Varför så provocerade av singelkvinnor?

Jag skulle tro att jag är uppvuxen med tämligen starka kvinnor runt omkring mig. I alla fall så starka som tex mamma, mormor och farmor kunde vara under den tid då kvinnor tvingades/förväntades dela sina liv med en man, ta hand om mannens sexualitet, föda hans barn och sköta om det gemensamma hemmet och barnen.

Dock – fortfarande, från det att vi är små flickor, lärs vi kvinnor att målet med kvinnors liv främst skall vara att träffa den ”rätte” mannen, skaffa två barn, villa och vovve. Vi lärs att den ultimata lyckan bara kan uppstå, då vi har ”uppnått” allt detta. Kvinnor idag uppmuntras till viss del också att utbilda sig, skaffa sig ett bra arbete men ”lyckliga” anses vi kvinnor bara bli, när vi har funnit vår plats i ett gemensamt hem med en man och fött hans barn.

Vi kvinnor som har vägrat att lyssna på denna manliga, massiva samhälls-propaganda om hur kvinnor bör leva och som har valt andra liv – vi som lever utan en man i våra hem och kanske har valt bort barn – vi ses ofta på som ”konstiga” och alltid som ”ensamma” och ”olyckliga”. Så skildras vi också i manliga filmer. Som om det måste vara något allvarligt ”fel” på oss och hur vi måste lida alla helvetes kval, av singellivet. Är vi månne för tjocka för män, för feministiska för män, för fula för män, har vi psykiska problem, är vi manshatare, arbetsnarkomaner, sexfientliga, har vi ”råkat ut för något” och är det inte ganska troligt att vi alla är s.k ”rödvinstanter” som dränker våra sorger i alkohol på kvällarna, i vår enorma saknad efter en man i våra hem:D?

Som om det förutsätts, att det är vi singelkvinnor som har blivit ratade av män, istället för tvärtom?
 
Å andra sidan hör jag ofta kvinnor, som bor ihop med män, säga lite så där suckande avundsjukt till mig:
 
– ”Ja, du har det bra och lugnt och skönt du.. Du har ju bara dig själv att tänka på..”
 
Jag brukar svara:
 
– ”Det är upp till var och en, att själv välja vilket liv man vill leva. Som man bäddar, får man ligga.”
 
Samma kvinnor, brukar märkligt nog ändå leka äktenskapsmäklare, utan att ha blivit rådfrågade/anlitade av mig och visar vilja att tussa ihop mig med alla möjliga karlar som de tror skulle kunna passa mig. Samma kvinnor menar också att det kommer en dag, när även jag blir ”lyckad” som kvinna och hittar den ”rätte” mannen att leva ihop med. 
 
Som om de tror att de måste ”trösta” mig, trots att de vet att jag har det så bra, lugnt och skönt och bara har mig själv att tänka på:D?
 
Jag funderar ofta över dessa kvinnor (och män) och deras uppenbara problem med singelkvinnors liv. Kanske inser dessa kvinnor att de okritiskt har köpt all heterofamilj/sex-propaganda som riktats mot dem från det att de var små flickor? Kanske ångrar de sina egna livsval och kanske är det därför de tycker att det är viktigt att påtala för singelkvinnor att vi också bör anpassa oss och välja ”rätt”, dvs välja likadant som ”alla andra” kvinnor, dvs de som är ”duktiga” och ”normala” pga att de följer den manliga samhällsnormen till punkt och pricka?
 
Det är tröttsamt att om och om igen tvingas ”försvara” mitt och andra singelkvinnors livsval. Hur många gånger måste jag (vi) upprepa inför nära och kära, vänner och främlingar, alla fördelar med att, som kvinna, leva sitt liv utan en man? Hur är det möjligt att dessa kvinnor inte själva kan se alla fördelar?
 
Jag menar, tänk om ni kvinnor/tjejer som läser här och nu, bestämmer er för att idag, en gång för alla, tacka nej till män för all framtid? Vad skulle det innebära för er, i era dagliga liv?
 
1.
För många kvinnor som bor ihop med män, är den manliga sexualiteten och dess närvaro på daglig basis samt ständiga pockande på kvinnlig uppmärksamhet en källa till stor olycka, prestationskrav, självförakt, utseendefixering, hälsoproblem, krav och stress. Detta slipper vi singelkvinnor – vi delar vår sexualitet med andra människor om och när vi själva vill. I annat fall har vi sex med oss själva, vilket ofta ger den absolut största sexuella njutningen för kvinnor. Kvinnlig orgasm främjar kvinnors hälsa på ett positivt sätt. Otillfredsställande husfridssex med en man gör det inte.
 
