLVA som offer och flyr som rädda små harar utomlands för att undkomma den rasande massan av människor som, till skillnad från domare, advokater och annat White Trash, kan skilja på rätt och fel.

    ALLA med minsta lilla sunt förnuft VET, att de här tre männen har begått våldtäkt mot flickan och det vet de själva också men som vanligt, var det roligt för dem att våldta men mindre roligt att ta konsekvenserna av det. Nu vill den ene dåren till och med ha skadestånd av sitt våldtäktsoffer för att ha blivit namngiven på sociala medier, som den patetiske manlige lille gris han är. Jag skulle inte bli ledsen om rättvisa skipades och mitt och många andras medlidande kommer våldtäktsmännen aldrig att få.

    Att rättsväsendet friade dem (som de flesta andra misstänkta sexualbrottslingar) innebär förstås inte att männen är oskyldiga till att ha våldtagit, vilket försvarsadvokaten som uttalar sig i artikeln också borde vara medveten om. Friad är inte samma sak som oskyldig och särskilt inte i dagens patetiska rättsväsende.

 2. Jag är man.
  Och har blivit våldtagen 2 ggr.
  Av kvinnor.
  Vad har Du att säga till Ditt försvar som kvinna?
  ——————
  Om alla män anses skyldiga så kan ingen man vara oskyldig.
  Feministisk ”logik”.

  • Stor Grabb/Pytteliten Hjärna: Du, jag och alla andra vet, att du ljuger om att du skall ha blivit våldtagen som man, av två kvinnor. Du ljuger, i syfte att bygga upp någon slags ”argumentation”. ”Argumentation” för vad, undrar jag? Din kommentar är fullständigt obegriplig.

   ”Vad har jag att säga till mitt försvar som kvinna” (?), om att du ljuger om att ha blivit våldtagen av två kvinnor? Vad betyder detta? Vad är det för ”feministisk logik” du syftar på? Är du förståndshandikappad?

  • LR: Få människor har tid att beställa alla domar i sexualbrott och granska dessa. De som kommer till allmänhetens kännedom, är de som tidningarna väljer att ta upp och skriva om. I Norge har ni med all säkerhet samma problem som vi i Sverige med friade våldtäktsmän och barnvåldtäktsmän och problemet är sannolikt mycket större än vad vi tror att det är. 😦

   Enligt manlig tro, är ett nej från en kvinna inte alltid ett nej. Män och män inom rättsväsendet, anser att våldtäktsmän själva skall få avgöra om de har begått våldtäkt mot en kvinna eller ej. När en våldtäktsman hävdar i domstolen att han inte ”förstod” ordet nej eller han fantiserade om att kvinnan ”ville” ha hans könsorgan instoppat i sin kropp, slipper han straff och/eller får förmildrat straff. Så funkar det i patriarkatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s