2.
Du slipper äta p-piller och minskar därmed risken för att drabbas av bröstcancer, utesluter risken för att drabbas av livmoderhalscancer, ofrivillig graviditet, blodpropp, könssjukdomar och andra underlivsbesvär som vestibulit, dålig lukt, slidkatarr, svamp osv. Samt alla andra kända (och okända) biverkningar av att utsätta sin kropp för daglig hormonbehandling i form av p-piller. Du slipper också fundera på/använda andra preventivmedel för att skydda dig mot manlig sperma och dessa preventivmedels skadliga biverkningar på din kropp och hälsa.
 
3.
Du slipper bry dig om vad män tycker om din kropp och ditt utseende. Du slipper visa dig naken för en man och därmed slipper du bli bedömd på ”kvinnoideal-skalan”, ständigt utseendemässigt kommenterad och jämförd med andra kvinnor i mannens omgivning eller kvinnorna han beundrar i reklamen, den manliga porren och på tv. Inga män behöver bemöda sig om att försöka göra dig uppmärksam på ditt utseende och vad du eventuellt ”måste” ändra på, för att göra män nöjda.
 
4.
Du äter vad du vill, när du vill, hur du vill och om du vill. Ingen bryr sig om du har några kilos under- eller övervikt eller om du är tränad/otränad. 
 
5.
När du slipper mycket av det obetalda arbetet i hemmet, där du ofta utför både din egen del av arbetet med barn och hushåll SAMT också större delen av mannens del av detta obetalda arbete, så får du mer fritid över till att göra något för dig själv. Förvandla tex ditt gratisarbete åt mannen till betalt arbete, genom att jobba övertid och dryga ut din kassa, öka på dina pensionspoäng, SGI och a-kassa. Eller använd tiden till att umgås mer med dina barn, använd tiden till att ligga i soffan och pilla dig i naveln med chokladpraliner i högsta hugg, använd tiden till att läsa böcker, träna, sova eller använd tiden till att umgås med din biologiska/ursprungliga familj (mor, far, syskon osv) samt dina vänner.
 
6.
Många kvinnor sitter fast i gratis-omsorgens bojor och tar inte bara hand om sina egna åldrande föräldrar utan också sina svärföräldrar, mannens åldrande föräldrar och släktingar. Omsorgens bojor för kvinnor, innebär i praktiken att kvinnor jobbar gratis åt män. Utan en man i ditt hem och med allt arbete/tid som hans umgängeskrets/familj för med sig, slipper du utföra hans gratisarbete samt ta ansvar för hans sociala liv och då får du också mer tid över för att umgås med din egen biologiska familj, släktingar och vänner.
 
7.
Du sparar otroligt mycket tid, pengar, självförakt och obehag på att slippa stå framför spegeln i badrummet och sminka dig till oigenkännelighet, raka dig över hela kroppen, brun-utan-sola dig, måla nagellack, smörja in dig med lukta-gott osv för en mans skull. Varför slösa viktig tid av sitt liv på att stå framför en spegel och stirra på något man aldrig blir nöjd med ändå? Varför förstöra sin kropp och betala för att operera in giftkuddar i brösten, spruta in gift i ansiktet, bleka analhår, lavemanga och vaxa?
 
8.
Du sparar mycket pengar och tid när du slipper ha tusentals kronor hängande i garderoben i form av kläder, bara för att ”piffa till” dig för män och du sparar både pengar, tid, skavsår och rent obehag när du slipper köpa och klä dig i alla dessa obekväma men, för män, ”sexiga” behåar och trosor. Trosor i ren bomull is the shit och de är också det bästa alternativet för att undvika obalans och därmed dålig lukt i underlivet.
 
9.
Du ser på vad du vill på tv, när du vill.
 
10.
Du sover bättre på nätterna när du slipper ha en svettig, stixig, hård man bredvid dig som tafsar, luktar illa, fiser, snarkar, surar över sin uteblivna penispenetration av din kropp eller som vänder och vrider på sig under natten, så att hela sängen gungar. Du behöver inte heller hitta på ursäkter innan läggdags för att slippa utöva din sexualitet tillsammans med honom eller som så ofta istället sker – tillfredsställa hans sexualitet åt honom.
 
11.
Singelkvinnor tjänar mer, får bättre karriärmöjligheter och därmed högre socialt skyddsnät i form av pension, SGI och a-kassa samt bantar mindre, röker mindre och är lyckligare i det stora hela.
 
12.
Utan en man i ditt hem, riskerar varken du, dina barn eller dina husdjur att bli våldtagna eller psykiskt/fysiskt misshandlade i hemmet, där det är meningen att vi alla skall känna oss som tryggast, lugnast samt trivas med oss själva precis som vi är skapade.
 
Min syrra sa en gång i sin ungdom:
– ”Fan, varför får man alltid så jävla dåligt självförtroende så fort man träffar en kille?”
 
No shit? Konstigt. Verkligen:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s